Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 30 d’abril de 2016

La Dama. Ressuscitat i sembla que viurà

La Dama

Un lloc elegant a l'entresol d'un edifici amb caràcter. Elegant i confortable, amb cuina correcta i molt clàssica, tot i que amb tocs de modernitat. 

Avinguda Diagonal, 423 (E. Granados)

www.la-dama.com

T. 932096328


En aquesta ocasió visitàvem el restaurant que seria el desè dels que hem publicat en aquesta web i preteníem que fos algun lloc assenyalat, ja sigui per tradició o per novetat.

La Dama, ha estat molt anys un restaurant de nivell a BCN, ubicat en un entresol senyorial a la cruïlla Diagonal amb Enric Granados. Destacava abans per tenir un porter uniformat a l’entrada de pisos, de manera que era el que conduïa als clients a l’entresol, costum que vam veure que els nous inquilins, han heretat.


La dama de “tota la vida”, era un clàssic entre clàssics, que  just ara fa uns mesos, va tancar bruscament i segons apareixia en la premsa, d’un dia per altre deixant fins i tot les taules parades. I d’aquí va sorgir un projecte per tornar-lo a posar en òrbita. I el projecte va ser de la mà del  Sr. Parrado, conegut pels seus Cañetes i també pel Martinez a Monjuich.

Total que actualment el Sr. Parrado, dona la benvinguda  a la gent i més o menys va fent el ‘pase’  per les taules, abillat amb un barretet de palla, que si a Martinez, pot tenir una certa gràcia, aquí grinyola una mica –al menys als migdies-doncs no quadra massa amb l’ambient de “senyors  de despatx” de la zona i en general amb la joventut deixada enrere.  Però Déu ens guardi de criticar el barret eh?, que en cap cas volem ofendre i com es veu que funcionarà també com cocteleria, ves a saber si aquí ja quadra més.

La carta és curta, però hem de dir que és d’aquelles cartes que tempten a la primera i maleeixes no poder demanar més plats. El dia que vam anar, oferien 9 entrants i 8 plats principals, tant clàssic com poden ser El peix del dia, Llenguado Meunière,  el Chateaubriand, el Carré de xai... També tenen en la secció d’aperitius, oferta interessant com ostres, llamàntol a la catalana, caviar, rillettes d’ànec, tot i que vam obviar aquesta secció.

Els preus no són cars en comparació al local... senyorial, ampli, còmode i amb els plats que estan prou correctes, al menys els 6 que vam demanar. 

Com entrants, vam optar per la crema d’espàrrecs i calamarsons saltejats –realment molt bona-,  l’ou arrebossat a baixa temperatura  amb cansalada i parmentier –més que bo- i el Chicken Lady, que van ser un parell de canelons de pollastre, clàssics i ben resolts tant a nivell de pasta com de farsa.





Com segons vam demanar el  tàrtar de vedella –correcte i amb les seves patates souflé-, “El pollito” -tal com l’anomenen a la carta- i que és un pollastró rostit i amb patates fregides, que estava molt ben aconseguit, dins la lliga de pollastres rostits, però tampoc ens excitem massa, que no deixa de ser un pollastró i les verduretes de temporada. Els tres plats no tenien massa més complicació i van estar prou bé.





Només un dels tres va demanar postres i va acabar prenent un saquets de recuit cruixents, que segons comentari, no oferien res d’especial. El vi va ser un Furvus, que és un vi que sempre brilla per la seva RQP.




Comentar en negatiu que de tot el que vam demanar, l’atzar va fer que dos dels plats no els tinguessin... En concret els popets i una de les postres... 

També en negatiu, la lentitud del servei.... Vam estar 3h al restaurant i d’acord que un dels components va arribar 20 min tard, però igualment 2,5h per un dinar de “primer i segon”, és una brutalitat. Cal suposar que deu ser que la cuina es col·lapsa per falta de rodatge, doncs de cambrers no semblava faltar-ne.

Com que corren veus per la xarxa que demanen als crítics (tot i que nosaltres no en siguem!!) que parlin del servei de cafè, podem dir que en aquesta ocasió, els tres vam comentar de que estava pel damunt dels que se serveixen habitualment i els van acompanyar amb aquestes mini magdalenes, que per cert van resultar molt agradables.




Com resum, podem dir,


Un lloc elegant i molt confortable

Cuina correcta i molt clàssica, tot i que amb algun toc de modernitat

Carta de vins complerta i amb bones referències


PUNTUACIÓ PONDERADA = 7,2 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")


I en pocs dies segur que podreu llegir a més d’un excited, lloar-lo com si fos el “millor del món mundial”. Estem a l’espera, doncs ens donen molt de morbo, aquestes cròniques extremes .... :)

Vam pagar el que veieu al compte i ens estiràvem els cabells de pensar que feia just 15 dies pagàvem quasi això mateix (i sense postres!), en un local atrotinat que fins i tot el nom ja anuncia misèria i que podeu llegir en el post anterior... #increible



24 comentaris:

  1. li vaticinem èxits... crec que per zona tindrà públic de despatxos de migdies i de nits de sortir! amb els "elements" cools que corren x allà.. ja he vist ig de blogueres de moda so exciteds... esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ens confonguem amb lo de "IG de blogueres de moda"....!!!.

