Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

divendres, 5 d’agost de 2016

Due Spaghi. È troppo bello per essere vero


Due Spaghi

Restaurant de cuina italiana amb tocs catalans, en que el producte és excel·lent. Per tant, un dels italians imprescindibles a Barcelona. 

Sepúlveda, 151


TEL.: 935031930

www.duespaghi.es


Nova trobada dels “3 (o+) a taula”. Aquest cop en un italià. I sí és “vero”, perquè el Due Spagui és un restaurant que pots recomanar perfectament com a un dels bons italians de Barcelona. En realitat, fan una cuina catalano-italiana, que trobem molt mediterrània. Molt especial. Amb alguns bàsics que sempre són a la carta i altres plats que varien bastant, que sempre venen molt de gust. 

Entrada i local macos. Des de fora l’entrada recorda com una trattoria típica italiana. I interior cuidat i amb gust, amb unes fotos esplèndides que decoren les parets. 




Carta de menjar no massa extensa però molts plats que venen de gust. Vam haver de pensar i repensar per només triar tres entrants. I també tenen menú del dia. 




Per anar fent boca, mentre acabem de decidir
Vam beure un molt bon vi italià (blanc, que fa calor). Però ens haureu de perdonar, perquès ens ha extraviat la foto i no recordem el nom. 

Vam començar amb el capritx de part del sector masculí, amb un parmesà, per fer boca. Excel·lent. 


De primers vàrem fer una tatin de ceba de Figueres amb stracciatella de burrata (sublim), una amanida molt bona i diferent (“no li diguis amanida”) i unes croquetes de polenta exquisides, amb formatge de vaca i melmelada de pebrots vermells. 





I de segons, els més típics parpadelle al ragú de conill (plat que sempre es demana si vas al Due), Bonito Vitello (amb bonítol, a més de vedella), que estaven deliciosos i un plat molt especial i fantàstic, el calamar a la mediterrània amb rossinyols, de 10!





I si no havíem menjat prou, que sí, vam demanar dos postres: el tiramisú del Paolo (molt bo) i excel·lent i fresc i original, el gelat de saüc amb remolatxa.





Final. El compte. 40 euros per cap. I amb sensació de satisfacció de bon dinar. I colofó de cafès i cigarreta a la seva terrasseta. 



Com resum del lloc:


Zona cèntrica

Menjar de molt bon nivell

Servei molt agradable

RQP bona

Un dels restaurants italians a tastar a Barcelona

Puntuació ponderada = 8,1 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")



20 comentaris:

  1. mmmm, aquest és un pendent des de fa temps! El bonito vitello no s'escaparà :-)

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però el ragú està com per tripitir......:)

      Elimina
    2. El vitello va ser la meva elecció i era molt bo, però continuo quedant-me amb la versió clàssica que preparava la meva ex-sogra, que estava per sucar una barra sencera de pa... :-)

      Elimina
    3. Pepa, el ragú excel·lent, el vitello no el vaig tastar. però moro per aquella taita de ceba i pels calamars....

      Elimina
  2. Casualment vaig estar de dimarts passat. Al final vam menjar menú molt digne per cert, també vam menjar croquetes de polenta tot acompanyat per un vi Singla Cuvee nº 5, de primers un flam de verdures, pasta a la bolonyesa, peix amb cuscus, tires de carn amb una guarnició molt semblant a la vostra amanida. Lloc per repetir però a la carta a veure que depara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Tomàs!

      Curiosament no he tastat mai el menú allà, doncs les anteriors vistes eren de vespre, però tinc ganes d'anar un dia a menú i més ara després de llegir el teu comentari.

      Salutacions!

      Elimina
    2. ostres, jo tampoc he fet mai menú... veus que bé? anotat! merci tomàs!

      Elimina
  3. Matisar. Al menú va una copa de vi, nosaltres vam declinar l'oferta, cal afegir a la factura 2 vermuts i un Aperol (ben executat) però jo sóc més de Campari / tonic. 3 menús 43,50 € - 1 Croqueta 6 € - 2 Vermuts 6 € 1 Aperol 5 € 1 Singla 21 € 1 cafè 1,40 € total 82,90 €

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això nosaltres ho fem en més d'un lloc i ho anomeno un menú enriquit... :)

      El proper que publicaré dimecres i que ja és un conegut, gaudim en més d'una ocasió, d'un menú bàsic increïble i l'enriquim amb una ampolleta de vi de la carta i si als suggeriments veiem algun caprici, doncs també.... :)

      Merci pels detalls!

