Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 15 d’octubre de 2016

La Perla. Un oasi d'autèntica cuina tradicional


La Perla


Cuina catalana molt recomanable, però només obert de les 9 fins les 17h de dimarts a diumenge, amb gran qualitat del producte i molt bon servei.  

Passeig de l’Exposició, 62
TEL.: 933292052

La Perla és un d’aquells llocs al qual, sense una recomanació explícita, difícilment aniries. Es troba en un carrer poc transitat i, en el cas que hi arribessis a passar, el restaurant no destaca per una entrada que convidi especialment a accedir-hi. En canvi, quan hi has estat i hi has menjat, et preguntes com és que fa tant de temps que no hi has anat o bé, si és el primer cop, et dius: “Com és que he trigat tant a descobrir-lo?”.

Els responsables de La Perla defineixen la seva proposta com a “cuina catalana tradicional” i, alhora, com a “cuina de mercat”, en el sentit literal de l’expressió. Porten cinquanta anys seguint aquesta filosofia i ja hi treballa la tercera generació de la família, amb el Ramon Serra al capdavant de la cuina, juntament amb els seus fills. Sembla, doncs, que no cal patir per la seva continuïtat.

Es tracta d’un local allargat, però no pas estret, en què trobem, a la dreta, unes fileres de taules i, a l’esquerra, una imponent barra, carregada amb expositors que evidencien que hi menjaràs bé. Just al darrere hi ha la cuina, curiosament gran, que dóna pistes inequívoques que és l'ànima del lloc.

No és pas un restaurant de carta curta, sinó que podem gaudir de quasi 30 opcions en la secció “Entrants o Capricis” –ells mateixos l’anomenen així- i de 30 més en la secció de plats principals, que ells anomenen “Recomanats”. La carta s’imprimeix cada dia, d’acord amb l’oferta de mercat, tot i que, evidentment, molts plats es repeteixen.

En tot cas pensem que en un lloc com aquest, cal deixar-se aconsellar pel cap de sala sense cap mena de dubte. I com primers vam compartir (que no cunda el pánico, doncs aquest cop, vam anar 4... es a dir els tres de sempre i una convidada i per això vam demanar més coses)

Uns seitons que estaven com per repetirUns ous estrellats amb xistorra, que va ser l’excusa per tastar una xistorra que des de l’expositor i just entrats ens va temptar,Una ensaladilla russa exigència de la secció femenina dels 3(o+) a TaulaI una truita de samfaina naturalPerò la cosa no va quedar aquí, tot i que hagués estat suficient per un dinar suau.... Com segons vam demanar:

Uns peus de porc, molt bons però que amb una mica més de potència (llegir picant), penso encara millorarien.Un suquet de llobarro, que anava acompanyat de patates i una gamba i un escamarlà de bones dimensions, també podia jugar en la lliga –per cert, reduïda- dels millors suquets, d’aquells que, quan has acabat tot el peix i les patatetes, escures el plat fins no deixar ni una gota de suc.I el garrinet del que vam demanar dues racionsLa secció de vins és la part més fluixa, ja que l’oferta és curta i no molt ben escollida, tot i que això no deixa de ser subjectiu. En un lloc amb la cuina de molt bon nivell, pensem que caldria un assortiment una mica més lluït, però segur que ells deuen tenir els seus motius per no fer-ho. En la secció de postres destaquen les que fan ells mateixos, com el pa de pessic, les creps o les garapinyades, que van ser la nostra tria, juntament amb unes trufes de xocolata per acompanyar el cafè.
En resum, un oasi d'autèntica cuina tradicional catalana en què podreu dinar i també fer esmorzars de forquilla espectaculars. Un patrimoni que no es pot perdre en una Barcelona que ja ha vist com desapareixien massa locals emblemàtics.

El compte ve a pujar cap als 30€ per cap sense comptar el vi que en aquesta ocasió, va anar a part.
RESUM
  • Cuina catalana en la que el producte és el protagonista
  • Tracte i servei, proper, planer i professional
  • Obert de les 9 fins les 17h de dimarts a diumenge
  • Esmorzars de forquilla
  • Una joia gastronòmica a Barcelona a la que desitgem llarga durada
  • Puntuació = 7,50 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")