Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 11 de juny de 2016

Tapeo. Recomanable al Born

Tapeo-Born-exterior

Tapeo-Born


Restaurant de platets i tapes ben resoltes amb bona RQP. En general ple i recomanem anar amb reserva. Les taules prou juntes, poden generar ambient sorollós.


Montcada , 29 (Born)

www. tapeoborn.cat

T. 933101607


Tapeo és un dels llocs al Born, on es pot anar fer un àpat amb bones garanties. La seva oferta de platets, sense ser massa àmplia, permet configurar diferents opcions. 


Tapeo-Born-detall-carta1


Tapeo-Born-detall-carta2

És d'aquells llocs al què no entraríem sense recomanació o coneixement previ, doncs el carrer de Montcada, espanta pel bullici de turisme i més quedant just en front del conegut Xampanyet i el moviment que genera.

Un cop superada la porta -   i insistim en que millor fer-ho amb reserva prèvia- trobareu una barra a l'esquerra i algunes taules altes a la dreta i a l’entrada.  La cuina està al fons i a la vista i si continuem cap endins i  fent una petita ziga zaga, arribem a un petit menjador, que tot i semblar tranquil d'entrada, pot ser una trampa de soroll en funció de quins veïns et toquen.

En aquesta visita, tot i que d'entrada ens van ubicar en aquest menjador, vam optar per demanar canvi a una taula aïllada, que queda just en  la ziga zaga, en  front de la cuina. Es tracta d’una taula alta amb tamborets, que no és el súmmum de comoditat, però compensa el fet de no tenir cap taula enganxada al costat.

La tria dels platets, va ser complicada,  doncs el dia que vam anar venia un convidat de religió vegana, que sumat amb que un dels components del grup és vegetarià light, feia difícil la compartició habitual de plats. Però som gent que ens sabem sortir de les dificultats, ens vam espavilar i vam demanar tot això.

El component de religió vegana, va menjar dos plats a banda: Albergínies amb mel i llimaPorros confitats a la planxa amb olivada.


Tapeo-Born-alberginia

Tapeo-Born-porros

Els 3 habituals del grup, vam compartir una altre ració d' albergínies (com les de la foto anterior)ensaladilla russa amb ventresca de bonítol,  les croquetes de pernil ibèric, les bombetes de la Barceloneta i els bunyols de bacallà, que no havíem demanat  i van portar erròniament (ho vam comentar i avisar quan ja havíem clavat queixalada i vam observar que no ens el van facturar al compte). També vam demanar el  verat marinat que estava en la secció de suggeriments del dia.


Tapeo-Born-croquetesTapeo-Born-ensaladilla


Tapeo-Born-bunyols

Tapeo-Born-bombeta


Tapeo-Born-verat

I vam demanar dos plats més, però ja dedicats a la secció carnívora del grup: Els peus de porc sense os i a la planxa i també els lletons amb ceps.


Tapeo-Born-peu-porc

Tapeo-Born-lletons

Un dels components va demanar postres – cremós de xocolata amb pa, oli i sal- i ja el tema cafès el vam reservar per fer una sobretaula a l’Ateneu, del carrer Canuda, on vam arribar després d’un breu passeig. El vi va ser el Vailet de Cellers Espelt.


Tapeo-Born-viTapeo-Born-postres


Tapeo, tot i que el nom pot donar sensacions de bar de tapes, és un restaurant en el sentit de que no permet menjar  a peu dret. Si que disposa de barra, però està reservada perquè la gent hi mengi asseguda al corresponent tamboret. 

Els plats o tapes, són molt correctes i permeten configurar un bon àpat a un preu ajustat. I com que diem sempre que el BBB, és pràcticament impossible, el punt feble d’aquest lloc, és el fet de que les taules estan molt properes i que en funció del entusiasme en que reben els plats les taules veïnes, el soroll pot fer-se feixuc.

El servei, comentava un dels components del grup que coneixia bé el local, sembla que hagi  anat a menys, comparat amb anteriors visites. En el nostre cas, l’atzar o el fet d’estar en front de la cuina, va fer que ens servis el mateix propietari del local i per tant va ser impecable, però alguna interacció que vam tenir amb algun dels auxiliars, no pintava massa bé. És trist que avui en dia a BCN, sigui tant costós, trobar personal qualificat, segons ens han comentat diferents restauradors de confiança.


Tapeo-Born-compte
Tiquet per 4 persones amb una ampolla de vi


RESUM


Local en general  ple i per tant millor anar amb reserva

Platets molt ben resolts

RQP correcta

Taules molt juntes, tot i que de mida suficient, que poden afectar la sonoritat

Públic majoritàriament turístic, però de turistes, que saben on van

PUNTUACIÓ PONDERADA = 6,3 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")