      Ja és prou trist el significat actual de la paraula "blogger", però molt pitjor el de "IG's".... per això ja no cal ni saber escriure....

      Ara ric sol pensant en el IG d'aquella tal Sonia, que us vaig mostrar allà al restaurant... Molt trist...

      Elimina
    2. Per no parlar de la que et vaig enviar d'aquest mateix restaurant... ;-)

      Elimina
    3. jaja... ricard, ig de moda de nivell, em referia... :-)

      Elimina
    4. Perdoneu la meva ignorància, però què és això de l'IG?

      Elimina
    5. Són les inicials de Instagram.... No tenim res contra Instagram, però ens riem de les publicacions més "pavas"

      Elimina
    6. Hòstia, és veritat, semblo monguer! Ara entenc millor els vostres comentaris. El dany que han fet els seus filtres del dimoni. Tant costa penjar una foto tal com raja?

      Elimina
    7. Però el morbo-morbo, està en els comentaris del "public" da cada un (o millor dir "una" a risc que em tractin de masclista)

      L'altre dia mentre dinaven, els mostrava les fotos que publica una pava que pretén que els restaurants la convidin a sopar a canvi de 3 o 4 fotos i ens pixavem de riure....

      Les amigues que diuen "oiiigg que rico", les que diuen "mmmmm" i fins i tot una que li diu "monísimo tu vestido de 15€".... #puta_misèria :)

      Elimina
    8. Jajaja, els "mmmm" son especialment irritants!! La meva reacció davant aquests tipus de comentaris vindria a ser com aquesta: https://www.youtube.com/watch?v=SaJDKh_oPNU

      Elimina
  2. És que us agrada anar a llocs de moda però jo crec que menjar un pollastre a l'ast amb una taula sense estovalles no és un dels plaers de la vida. Clar que un bon vi ho arregla tot. :-)

    Tenim parers diferents... ja saps "tants caps, tants barrets".

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Epsss... que el del "pollito" vaig ser jo.... :)

      Em va fer gràcia i a més sabia que no em quedaria amb gana.

      Però globalment en vaig sortir content... i saps que això no se lo digo a tod@s...

      Salut!!

      Elimina
    2. I no totes les taules estaven sense estovalles... Sembla ser que la gràcia està en posar-les en unes si i a d'altres no (casual, que diuen...).

      Però coincideixo en l'apreciació de la qualitat de la cuina.

      Elimina
  3. sí, bon jalo!!!! els meus plats estaven molt bons els dos. el primer era exquisit... els postres, bastant mediocre, aixó sí! :-(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però molt bones les mini magdalenes que van servir amb el cafè del berenar... :-)

      Elimina
    2. cert jordi!! i el cafè molt bo tb!!! :-)

      Elimina
  4. El pollito em recorda al del restaurant amb més botox de Bcn. La resta de plats pel tipus de presentación grinyola una mica el temps d'espera. Pel que fa a les estovalles, ja se que es una creuada perduda, des de que el Chef Ramsay va dir en un dels seus programes que era una formula per reduir despeses tothom s'apunta, pero a mi em desagrada menjar directament sobre la taula. No crec que em deixi caure

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Tomàs... Si que el "pollito" recorda el del Chez Cocó (imagino et referias a aquest), però la veritat és que el vaig gaudir...

      El tema estovalles /no estovalles, jo soc més neutre, sempre que sigui amb una mica d'estil, però tinc gent propera que pensen com tu.

      Tal com dic abans, el lloc no em va desagradar i ben possible que hi torni, cosa que no dic de molts llocs..

      Salutacions!!

      Elimina
  5. A mí d'entrada no m'agrada que no posin estovalles però si a sobre les posen depenent de la taula i per menjar un pollastre a l'ast, ja no torno.

    Esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Entenc que ets una altre Esther... Ho dic per no generar confusió amb els comentaris anteriors de l'Esther Meya (del staf de 3 o mes a Taula)... :)

      Dit això el pollastre no era un pollastre a l'ast... era un pollastre rostit, que és un dels plats que ofereixen, igual que ofereixen caviar o llamàntol a la catalana...

      Elimina
  6. jajaja... jo encara que no posin estovalles, sí torno! ;-) a la majoria de mexicans (que m'encanten), per exemple, no en posen. de fet, com tu ricard, sóc bastant neutra en aquest tema. si està fet amb gràcia, endavant. esther MEYA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, sóc un altra Esther (Xibeca) però en lo de les estovalles no perdono. I ja ni parlem si es tracta d'un llamàntol de la manera que sigui...
      Un lloc on tenen ganes de fer-ho bé i polit, i on es menjava molt bé, no els costaria gens posar ni que fossin uns individuals.
      No m'agrada menjar directament sobre la taula però està clar que ara es porten aquests tipus de presentacions... ;-)


      Esther (Xibeca)http://curriculumgastronomic.blogspot.com.es/

      Elimina
    2. Ok Xibeca.... :) Gràcies per l'aclariment...

      I lo de les estovalles, són noves tendències.... algunes em van bé i altres em costen més.

      Salutacions!

      Elimina