Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 12 de novembre del 2016

Xerta. Amb molt bon menú executiu de migdies


Pel que fa al menú executiu de migdies, el lloc és excel·lent amb molt bona cuina, sala tranquil·la i servei amable i eficient.  


Xerta 


Carrer de Còrsega, 289 
http://xertarestaurant.com 
T. 937 379 080 
Ipar-Txoko-entrada


25ena trobada i per celebrar-ho, vàrem anar per recomanació aquest cop del sector femení del 3 (o+) a Taula, al restaurant d’un cèntric hotel de luxe de la nostre ciutat.


Es tracta de l’hotel Ohla Eixample i del seu restaurant Xerta, al front del qual està un tal Fran López que sembla ser que després d’estudiar molt i voltar una mica (allò que es fa si vols arribar a tenir un nom) va aterrar a la ciutat de Xerta on va obrir el restaurant El Torreó de l’Indià a l’interior de l’hotel Villa Retiro. I fins aquí, la feina d’investigació del nostre grup...

Val a dir, que es tracta d’un luxós i espaiós restaurant amb taules molt separades a on priven la intimitat i la tranquil·litat, amb un servei acord amb les circumstàncies que l’envolten. Taules grans i luxosament vestides amb parament d’alta qualitat, còmodes cadires a on poder allargar sense problemes les sobretaules i cristalleria de nivell, com cal suposar per la categoria del lloc. Com podreu veure a la següent imatge, extreta de la seva web, té vistes per una banda a la cuina, i per una altra, a un verd pati interior.

A la seva carta, trobem abundants referències a la gastronomia d’aquella zona del país i, per tant, trobarem productes representatius d’aquella com les ortigues, les angules del Delta, la tonyina (imaginem que Balfegó), el pop o les ostres i les anguiles. A la seva web, podreu trobar detallada tota la informació tant de la carta com dels diferents menús que ofereixen, i que són, a banda del típic Menú Degustació (98€, vins a part), el Menú del Delta (50€ amb tot inclòs) i el Menú Executiu (35€ amb tot inclòs), que va ser l’escollit aquell dia per fer un tast i tenir una idea de la seva cuina.

Centrant-nos en aquest últim, direm que dins dels 35 € s’inclou TOT, des dels aperitius, passant per un primer a escollir entre dos, una carn o un peix de llotja, unes postres a escollir entre dos, el pa, el vi, aigües, cafè i petit fours.

El vi escollit (et deixen triar el color del mateix, podent escollir entre un blanc o bé un negre) va ser un jove Modernista de Gandesa (garnatxa i ull de llebre) que et van servint sense problemes a mida que vas buidant la copa.

Bona presentació la dels aperitius, consistents en un gotet amb un brou dashi, una mena de gelatina verda amb un cruixent d’arròs que no som capaços de recordar que era, un musclo en escabetx i un cargol punxenc.

Xerta-aperitius
Xerta-restaurant-aperitius

Els primers plats a escollir aquell dia van ser un arròs de muntanya amb pollastre i ceps o bé un rosbif (roast beef pels puristes). Del primer, val a dir que la quantitat va sorprendre a tots doncs era més que generosa, i en aquests llocs molts cops esperes només una mostra d’arròs en un gran plat. Qualitat molt alta d’ambdós plats.

Xerta-restaurant-arroz

Xerta-restaurant-roast-beef

I els principals que com hem dit abans et deixen escollir entre una carn o un peix de llotja, van ser un melós (galta) de vedella cuita a baixa temperatura i unes supremes de rap  a la planxa. També de gran nivell tots dos i sense escatimar gens en les quantitats.

Xerta-restaurant-melos
Xerta-restaurant-rap

I com a postres, una mena de representació d’un hort amb elements com mores i gerds naturals, maduixetes liofilitzades, gotes de xocolata blanca, i un cruixent que representava la terra. Molt bo i currat. I ja per acabar, amb els cafès, una selecció de mignardises o petit fours

Xerta-restaurant-postres
Xerta-restaurant-cafes

I el compte, que sense cap mena d’engany és realment de 35€ per cap, fa que sigui un preu impressionant per la qualitat tant de la seva cuina, com pel luxe de la sala i l’efectivitat i saber estar del seu servei. Una de les millors RQP que fins avui ens hem trobat.

Xerta-restaurant-compte

I com a resum del lloc:

Cèntric. Ideal tant per cites romàntiques com per dinars de negocis.
Excel·lent RQP.
Excel·lent cuina.
Sala luxosa i tranquil·la.
Servei amable i eficient.
Puntuació ponderada = 8,3 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")