Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 29 d’octubre del 2016

Can Pineda. Un clàssic que es manté

En una zona no massa cèntrica, no lluny del Centre Comercial Les Glòries, trobem aquest lloc, amb matèries de primeríssima qualitat.  

Can Pineda 


Carrer de Sant Joan de Malta, 55 
http://www.restaurantcanpineda.com 
T. 933 08 30 81 
Can Pineda


Trobada dels “3 (o+) a taula” especial, perquè tot s’ha de celebrar.... a un dels clàssics de Barcelona, seguint la línia editorial que portem últimament (i que aviat trencarem! Sector femení “dixit”)


Can Pineda és un restaurant dels clàssics de Barcelona, decoració i cuina tradicional, dels que normalment no fallen, perquè tenen bon producte.

El restaurant, però, està una mica allunyat de tot, al costat de Plaça de les Glòries. Entrada discreta més de restaurant mig que top i decoració interior “viejuna”. Però fidel al què ofereix. Ja saps a quin tipus de local vas. Cap sorpresa. Ah sí, una. La foto penjada a la paret amb famosos darrera nostra era de la següent trobada de fa uns anys (impossible ara): matrimoni Pujol-Ferrussola, matrimoni Mas-Rakosnic i matrimoni Trias-Arraut.

Can-Pineda-interior

Carta de menjar prou llarga, amb suggeriments del dia i moltes coses que venen de gust. A part dels plats de fora de la carta.

Vam beure un molt bon vi. Masia Carreras negre, 2014, de la DO Empordà, amb un cupatge a base de Cabernet,Carinyena, Garnatxa Negra, Sirà, Ull de llebre, que igual que el blanc d'aquest mateix celler va resultar de molt bon prendre. Amb i complexes aromes de fruita madura, tocs minerals i d'espècies.

Can-Pineda-Masia-carreras

Vam triar tres primers per compartir: un plat de bolets (rovellons, llenega negra i ceps), que estaven d’escàndol, carxofes fregides amb romesco boníssimes (tendres i fresques) i coca de sardines marinades de bon nivell.

Can-Pineda-carxofes

Can-Pineda-bolets

Can-Pineda-coca-sardines

De segons tots vàrem fer peix: boníssims i frescos els tres: mero de Palamós, escórpora a la Donostia, i calamarcets de platja.

Can-Pineda-mero

Can-Pineda-escorpora

Can-Pineda-calamar

I com podeu veure a les fotos, les racions són molt correctes.

De postres, per acompanyar el cafè, unes bombetes de xocolata (farcellets de xocolata calenta) molt bones, gens pesades tot i ser fregides i força xocolata.

Can-Pineda-postres

Final. El compte. 60 euros per cap. No és econòmic, però amb sensació de satisfacció.

Can-Pineda-compte

Com resum del lloc:

  • Zona poc cèntrica
  • Menjar de nivell
  • Servei correcte
  • Massa soroll ambiental. Tot i entenem que això depen del "veinat"
  • RQP correcta
  • Puntuació ponderada = 7,6 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")