Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 10 de desembre de 2016

La Mar Salada. Molt recomanable a la Barceloneta


Un dels llocs recomanables que queden a la Barceloneta, amb bona cuina marinera actualitzada, així com bons arrossos. Disposen d'una agradable terrassa i menjadors interiors molt còmodes  


La Mar Salada 


Passeig Joan de Borbó, 58 
www.lamarsalada.cat/ 
TEL.: 932 21 10 15 


Una nova visita a aquest lloc i en aquesta ocasió feta com 3(o+)aTaula i amb la tria a càrrec del sector sènior del grup.

Vam arribar a La Mar Salada, un divendres de finals de novembre, en un dia de sol agradable i després d’escapolir-nos de les envestides dels “voluntariosos” cambrers d’altres locals, que pretenien assaltar-nos amb els seus “paellita, paellita”.

I fa il·lusió arribar a la Mar Salada i observar com sent dia feiner, el local està en ple funcionament, en les seves diferents zones: terrassa en la que els més atrevits dinaven, planta baixa i un ampli menjador al primer pis, que és el lloc en que ens vam acomodar.

Suposem que gran part de l’èxit dels migdies feiners, és degut al seu impecable menú de migdia de 18€, que més que un menú sembla realment una carta curta. I agrair que el Sergi, cap de sala d’allà i conegut per part d’alguns dels components del grup, ens suggerís que el menú tenia plats molt interessants i de fet, tot i que veníem amb intenció carta, vam acabar fent un mix de plats, d’una i altre opció.

Vam començar amb quatre ostres del Delta, que van resultar extraordinàries (en aquest àpat va faltar la part femenina del grup i per tant 4, feien de ben repartir). I també un dels entrants de sardina de la costa, fumada amb melmelada de ceba, foie i poma, així com un altre primer, el sablée de parmesà amb albergínies, pebrot i escalivada, i encenalls de foie, i en aquest cas triat del menú, per recomanació del Sergi:


I com plat principal, anàvem ja amb idea d’un arròs i vam optar pel que oferia el menú amb un petit suplement, a base de galeres, que a més arribaven sense closca. El podeu observar a les fotos, abans de servir i també emplatat.


Com final d'àpat i vam compartir una de les postres del menú, les textures de xocolata.


La carta de vins no és amplia i al nostre punt de vista un pel curta. Vam començar amb un parell de copes d’un vi novell que ens van suggerir, però ja ràpidament vam demanar una ampolla de DO Terra Alta, l’Hereus, una garnatxa blanca que va acompanyar millor el dinar.


La Mar Salada és un dels pocs llocs que queden recomanables a la Barceloneta i molt agradables pel públic local, que el darrer dia omplia majoritàriament les taules. També s’ha de dir que el menú de feiners, és un molt bon encert i permet un dinar en un ambient agradable i en taules prou separades.

És un d’aquells llocs –i cada cop en queden menys- en que quan surts et dius... “com és que no vinc més sovint?”.

Aquest va ser el tiquet. Recordem que només vam dinar dos components dels tres habituals i al triar alguns plats del menú, podria resultar complicat d’entendre, sense aquest aclariment.



RESUM

  • Un dels pocs llocs recomanables que queden a la Barceloneta
  • Bona cuina marinera actualitzada i molt bons arrossos
  • A més de la agradable terrassa, disposen de còmodes menjadors interiors
  • Menú de gran nivell els dies feiners
  • Servei agradable i de molt nivell
  • En caps de setmana, reserva quasi imprescindible
  • Puntuació ponderada = 8,6 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")

23 comentaris:

  1. Quina enveja! He intentat anar dues vegades però les meves trepitjades per la capi són en cap de setmana (moltes vegades sense planificar amb temps) i no he aconseguit taula.
    Molt bé els plats i trobo molt bé el compte.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo en cap de setmana i sent conscient de les meves limitacions en temes de tolerància, soroll i aglomeracions, no sé si em veuria capaç.... :)

      Però en feiners un 10....

      Elimina
  2. Pepa, jo aquest cop no hi vaig poder anar... però els altres cops entre setmana que he estat, sempre ple!! i imagina't els caps de setmana....

