Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 3 de setembre del 2016

Mil921. Manté el bon nivell

Mil921

Ubicat en un local ampli i còmode,  que permet xerrar amb tranquil·litat. Oferta gastronòmica de bon nivell, amb algun toc japonès. RQP correcta.

Casanova, 211

www.mil921.com/

T. 934 14 34 94

Per la vintena trobada de 3omesataula, que ha estat aquest darrer agost, calia triar un lloc que estès obert, que fes mesos que no l’haguéssim publicat cap dels tres i que fos una aposta segura, doncs per celebrar el post número vint, no volíem cap parida ni ensurt. I el responsable de la tria, va optar per Mil921, conegut pels tres, però que feia temps no visitàvem.

Cal a dir que BCN a l’agost, a la que t’allunyes de les zones turístiques, és una ciutat trista i poc poblada. I els restaurants d’aquestes zones, es mostren a mig funcionament i semblen encomanar-se de la tristesa exterior. L’àpat va ser prou correcte i dins les expectatives que en teníem. Però un restaurant massa buit, amb el xef absent (suposem que gaudint d’unes merescudes vacances), fa que no és gaudeixi igual que quan tot BCN rutlla. Mostro una vista del local i l'aperitiu...


Mil921-interior

Mil921-aperitiu

Tot i això vam estar perfectament atesos i els plats que van anar arribar, en general mantenien el bon nivell d’aquest lloc. L’àpat va anar així...

Tal com fem habitualment, vam demanar 3 primers que fossin fàcils de compartir, per evitar situacions complicades, com la del dia de la Bellvitja, en que la inexperiència ens va portar a compartir un gaspatxo, tot i que cada un amb la seva cullera. La tria va ser el sashimi de salmó, shitakes, caviar de truita i salsa japonesa, a un nivell excel·lent, les patates braves japoneses, prou originals per la seva mida petita i bon cruixent i la seva versió de la ensaladilla russa, que va ser el plat més fluix i que desentonava amb els altres dos, per insípid.


Mil921-sashimi

Mil921-braves

Mil921-ensaladilla


Ja com plats principals, vam optar pel garrinet en dos coccions i poma en dos textures (per fer palmes amb les orelles), pel ravioli obert de samfaina, beixamel de ceps, rovell i parmesà, que la secció femenina de tresomesataula, va qualificar per Instagram, com “de lo milloret que he jalat mai!”, mentre que la secció sènior del grup, seguint les seves dèries de repetir plats que ja havia tastat en anteriors vistes, va optar pel tàrtar de vedella, amanit japonès, que tot i que bo, no va estar a l’alçada esperada... Potser un excés d’amaniment líquid i el ser servit en un bol, que concentrava l’excés d’amaniment al fons, va fer que el plat no complís les expectatives, tot i que tampoc va ser cap desastre.


Mil921-garri

Mil921-raviolil

Mil921-tartar


Com postres vam demanar un caneló cruixent de xocolata, gingebre i menta, i una coca milfulls de crema i pinyons, que vam compartir i que estaven a molt bon nivell.


Mil921-postres

Mil921-coca

La carta de vins, sense ser un llibre, és força completa i de cada secció, tens més d’una opció que triaries sense problema. Per tant, bona carta de vins de la que vam escollir el Formiga de vellut del celler del Molar, Clos Galena, fet a base de garnatxa, carinyena i sirà. Un DOQ Priorat ben correcte, germà petit del Clos Galena i gran del Crossos.

MIL921, és un bon restaurant, que sempre ve de gust. Potser aquest agost, hem trobat algun “però” en algun plat, tal com ja hem mencionat, però passa igual que en el Barça, que no és el mateix tenir Mesi al camp, que a un altre jugador, que tot i bo, no deixa de ser el suplent. Pot semblar injust dir-ho, però sabeu del nostre estil, en que escrivim tal com ho veiem... I sempre ens preguntem, com s’ho deuen fer la colla de bloggers / instagramers /crítics o pseudo crítics, que cada àpat que relaten, sembla que no hi hagi res millor al món.


Mil921-compte


RESUM


  • Local tranquil, ampli i còmode que permet xerrar amb tranquil·litat
  • Menjar de bon nivell a càrrec del xef Alex Sunyer (en aquest però, no hi era)
  • Bones elaboracions amb algun toc japonès
  • Ubicat en zona tranquil·la i upper Diagonal (tot i que per pocs metres)
  • RQP correcta
  • Tenen un molt bon menú de migdia a 21€, que coneixem d’altres visites
  • Puntuació = 8,00 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")