Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 1 d’octubre de 2016

99 SUSHI BAR... Sushi upper Diagonal

99-sushi-bar-entrada

99 SUSHI BAR

Molt bon producte i tracte, amb servei professional, tot i que una mica a estil "espanyol". RQP correcte si valores el conjunt de local, zona, etc.

Tenor Viñas, 4

Tel: 936 396 217

Lloc web

Els coneixedors de la gastronomia d’aquella llunyana ciutat anomenada Madrid, segurament coneixeran el nom d’aquest restaurant i l’associaran a la cuina japonesa, com així és. A finals de juny, van aterrar a Barcelona, per obrir a la nostre ciutat una sucursal d’aquells amb el segell de qualitat i l’estil luxós que tenen allà. I quina millor zona podien trobar que al costat mateix del Turó Parc i totalment Upper, que el carrer Tenor Viñas envoltat de botigues de gran luxe i prestigi.

Tant la luxosa imatge exterior com l’elegant i minimalista interior del local, ens deixa intuir que estem en un lloc més aviat enfocat per un target de persones d’un elevat status i amb un cert nivell adquisitiu (tot i que sempre en aquests llocs, ens trobarem amb gent celebrant esdeveniments especials...).


La il·luminació, tot i que intimista, arriba fins o arriba i així han quedat les fotos :(


99-sushi-bar-interior

99-sushi-bar-vajilla


Després de fer una repassada a la llarga carta de que disposen, el sector junior del grup va decidir una sèrie de plats freds i calents per tastar, que a l’immobilista sector sènior, ja li anava bé, i assentia mentre decidia el vi que prendríem i que finalment va ser un Trossos Sants, blanc de la D.O. Montsant que ja havíem tastat amb anterioritat.

I així va començar el dinar, arribant estranyament en primer lloc la part calenta dels plats escollits, obrint amb una excel·lent tonyina en tataki segellada amb sèsam blanc (i amb una reducció de soia, oli de coriandre i maracujà), unes gyozas de senglar (amb ceba caramel·litzada, formatge d’Arzua i infusió de castanya somalla) i una tempura d’anemones, que arribaven servides sobre una fulla de shiso, també en tempura. Tots tres plats, d’un gran nivell i amb els que ens limitàvem a assentir amb el cap mentre donàvem compte d’ells.


99-sushi-bar-tataky

99-sushi-bar-gyozas

99-sushi-bar-tempura

I els plats freds, van ser uns nigiris de peix mantega amb tòfona, uns gunkan de cranc reial d’Alaska, uns Soft Shell Crab (rotlles de cranc de closca tova, alvocat i cobriment especial de furikake) i uns gunkan de garoines (que ens havien recomanat al començar l’àpat, doncs acaba de començar la temporada). Val a dir, que es van equivocar amb aquest últim plat doncs, havíem demanat uns makis temperats d’anguila cruixent, però com ja ens anava bé i ens venia de gust a tots tres les garoines, vam acceptar el canvi sense problemes. Tots els plats, d’un gran nivell i una qualitat impressionant dels ingredients, i una presentació acurada i detallista dels mateixos.


99-sushi-bar-niguiris

99-sushi-bar-guncan

99-sushi-bar-soft-shell-crab

99-sushi-bar-garoines


I com a postres, per no dir que no els havíem tastat i per exigència del sector femení, un molt bo i contundent gelat de wasabi, del que no vam pensar en fer fotografia.

Pel que fa al preu, hem pogut observar i llegir en diferents webs i llocs “especialitzats” en crítiques gastronòmiques que el seu preu mitjà és de 55 €. Pensem que caldria adaptar una mica més a la realitat aquesta xifra, doncs si bé a nosaltres ens va sortir per gairebé 65 € per cap, aquesta quantitat s’hauria enfilat fins els 80-90€ en condicions més normals (demanant cadascú unes postres, una segona ampolla de vi i cafès, que són els fets més normals...). I per aquest preu o poc més, coincidíem tots tres en que Koy Shunka, continua sent el rei... Encara que hagis de baixar de la Diagonal...


99-sushi-bar-tiquet


Resum del lloc:


  • Molt bon producte i tracte al mateix nivell
  • Servei seriós i eficient, que fins i tot va entendre el nostre "dialecte"
  • Totalment Upper. Lloc per quedar bé tant per esdeveniments importants com per tancar negocis
  • RQP correcte (tot i que va ser un dels punts amb més diferència de criteri)
  • Puntuació = 8,30 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")

12 comentaris:

  1. Els plats fan prou bona fila, el "problema" és el de sempre... que si acabem pagant X, et venen al cap altres propostes amb més alegria al paladar i que no pagues la sala o la situació. No obstant està clar el target, com bé diueu, al que es dirigeix. No obstant, haig de dir que la majoria de plats, pel que es veu a les fotografies, denoten que l'oferta gastronòmica és més que bona.

    Bona entrada! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. No... si els plats estaven tots de primera... i jo vaig puntuar bé la RQP... Altre cosa es que el conjunt em faci agafar ganes de tornar o no....

      Vull dir pel que fa a mi, bona nota, però no ganes de tornar....

      Elimina
  2. per mi la RQP és excel.lent. o notable alt... penso que vam
    pagar el què vam jalar. qualitat top! esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest cop Albert, sóc jo la nota discordant... A mi no em va semblar tant bé la RQP com a l'altre parella. Per a mi un aprovat justet, doncs no valoro gens aquesta mena d'ambient selecte i detalls com les copes que no estaven prou netes, encara em fan emprenyar més a l'hora de valorar-los. Penso que si t'has de gratar la butxaca, que menys que TOT estigui impecable, no?

      Salutacions!

      Elimina
  3. Jo, com sóc (amb diacrític) de Madriz, no tinc ni idea de zones de Barcelona però vaig aprenent que per sobre de Diagonal és tot "pijo", fins al punt d'anomenar a les ortigues de mar arrebossades, anemones en tempura.
    Mirant per la xarxa les ubicacions de les sucursals de Madrid ja imagino el tipus de zona on està aquest sushi bar. He pujat de la Diagonal per anar al Tomàs a fer unes braves però per a menjar "pez mantequilla" (que m'encanta) aniré millor pel Gòtic. :-)

    Salut!

    ResponElimina
  4. pepa, el de la zona upper és el ricard, que és molt pijo! jaja... molt bo tant el del gòtic com aquest. estan a nivell molt alt els dos... esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si l'Esther es refereix al Shunka o al Koy Shunka com els del Gòtic, no dubtis ni un segon a on has d'anar, Pepa. Penso que continuen jugant tots dos a Primera Divisió, però són ben bé com el Barça (Shunka)i el Madrit (99 Sushi) a on el primer és més autèntic i amb una bona caNtera, mentre que el segon el que té, és precisament una bona caRtera (per no agradar-me el fútbol, penso que m'ha sortit un símil prou creíble...).

      Salutacions!!

      Elimina
    2. M'ha encantat la comparació, jajaja


      Frederic

      Elimina
  5. sí, he suposat que quan la pepa deia els del gòtic es referia als shunkitos... el símil és molt bo! però difereixo en la cartera, al shunka pagues similar, una mica menys, menjant el mateix i més al koy. vaja, quan jo hi he estat...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Esther, em referia al tàndem Shunka. Al poc d'arribar a Catalunya vaig anar al Shunka i ja no hi tornat, pot ser ja va tocant... :-)

      Salut!

      Elimina
  6. pepa, sí!!! ja va tocant... mantenen nivell! :-) esther

    ResponElimina