Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 28 de maig de 2016

KITSUNE Sushi-Bar. Amb sorprenent RQP

KITSUNE-Barcelona-

KITSUNE – SUSHI BAR


Un bon japonès al barri de Gràcia, orientat especialment a plats per compartir. Molt bona RQP i servei força atent.


Montseny 13 (Metro Fontana)

www. kitsunesushi.com

T. 620666885


Després d’uns anys de bon funcionament a Sant Cugat, la gent del Kitsune ha decidit fer el salt a BCN, obrint un nou establiment situat a la Vila de Gràcia en un local que tot i ser de reduïdes dimensions, manté l’esperit i la imatge del seu primer local. Decoració senzilla i sòbria, en la que destaca el predomini de la fusta, intentant seguir l’exemple de les clàssiques tavernes japoneses (anomenades izakayas), amb absència d’estovalles i vaixella i parament sense estridències. Ignorem si el tema de la tènue il·luminació és també patrimoni d’aquesta mena de tavernes... 


La major part de la seva carta està composada per les diferents varietats de sushi: uramakis, futomakis (aquí anomenats chu-makis), hoso-makis, sahimi o nigiri-zushi. Completen la carta alguns plats de carn, peixos, arrebossats, aperitius i pastes i arrossos.  A la carta de begudes, tot i que és força reduïda pel que fa a vins, és d’agrair l’aclaparadora majoria de referències catalanes. 

Com és tot molt del rotllo compartir, vàrem decidir fer diferents plats i que la noia que ens atenia ens orientés de les quantitats que calia demanar. Així vam demanar EDAMAME (beines de soia al vapor), EBI-YAKI-GYOZA (raviolis de llagostí i vegetals amb vinagreta de soia), TORI NO KARAAGE (talls de pollastre marinats en gingebre i arrebossats, acompanyats d’una mena de maionesa japo.


KITSUNE-Barcelona-gyotzaKITSUNE-Barcelona-edamame


KITSUNE-Barcelona-tori

També uns TORI YAKISOBA que no poden faltar mai (fideus d’ou saltats amb pollastre i verdures), IKA YAKIUDON (fideus udon saltats amb potes de calamar i verduretes i salsa kimchee), UNAGI MAKI (hoso-maki d’anguila), KOFU MAGURO (maki invertit de tonyina, alvocat i crema de kimchee) i HOT-TARTAR (maki en tempura i panko, farcit d’alvocat i amb tàrtar de salmó). Tots ells d’un bon nivell entre el que se’ns feia complicat decidir-nos pel millor d’ells.. 


KITSUNE-Barcelona-yakisoba

KITSUNE-Barcelona-udon

KITSUNE-Barcelona-kofu-maguro

KITSUNE-Barcelona-hot-tartar

Dels pocs vins que tenien, vàrem optar per un Montsant blanc, Les Comes d’Orto, que tots tres coneixíem. I com a postres, vam compartir un més que acceptable MATCHA CHEESECAKE (mousse de formatge i te verd). I a l’igual que passa en la casa mare de Sant Cugat, no ofereixen cafès...


KITSUNE-Barcelona-comes-Orto



KITSUNE-Barcelona-matxa

El compte, amb tot el que veieu per aquí, no va arribar a 25 € per cap... Que amb els temps que corren i el que acostumem a trobar per ciutat, fins i tot ens va estranyar fins al punt d’haver-lo de repassar, per comprovar que haguessin cobrat tots els plats demanats i consumits.


KITSUNE-Barcelona-

No és pas per posar al nivell dels Shunka, que crec que juguen en una lliga diferent, però per l’oferta que coneixem per la zona de Gràcia (Somodó, Wagokoro i algun altre que ara mateix no recordem), és una bona alternativa si es vol fer un àpat més informal amb la fórmula de compartir. 

Resum


Bon japonès a Gràcia, orientat especialment a menjars de compartir

RQP més que bona

Servei atent i amb ganes d’agradar


PUNTUACIÓ PONDERADA = 6,2 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")



20 comentaris:

  1. Felicitats pel post!
    Vaig anar-hi quan feia unes setmanes que havien obert i malauradament la sensació no va ser tan excited ;-)
    Erem dos adults i el nano que en sap molt de japos (és a dir, et pots fiar del seu criteri!).
    El primer que em va sobtar va ser la ració de fideus posada en una espècie de platet de cafè...segueix essent tan escàs o ha millorat? En general la sensació va ser la mateixa, plats correctes, alguns de bons, però si surties del sushi eren una mica "ració de dieta". Per sort, i en això coincideixo, el preu va amb relació i no t'hi deixes mig sou ;-)

    També vaig demanar el chessecake de té verd (que per cert jo en faig a casa!) i en veure'l el vaig relacionar amb el de Sant Cugat. En general puc dir que sí que hi tornaré però perquè visc a prop i entra en el radi de llocs on poder anar un dimarts nit amb poques ganes de voltar.

