Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 1 d’octubre del 2016

99 SUSHI BAR... Sushi upper Diagonal

99-sushi-bar-entrada

99 SUSHI BAR

Molt bon producte i tracte, amb servei professional, tot i que una mica a estil "espanyol". RQP correcte si valores el conjunt de local, zona, etc.

Tenor Viñas, 4

Tel: 936 396 217

Lloc web

Els coneixedors de la gastronomia d’aquella llunyana ciutat anomenada Madrid, segurament coneixeran el nom d’aquest restaurant i l’associaran a la cuina japonesa, com així és. A finals de juny, van aterrar a Barcelona, per obrir a la nostre ciutat una sucursal d’aquells amb el segell de qualitat i l’estil luxós que tenen allà. I quina millor zona podien trobar que al costat mateix del Turó Parc i totalment Upper, que el carrer Tenor Viñas envoltat de botigues de gran luxe i prestigi.

Tant la luxosa imatge exterior com l’elegant i minimalista interior del local, ens deixa intuir que estem en un lloc més aviat enfocat per un target de persones d’un elevat status i amb un cert nivell adquisitiu (tot i que sempre en aquests llocs, ens trobarem amb gent celebrant esdeveniments especials...).


La il·luminació, tot i que intimista, arriba fins o arriba i així han quedat les fotos :(


99-sushi-bar-interior

99-sushi-bar-vajilla


Després de fer una repassada a la llarga carta de que disposen, el sector junior del grup va decidir una sèrie de plats freds i calents per tastar, que a l’immobilista sector sènior, ja li anava bé, i assentia mentre decidia el vi que prendríem i que finalment va ser un Trossos Sants, blanc de la D.O. Montsant que ja havíem tastat amb anterioritat.

I així va començar el dinar, arribant estranyament en primer lloc la part calenta dels plats escollits, obrint amb una excel·lent tonyina en tataki segellada amb sèsam blanc (i amb una reducció de soia, oli de coriandre i maracujà), unes gyozas de senglar (amb ceba caramel·litzada, formatge d’Arzua i infusió de castanya somalla) i una tempura d’anemones, que arribaven servides sobre una fulla de shiso, també en tempura. Tots tres plats, d’un gran nivell i amb els que ens limitàvem a assentir amb el cap mentre donàvem compte d’ells.


99-sushi-bar-tataky

99-sushi-bar-gyozas

99-sushi-bar-tempura

I els plats freds, van ser uns nigiris de peix mantega amb tòfona, uns gunkan de cranc reial d’Alaska, uns Soft Shell Crab (rotlles de cranc de closca tova, alvocat i cobriment especial de furikake) i uns gunkan de garoines (que ens havien recomanat al començar l’àpat, doncs acaba de començar la temporada). Val a dir, que es van equivocar amb aquest últim plat doncs, havíem demanat uns makis temperats d’anguila cruixent, però com ja ens anava bé i ens venia de gust a tots tres les garoines, vam acceptar el canvi sense problemes. Tots els plats, d’un gran nivell i una qualitat impressionant dels ingredients, i una presentació acurada i detallista dels mateixos.


99-sushi-bar-niguiris

99-sushi-bar-guncan

99-sushi-bar-soft-shell-crab

99-sushi-bar-garoines


I com a postres, per no dir que no els havíem tastat i per exigència del sector femení, un molt bo i contundent gelat de wasabi, del que no vam pensar en fer fotografia.

Pel que fa al preu, hem pogut observar i llegir en diferents webs i llocs “especialitzats” en crítiques gastronòmiques que el seu preu mitjà és de 55 €. Pensem que caldria adaptar una mica més a la realitat aquesta xifra, doncs si bé a nosaltres ens va sortir per gairebé 65 € per cap, aquesta quantitat s’hauria enfilat fins els 80-90€ en condicions més normals (demanant cadascú unes postres, una segona ampolla de vi i cafès, que són els fets més normals...). I per aquest preu o poc més, coincidíem tots tres en que Koy Shunka, continua sent el rei... Encara que hagis de baixar de la Diagonal...


99-sushi-bar-tiquet


Resum del lloc:


  • Molt bon producte i tracte al mateix nivell
  • Servei seriós i eficient, que fins i tot va entendre el nostre "dialecte"
  • Totalment Upper. Lloc per quedar bé tant per esdeveniments importants com per tancar negocis
  • RQP correcte (tot i que va ser un dels punts amb més diferència de criteri)
  • Puntuació = 8,30 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")