Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 24 de desembre de 2016

Gresca. Li proven bé els canvis


Un dels restaurants recomanables de Barcelona i que fan quedar sempre bé. Cuina de mercat contemporània a càrrec d’un dels xefs reconeguts de la ciutat.  


GRESCA  


Provença, 230  
gresca.net 
TEL.: 934 516 193  

Si en una cosa coincidim tots tres integrants del grup (entre d’altres moltes que no enumerarem aquí), és en el gran esperit nadalenc i familiar que ens envolta quan arriben aquestes dates... Només és un aclariment per al post d’avui, que casualment coincideix amb una de les dates més representatives i emocionants amb les que ens trobem al llarg de l’any, i de la qual gaudim i xalem com ànimes pures i innocents que som tots tres. Som conscients que això no ve al cas, però hem considerat convenient remarcar aquest fet, per donar-li un caire més nadalenc a aquest post d’avui...


El restaurant que avui destaquem, situat a la Dreta de l’Eixample barceloní, ja era conegut per tots tres (com ja ha sigut el cas d’algun altre comentat al nostre bloc), però no per això podíem deixar de banda visitar i comentar un dels llocs que més ens havia agradat per separat i en aquesta ocasió, en conjunt.

Petit local amb poques taules, en un ambient modern i minimalista, amb una separació generosa entre elles, que fa que els àpats transcorrin en un agradable i càlid ambient. Des de fa uns pocs mesos, compten amb un nou espai en format bar de vins (Gresca Bar) que completa el local en forma de U, al final del qual es situa la cuina oberta. Anàvem ja amb l’idea de demanar el menú de migdia, més adient i equilibrat per un dinar entre setmana .


Tot i que també tenen altres dos menús degustació en format curt i llarg, que també venien de gust, però vam ser prudents i vam optar per la fórmula menú migdia.

Mentre esperàvem i fèiem l’elecció del vi ens portaren uns aperitius de galetes de parmesà. El vi que vam escollir, va ser un un DO Montsant, anomenat SiurAlta, que va ser lloat amb la contenció habitual que caracteritza al sector sènior del grup, que al ser requerit per la persona que feia de sommelier, sobre els coneixements dels vins naturals que teníem, va respondre amb un gèlid i al mateix temps irònic: “ens agraden els "artificials", però és per canviar...”


Els entrants disponibles aquella setmana al menú migdia, van ser una amanida de salmó i burrata, elecció (com no) del sector femení, i un farcellet de col amb botifarra del perol, amb cullera per poder agafar tot el brou que l’acompanyava.


I els principals, que van ser un peix amb verdures (lluç tocava aquell dia) i un espectacular carré de xai i que substituïa a l’entrama de vedella amb patates anunciada al menú.


I les postres, una de pinya i una de xocolata, ambdues de gran nivell de qualitat i presentació.


El compte, que és just el que s’anunciava al menú (21 € sense incloure begudes), va ser de gairebé 35 € per cap, cafès, vi, aigua i aperitius inclosos.RESUM

  • Un dels restaurants recomanables de Barcelona i que fan quedar sempre bé, tant pel seu menú de migdia, com per l'opció barra, com pels menús de degustació
  • Cuina de mercat contemporània a càrrec d’un dels xefs reconeguts de la ciutat
  • Menú de migdia de bon nivell i bona RQP
  • Servei agradable i eficient
  • Imprescindible reserva pel que fa al restaurant. A la zona barra, no accepten
  • Puntuació ponderada = 8,1 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")