Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 17 de setembre del 2016

Tomax “Sushi de Burgos” a Barcelona

Tomax

Cuina tradicional castellana amb molt bon producte i servei. La RQP és correcta. L'espai és còmode i disposa de reservats.

Loreto, 22

TEL.: 93 345 71 48

www.tomaxbcn.com

Nova trobada dels “3 (o+) a taula”. Aquest cop a un restaurant de cuina castellana, seguint en la línia que portem de buscar llocs per anar sobre segur. Tomax manté el bon nivell, tal i com el recordaven alguns dels integrants, i com indiquen totes les cròniques del restaurant.


El restaurant (que havia estat molts anys al barri de la Trinitat de Barcelona) està actualment on hi havia  “El Dento” i han mantingut tota la decoració i forma del local, inclús en algun cartell segueix el nom anterior. Ens va estranyar... i la decoració potser va en la línia del públic del restaurant, però una mica queca ja.

Carta de menjar força àmplia i sempre amb plats fora de carta, que en vam triar un parell, i molts plats que venen de gust.

Vam escollir un vi negre de la DO Montsant i en concret el El veïnat, un mono-varietal de garnatxa que es va mostrar fresc i equilibrat. La carta de vins no era massa extensa i amb més assortiment espanyol que català, que en aquest cas es pot justificar pel segell de del restaurant, amb cuina d'allà. El pa de la casa, va resultar molt al nostre gust.
I ens varen tapar el “bolso”, que estava allà solet en una cadira i no sabem per què. No ens havia passat mai. Però tampoc vam recordar preguntar-ho i vam dissimular com si sabéssim exactament què passava. Si algú sap per què es fa, que ens il·lustri..Vam començar amb “pochas” amb cloïsses (molt bones i no ens van clavar tant com ens pensàvem, al ser plat fora de carta), cornes (torreznos) i morcilla d’arròs, el què el maître anomenava sushi de Burgos, que és tot pecat de bo i de colesterol i amanida de tomàquet i tonyina escabetxada (també fora de carta), també de nivell.

I de segons, el sector carnívor (masculí complet) va triar “lechazo” al forn i el sector femení, calamars planxa. Els calamars estaven molt bons, molt bon producte i ben fets. I plat molt abundant. I el “lechazo” va tenir alguna petita crítica, ja que últimament tenim un membre del trio molt i molt exigent... però el global va ser que estava a un nivell alt.


I un canuto de crema exquisit pel cafè, pel sector del trio que menja postres.Final. El compte. 44 euros per cap. RQP força correcte.Volem destacar, abans d’acabar, que el servei va ser exquisit. Ho vam dir els tres. Maître excel·lent, aconsellant plats i vins. I la cambrera que vàrem tenir, fantàstica. El què sempre diem, sap greu haver de destacar el què hauria de ser normal, però un 10!

Resum del lloc:


  • Zona upper (tot i que just sota Diagonal)
  • Bon producte i bona cuina
  • Servei fantàstic
  • Ubicat en zona tranquil·la i upper Diagonal (tot i que per pocs metres)
  • RQP correcta
  • Puntuació = 7,90 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")