      Elimina
  4. totalment d'acord amb els menús enriquits!!! esther

    ResponElimina
  5. "blanc, que fa calor"... quin poc nivell i quina llàstima; doncs jo avui he pres un clos martinet per plorar... això ho ha escrit la jalona oi?
    es nota que aquest restaurant és amiguet del personatge més nefast, petulant i cregut de la blogosfera .

    ResponElimina
    Respostes
    1. sra vergonya, la jamona, ai no, la jalona, no és amigueta de cap restaurant. felicitats x fotre's un clos martinet. i? nosaltres tb... bevem vi blanc quan fa calor o fred o quan ens peta. quin problema té vostè? així, en general... a part de mal gust per posar-se nom? i si no li agrada el nostre nivell o nosaltres, pq llegeix el bloc? sí que li agradem una mica, oi lladregota? així en la intimitat... si no, agafi vacances i relaxi's... esther

      Elimina
    2. hahaha.... Aparteu les criatures que el personatge coneix el Clos Martinet.... I ens el refrega per la cara, com si fos un vi top.... Déu nos en guard...

      Hola personatge!!!.... si et portes bé un dia et portem a un dels nostres dinars.... Només has de prometre, quedar-te quiet a sota la taula i no protestar per la corretja... I no m'has de llepar els peus ni res semblant eh?

      :)

      Elimina
    3. Esteu a la que salteu e? trànquiiiils petits, trànquiiiils...
      A veure, començem: "blanc, que fa calor" és una afirmació de l'estil "trae un blanco fresquito para acompañar mi dorada a la sal"; lamentable (a sobre aneu de gourmets i de que en sabeu).
      jalona (jamona està clar que no) això d'amiguet del restaurant no anava per tu.
      I ja per acabar am tu, JALONA, les vacançes a l'agost són de gent amb molt poca classe, igual o més que estar per Barcelona durant aquest fatídic mes.
      A veure Sampedro, primer de tot deixar clar que a tu no et tocaria ni amb un pal (per això de llepar els peus). i veure un dinar d'aquests vostres no et nego que seria bastant divertit, em faria certa gracia, ho reconec.
      Conec Clols Martinet, conec molts vins del priorat i conec molta gent que fa grans vins d'aquesta genial DOQ. penses que ets l'únic que coneix el priorat? No et sembla un bon vi clos martinet? està clar que no és el millor vi del priorat, de fet, segur que estava molt millor aquest "blanc, que fa calor" que veu pendre... no foteeem homeee, no foteeem... que veig que et beus cada cosa que jo abans pendria aigua noi!
      muaaaaaa guapa i guapo

      Elimina
    4. uiii la sra molta vergonya ens va d'elitista. fas molt riure... però que no em trobis jamona, ohhhh, això sí que em preocupa enormement... faré un vinet blanc de calor per reposar-me de la pena... esther

      Elimina
    5. hahaha.... Aparteu les criatures que el personatge coneix el Clos Martinet.... I ens el refrega per la cara, com si fos un vi top.... Déu nos en guard...

      Hola personatge!!!.... si et portes bé un dia et portem a un dels nostres dinars.... Només has de prometre, quedar-te quiet a sota la taula i no protestar per la corretja... I no m'has de llepar els peus ni res semblant eh?

      :)

      Elimina
    6. Uaaaaa.... como #mepone provocar aquesta passió pel nostre bloc....

      Li deixaré una vertical de Mas Martinet que tinc publicada al meu bloc de vins, així podrà ampliar coneixements de Priorat...

      http://www.vinscat.cat/2011/05/vertical-clos-martinet.html

      Per cert, quina mania en traduir-me el cognom.... També ho fa aquella paia que de tant en tant m'ataca .... La tal sra Source... :)

      I en canvi jo només ho faig amb el Sorrós....

      Elimina
  6. ricard, la sra source escriu amb moltes faltes d'ortografia, com la sra vergonya/molta vergonya??? o no? perquè potser ha begut un clos dominic un cop a la vida i ens ho intenta refregar, però li calen classes de català, pobreta...

    ResponElimina
    Respostes
    1. No... la sra source, sap fins i tot idiomes...!!!. Jo només ho he dit com exemple de gent que em diuen SanPedro...

      I no la punxem que després ataka..... I jo soc tant sensible que llavors he de posar un post de llagrimeta, perquè em consoleu tots....

      #soctantsensible

      Elimina
  7. jajaja.... #notincelplaerdeconèixerlasrasource

    ResponElimina