Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 25 de juny de 2016

Topik. Un dinar espectacular

Topik

Restaurant cèntric amb plats de molt nivell i amb una gran RQP. Servei molt agradable. Un dels restaurants a tastar a Barcelona sí o sí.


València ,199

www. topikrestaurant.es


TEL.: 934510923


Quinzena trobada dels “3 (o+) a Taula” i molt esperada al Topik. Però no per esperada, menys satisfactòria. El Topik és un restaurant que els tres sempre recomanem a la gent quan ens pregunten un bon lloc per menjar a Barcelona. Estaria sempre al top 5, segurament. Per producte, per tracte, per situació i pel bon fer de la cuina, que és de molt nivell. I sense oblidar el toc “japo” característic del restaurant, que el fa especial.
 

El restaurant està molt ben ubicat, molt cèntric i l’interior està decorat sense estridències i ben aprofitat i decoració amb el producte a la vista, que et fa venir gana nomes entrar. 

Carta de menjar prou llargueta, i moltes coses (totes?) que venen de gust. Amb una oferta molt variada de tipus de menús, del dia, diferents degustacions.

Vam beure un molt bon vi (blanc, que fa calor). I molt especial. Un Mas d’en Compte de 2011. Tot i que era migdia i normalment minimitzem l'alcohol, l'àpat era prou bo per acabar demanant una segona ampolla. Per cert, un gran vi el blanc de Mas d'en Compte.
Vam triar el menú degustació de 30,00’- €, que és espectacular per la seva RQP. 

Vam començar amb unes cloïsses amb sake i mançanilla. Brutal. El suquillo, a cullerades fent servir de cullera les closques dels musclos. Amb ostres a la brasa amb salsa mexicana. I un dels tops del menú, cranc d’Alaska amb salsa ponzu i ous de salmó. Platasso. Segueixes amb tempura de Sant Pere amb salsa thai. Boníssim i la tempura molt aconseguida. I aquella salsa! Tartar de navalla del Delta amb garoina i dashi. Altre plat de 10. Una barreja espectacular. I toro a la brasa amb tendó dashi. Molt bo, però sabors més sabuts. Sorprèn menys. 


I de colofó final un increïble arròs de cranca gallega. Indescriptible de sabor i cocció al punt perfecte pel nostre gust. 

I com podeu veure a les fotos, les racions són molt destacables. Estem parlant d’un menú de 33€..!!.

I si no havíem menjat prou, vam demanar dos racions de formatges de postres  i un sorbet de mandarina, per baixar... ☺

Final. El compte. 48 euros per cap. I amb sensació de satisfacció extrema. Com resum del lloc:


Zona cèntrica. 

Menjar de molt alt nivell.

Servei molt agradable. 

RQP increïble.

Un dels restaurants a tastar a Barcelona sí o sí.

Puntuació ponderada = 9 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")