Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 28 de maig del 2016

KITSUNE Sushi-Bar. Amb sorprenent RQP

KITSUNE-Barcelona-

KITSUNE – SUSHI BAR


Un bon japonès al barri de Gràcia, orientat especialment a plats per compartir. Molt bona RQP i servei força atent.


Montseny 13 (Metro Fontana)

www. kitsunesushi.com

T. 620666885


Després d’uns anys de bon funcionament a Sant Cugat, la gent del Kitsune ha decidit fer el salt a BCN, obrint un nou establiment situat a la Vila de Gràcia en un local que tot i ser de reduïdes dimensions, manté l’esperit i la imatge del seu primer local. Decoració senzilla i sòbria, en la que destaca el predomini de la fusta, intentant seguir l’exemple de les clàssiques tavernes japoneses (anomenades izakayas), amb absència d’estovalles i vaixella i parament sense estridències. Ignorem si el tema de la tènue il·luminació és també patrimoni d’aquesta mena de tavernes... 


La major part de la seva carta està composada per les diferents varietats de sushi: uramakis, futomakis (aquí anomenats chu-makis), hoso-makis, sahimi o nigiri-zushi. Completen la carta alguns plats de carn, peixos, arrebossats, aperitius i pastes i arrossos.  A la carta de begudes, tot i que és força reduïda pel que fa a vins, és d’agrair l’aclaparadora majoria de referències catalanes. 

Com és tot molt del rotllo compartir, vàrem decidir fer diferents plats i que la noia que ens atenia ens orientés de les quantitats que calia demanar. Així vam demanar EDAMAME (beines de soia al vapor), EBI-YAKI-GYOZA (raviolis de llagostí i vegetals amb vinagreta de soia), TORI NO KARAAGE (talls de pollastre marinats en gingebre i arrebossats, acompanyats d’una mena de maionesa japo.


KITSUNE-Barcelona-gyotzaKITSUNE-Barcelona-edamame


KITSUNE-Barcelona-tori

També uns TORI YAKISOBA que no poden faltar mai (fideus d’ou saltats amb pollastre i verdures), IKA YAKIUDON (fideus udon saltats amb potes de calamar i verduretes i salsa kimchee), UNAGI MAKI (hoso-maki d’anguila), KOFU MAGURO (maki invertit de tonyina, alvocat i crema de kimchee) i HOT-TARTAR (maki en tempura i panko, farcit d’alvocat i amb tàrtar de salmó). Tots ells d’un bon nivell entre el que se’ns feia complicat decidir-nos pel millor d’ells.. 


KITSUNE-Barcelona-yakisoba

KITSUNE-Barcelona-udon

KITSUNE-Barcelona-kofu-maguro

KITSUNE-Barcelona-hot-tartar

Dels pocs vins que tenien, vàrem optar per un Montsant blanc, Les Comes d’Orto, que tots tres coneixíem. I com a postres, vam compartir un més que acceptable MATCHA CHEESECAKE (mousse de formatge i te verd). I a l’igual que passa en la casa mare de Sant Cugat, no ofereixen cafès...


KITSUNE-Barcelona-comes-OrtoKITSUNE-Barcelona-matxa

El compte, amb tot el que veieu per aquí, no va arribar a 25 € per cap... Que amb els temps que corren i el que acostumem a trobar per ciutat, fins i tot ens va estranyar fins al punt d’haver-lo de repassar, per comprovar que haguessin cobrat tots els plats demanats i consumits.


KITSUNE-Barcelona-

No és pas per posar al nivell dels Shunka, que crec que juguen en una lliga diferent, però per l’oferta que coneixem per la zona de Gràcia (Somodó, Wagokoro i algun altre que ara mateix no recordem), és una bona alternativa si es vol fer un àpat més informal amb la fórmula de compartir. 

Resum


Bon japonès a Gràcia, orientat especialment a menjars de compartir

RQP més que bona

Servei atent i amb ganes d’agradar


PUNTUACIÓ PONDERADA = 6,2 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")