    Per cert, vaig anar-hi un dijous vespre i tot era ple, de fet la gent venia amb reserva (ens van posar en una taula alta de l'entrada) ho dic per si algú s'anima millor que truqui.

    ResponElimina
  2. Hola Laura,

    Amb això que veus a les fotos, mostrem una mica la mida.... Vam sortir bé i érem tres....

    És un lloc al que penso tornar, pel que tu dius... sortir a sopar sense deixar-se la cartera.

    I pel que fa a reservar, jo ja sempre ho faig... Moltes vegades inútilment, perquè arribes i està buit, però és molt frustrant anar fins un restaurant i trobar-te que no sopes.... i llavors et quedes amb cara tonto i venen les presses .... i acabes sopant malament.... :)

    Abraçada!

    ResponElimina
  3. Hola Ricard!
    Jo també sóc de reservar, però a vegades surt l'opció i també és trist que costi trobar taula al teu barri :-(
    Per cert! A Gràcia tenim el Kibuka, ideal per compartir i preus ajustats, l'únic problema és el soroll i que sempre estar molt ple (i no reserven).

    ResponElimina
  4. Ara no és el millor moment per anar a Gràcia però el desarem per futures visites al barri. Portaré a la meva filla, que és una devoradora de sushi i sembla que no em sortirà un compte desorbitat.

    Salut!

    ResponElimina
  5. Pepa, sí, molt recomamable. reitero, i em faré pesada, però és un japo que fa pujar el nivell de la classe mitjana de japos de bcn. molt bona notícia! aquest i el kotoro, que encara és millor, per mi. pèl más car... al raval...

    ResponElimina
  6. Si... jo pensava portar el meu fill el passat dijous, però fins que no s'acabin les festes de moros i cristians, no torno :)

    Saalut!!

    ResponElimina
  7. jajaja.... sí, millor!! ricard, porta'l al kotoro!

    ResponElimina
  8. Sóc molt aficionat als japos, organitzo sopars amb una colla, i d'aquest no en tenia coneixement. Caldrà provar-lo quan acabin les "festes"

    ResponElimina
    Respostes
    1. I ja esperem a veure com el veus i si t'agrada tant com a nosaltres en termes de RQP Escorpi69.

      Salutacions!

      Elimina
    2. escorpi69, demana la pizza, que nosaltres ens vam quedar amb les ganes! ;-)

      Elimina
    3. Organitzaré un sopar aquest juny (si s'han acabat els focs d'artifici), la tastaré i t'ho explico :P

      Elimina
  9. Vaig anar-hi aquest dissabte. Erem 6, i com les racions eren totes múltiples de 3, doncs...perfecte. Vaig demanar el mateix que vosaltres, però enlloc dels edamame i Tori no karaage (s'havia acabat) vaig demanar els Ebi fry, l'Entrecôte tataki i Kamo bang bang (ànec). A les postres es va tastar de tot (personalment, em va encantar el de xocolata). Varem acabar ben farts, hahahaha
    Tothom va quedar molt content de la RQP, excelent. Un lloc totalment recomanable.
    PD: Pizza (Okonomiyaki): em van dir que encara no la tenien "al punt", que preferien esperar per posar-la a la carta :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ahhhh, i tè per a tothom i 2 botelletes de sake.

      Elimina
  10. bona crònica escorpi69!!! :-)
    és un molt bon lloc. en uns dies m'entendràs millor, jaja... #nospoilers
    merci peu feed-back, s'agraeix.
    a veure quan posen la pizza. deleixo...

    ResponElimina
  11. Ricard
    Les Comes de Orto es un GRAN vi pero no es blanc. Es un molt bon vi negre de El Masroig Garnacha (50%), Samsó (45%) i Ull de llebre (5%).
    i a mes a mes 19.50 euros es un molt bon preu
    Salut
    ENRIQUE

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres... quina errada a l'escriure, doncs fins i tot a la foto que mostra l'ampolla, es veu la copa amb negre. Gràcies per avisar i veig que compartim el que el Joan Asens, fa grans vins. Salutacions!

      Elimina
    2. En Joan feia grans vins a Can Palacios i ara s' ha superat a ca l'Orto
      Segeix repartir llenya que de bloggers pilotes ja n'hi han suficients
      Salut
      Enrique

      Elimina
    3. Tens prou raó... i a més de com fa els vins, dona gust escoltar-lo, doncs aporta molts tecnicismes que fa goig d'escoltar.

      I amb lo de repartir llenya, no pareixis que no paro... I és que a més m'agrada!!... :)

      Salut!!

      Elimina