Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dimarts, 28 de juny de 2016

Kotoro... No vam sortir pas contents

Kotoro


Un japonès de nova fornada i de nivell mitjà. Menjar prou correcte, RQP bona, però el servei no tenia el seu dia i no va acabar bé el dinar :(


Ferlandina , 34 

www.kotoro.barcelona

T. 936676011


Aquest tretzena entrega trobada dels “3 (o+) a taula” va estar una mica gafada... hauríem d’haver dit aquell estúpid 12+1. No pel menjar en sí, si no pel tracte. Vam tenir un lamentable “accident”. 

La formació femenina del “3 o +” va recomanar (ejem, comença a tenir mala fama dins el grup...) fer un extra en la cadència quinzenal per dinar al Kotoro. Pensant que tindria molt d’èxit, perquè en la seva primera visita va menjar força bé. 

El local és de l’estil japonès taverna, tirant a fosc, però ampli. I força còmode. 


Carta de menjar llargueta, i força coses que venien de gust. Vam anat triant una mica cadascú i guiats per triar plats diferents d’altres japonesos. 

També tenien un menú diari que, pel què semblava de les altres taules, era el què triava la majoria, per no dir tothom, excepte nosaltres. Mentre demanàvem ens van portar uns entrants (quelcom fregit i bo ☺) i el vi triat va ser un blanc (ve de gust ara per temps i amb el menjar japonès), un flor de nit. Vam començar amb uns nigiri de peix mantega i trufa negra (molt bons), un cap i pota amb salsa teriyaki i daikon (el toc japo va permetre la secció vegeta menjar-se i gaudir-ne) i broquetes de pell de pollastre, que ens van decepcionar perquè esperàvem que fossin cruixents i amb més sabors (i no destacaven gens, ni per textura ni per sabor). I suposadament estaven a com a plat súper recomanat. 

Vam seguir amb una okonomiyaki (“pizza” japo), que seguíem amb ganes i ja era com compte pendent, però que estava correcta i prou, amb un hotategei (vieires a la planxa amb salsa miso i garotes), que estaven molt soses de sabor i que la garota no la vam trobar enlloc, i un aburi (llagostí panko i crema de formatge envoltat de salmó aburi i ceba amb gingebre) molt bo. 

I tocava acabar amb el hot spicy tuna. Que MAI ens vam menjar... ☹

Cal dir que el servei, fins aquest moment, va ser correcte. Cap meravella de simpatia, però no ho volem ni exigim. I la cadència dels plats també va ser correcte.

Però un cop acabat el penúltim plat, i esperant el hot spicy tuna, varen passar com uns 20 minuts. Ja quelcom impossible d’entendre. Però com estaven xerrant tranquil·lament (tot i que mai ni la cambrera ni la cap de sala –la responsable de tot plegat, al nostre entendre-) li vam dir a la cap de sala que com estava el plat i ens va mirar i articulant gestos va dir que ja venia. Suposadament. Sense articular paraula, fins aquí.

Però varen passar 20 minuts més!!!!! I llavors ja la vam avisar que vingués a taula (creiem que esperar 40 minuts un plat, quan és l’últim, és d’una paciència infinita), perquè ella seguia sense acostar-se ni dir què passava, si hi havia algun problema (que no colava perquè el restaurant no estava ni molt menys ple, ni el servei estressat i les taules feien menú...). Llavors va venir finalment amb el plat i va intentar com justificar que hagués arribat 40 minuts tard. Ens ho va intentar justificar llavors! I ens va intentar "sobornar" dient que no el cobrarien... a sobre. I li vam dir que, es clar (tenim la nostra dignitat) s’emportés el plat (ja havíem fet la digestió, coi). I el pitjor, pensem, a banda de tot l’anterior, que tampoc no va semblar que l’afectés massa el tema. Quan creiem que és una errada brutal. Vàrem detectar un passotisme força indescriptible per algú que treballa en un restaurant de cara al públic i pretén donar un bon servei. És quelcom a fer reflexionar el restaurant.   

Evidentment, el final va ser agre i se't treuen les ganes de tornar a un lloc que podies repetir, per RQP i prou cèntric. 

Final. El compte (sense el hot spicy tuna, per suposat). Per cap uns 21 euros. Com resum del lloc:

Zona raval / Sant Antoni. Després pots fer un bon café i donut al Lukumas. 

Menjar correcte. Podria engreixar classe mitjana de japonesos a Bcn.

Servei pèssim. 

Preu molt correcte. Bona RQP


Puntuació ponderada = 5,5 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")