Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 12 de març del 2016

Caelis. Excel·lent menú de migdia de gran nivell

Caelis

Caelis

Limitant-nos a parlar del menú de migdia, el podem recomanar sense cap mena de dubte pel seu gran nivell, amb un preu de 39€ TOT inclòs.


Gran Via de les Corts Catalanes,668 

http://caelis.com/formula-menu-mediodia

T. 674 271 140

En aquesta ocasió, la tria de la visita periòdica que fem els de 3(o+) a Taula,  va ser Caelis, tot i que un dels component del grup, no es mostrava massa il·lusionat amb el lloc.... Però funcionem per majories... :)


Caelis, és un gran restaurant, amb varietat de propostes si vas a la carta, també pel que fa a menús degustació, però en aquesta ocasió anàvem a tastar el seu conegut i apreciat menú de migdia a 39€ tot inclòs fins i tot els cafès.

Aquest menú, varia cada setmana i l’ofereixen de dimecres a dissabte. En aquesta ocasió, era el que explicarem a continuació i si un dia decidiu anar-hi, el podreu consultar en la seva web que indiquem just al principi del post.

En aquesta fórmula de menú, ofereixen dos vins a triar, que sembla serveixen sense límit, fet que com podeu suposar, no vam comprovar, però en tot cas s'agraeix comparant amb determinats menús que inclouen una única copa, que a més sol ser escassa.


Aquesta setmana, els vins eren l'Altés Herència 2014 de la DO Terra Alta pel que fa als negres i un verdejo de Viñas Sanzo 2014 de la DO Rueda que vam obviar.

El servei és impecable i amb moltes ganes de fer les coses ben fetes, tot i que tal com passa darrerament en molts llocs, se'ls veu recent sortit d’escola d'hostaleria, pels nervis que mostren i ves que algun no estigui encara en pràctiques. 


Caelis-entreteniments
Entreteniments que arriben abans dels plats
Parlant de servei, quan van mostrar el vi –un senzill, però correcte Terra Alta- la noia que feia la tasca de sumiller, ens va recitar d’una tirada, la fitxa tècnica el vi, amb tota mena de detalls i fins i tot, els plats amb que harmonitzava, com si estès en front d’un examen oral, fet que va provocar que 3 dels que dinàvem (érem 4 aquell dia), adrecessin tots la mirada al més cabró del grup, a veure si en deia alguna de les seves... Però el més cabró del grup –que en el fons és una bellíssima persona- es va retenir i no va fer cap conya addicional, segurament degut al seu passat docent que li va fer valorar l’esforç i bona voluntat de la noia dels vins.

Del menú que podeu veure al link inicial i que varien setmanalment, vam tastar tots els plats, excepte el del moll en bullabessa i els tres estaven a gran nivell, destacant el plat de carn, que oferia una textura impressionant i un bon contrast de gustos amb el toc de fum que li havien aplicat.

Les postres eren a escollir entre un Café Liégeois i una selecció de formatges, del reconegut Xavier Fromager Affineur de Toulouse.


Caelis-espàrrecs
Un dels primers: Espàrrecs verds amb patates ratte, compté i ou a baixa temperatura

Caelis-pesols
L'altre primer: Royale de fonoll i pèsols de llàgrima, vélouté d'api i tòfona negre 

Caelis-bou
El segon que vam escollir: Bou embolcallat amb cendre, fumat de sarment, escalunya crema de patata, cuit amb vi del Priorat


Caelis-cafe-liegeois
Postres: Cafè Liégeois: gelat vainilla, escuma de praliné, granizat de cafè i crumble de cacao i avellana

Caelis-formatges
Postres: Assortiment de formatges

Sense entrar en més detalls amb els plats, podem dir que tots ells assolien un gran nivell, amb unes elaboracions i presentacions certament clàssiques. I si fem la valoració global del lloc, podem dir que és altament recomanable, per la comoditat del lloc, per les taules espaiades, pels sostres alts evitant les percepcions de sorolls, pel nivell del servei i per la voluntat que hi posen...


Caelis-petits-fours
Detalls: Els petits fours amb els cafès


Caelis-wc
Detall WC: Feia temps que no veia saboneres d'aquestes :)
No penseu pas que en hàgim tornat addictes, doncs ens agrada bellugar-nos en diferents ambients, però just sortits reflexionàvem que per 39€, el resultat és incomparable amb el d’altres llocs en que pel mateix preu, toca el “¿hola chicos que os pongo?”, o compartir les croquetes de moda, o aguantar el sermó de vins naturals, o menjar en una taula minúscula, barrejant la conversa amb la de la taula veïna o ja fins i tot compartir un gaspatxo del mateix plat... 

Però no patiu que no ens mantindrem en aquest estil, doncs ens agrada el risc i tornarem a les “andades”, que al cap i a la fi, anem a dinar i a riure i si potser riure molt.

Caelis-compte
I zero sorpreses... vam dinar 4, doncs 4 x 39€ = 156€


RESUM


Servei d’hotel de nivell

Plats d’elaboració impecable... (*)

Ideal per un dinar de feina

Ideal per impressionar una primera cita (sempre que el partner convidat, no li agafi per passar a la carta)

Relació qualitat global, respecte al cost pagat, molt, molt bona.


PUNTUACIÓ PONDERADA = 8,8 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")


(*) Ens abstenim de comentaris a l’estil de “la roulle,  estaba algo faltada de pimiento rojo y elaborada en robot de cocina, en lugar del clásico mortero manual, lo que desmerecia al plató..”, per motius variats, que enumerarem...

1.- perquè no hi entenem lo suficient... com TAMPOC  hi entén a aquest nivell altres blocaires i/o periodistes, però els agrada fer-se el fantasma amb el  “le sobra/le falta”.

2.- Perquè pensem que a partir de cert nivell el cuiner fa el que vol i moltes opinions no deixen de ser subjectives i pedants... “un poco más de cilantro...”... Déu nos en guard!!.

3.- I aquesta és la més important i definitiva.... Cap de nosaltres va demanar  el plat que portava la “rouille emulsionada”.. :)