    ResponElimina
  3. Excepte una vegada (que es van passar una mica amb el pebre vermell), sempre hem dinat molt bé a LMS. Molt recomanable!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Coses que deuen passar a les millors familys... :)

      :)

      Elimina
    2. Suposo que ja el conèixes, Ricard, però una altre opció força interessant per cruspir-se un bon arrós per la zona és El Xiringo, al carrer de Sant Carles. A nosaltres ens agrada molt.

      Elimina
    3. Doncs no el coneixia i en prenc nota.... de fet la Barceloneta, és una zona que trepitjo molt poc... Merci!

      Elimina
    4. Nosaltres la coneixem bastant. Molts negocis, però poquíssims que valguin realment la pena.

      Elimina
  4. Ara, tot revisant el post i revivint el dinar, m'adono que vàrem pagar menys de 40 € per cap. Que per un dinar amb ostres, arròs espectacular i d'altres plats molt ben elaborats, està més que bé. De fet, si mirem enrere a altres que ens hem fet, el preu està bastant per sota de la mitjana de la majoria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Penso que amb la barreja de carta i menú que vam fer, el preu va baixar una mica, però tot i això i amb les ostres aquelles, que cada cop que hi penso em venen ganes de anar-hi, el preu està molt bé.

      Elimina
  5. La sardina té molt bona pinta! Està molt bé tenir apuntat un lloc on menjar un bon arròs a Barcelona i, a sobre, a la Barceloneta. Checkpoint gastronòmic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que quan la gent em demana, on anar a menjar un arròs i amb una mica d'ambientació marinera, l'únic lloc que em passa pel cap, és aquest...

      El problema és que m'ho solen preguntar (i per privat en general) , cap a les 12/13h del diumenge, per anar a "dinar" ... i clar, llavors ja em quedo sense solució...

      Elimina
  6. jo volia venir aquest cop, pq les meves intentones anteriors a la mar salada no van ser 100% satisfactòries. jo, si em demanen x arròs a la barceloneta, sempre dic el suquet de l'almirall. fins que no torni a la mar salada aquest de galeres no el podré recomanar ;-) esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fins i tot Blogger que és més intel·ligent del que sembla, ha posat aquest comentari a l'àrea de spam... :)

      I ara l'he fet aflorar....

      Estaba muy rico.... el dia que kieras te yebamos.... :) :)

      Elimina
    2. pues haber cuando kedamos....

      (el sector cutre Instagram, ens prendrà foc :) )

      Elimina
  7. Dels millors arrossos de Barcelona. Llàstima que sigui necessari la reserva i quasi sempre t'hagis d'esperar. Les sardines tenen molt bona pinta i l'arròs de galeres, molt tipica del sud de Catalunya, com bé saps, també.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó i potser tinc la sort de poder anar-hi en dia feiner.... que de fet els festius mai estic per aquí.....

      I tens raó amb el tema galeres... Des de que s'han posat de moda ja fa alguns anys i fan activitats tipus la setmana de la galera, que el preu ha pujat exponencialment...

      Però algunes pillo per Cambrils... :)

      Salutacions!

      Elimina
  8. Us han invitado als cafès, ara no podràs criticar als trepas que menjen gratis, a vosaltres també us compren.
    ))))))

    ResponElimina
    Respostes
    1. A partir dels darrers canvis, fets per Blogger, veig que molts dels comentaris enviats com anònims, van a parar a spam... I els que fem d'administrador, tenim l'opció de fer-los aflorar o no ...

      I aquest ha estat un.... I l'he fet aflorar doncs l'agafem com elogi... Ens fa il·lusió veure que hi han gentussa (dit amb carinyo) ressentida i sense cap mena de dubte rosegada per l'enveja, que poden fer aquests comentaris... :)

      Per cert.... en canvi ens van cobrar una copa de vi (2,35€) que ens van posar per tastar del menú i que vam rebutjar, demanat l'ampolla de garnatxa blanca .... Coses sense importància... menudències al cèntim...

      Això de repassar detalls al cèntim, fa pobre.... seria típic de blocaries especialitzats en hamburgueses o menús del dia... :)

      PS. No penso rescatar més missatges del spam... #famandra... vull dir que sinó apareix, just publicat #malasort

      Elimina
    2. fa mandra i pena.... per patetisme. quan siguin els meus anònims sí els rescataràs, no?? ;-)

      Elimina
  9. Clar que si..!!

    I encara em falta saber si va ser cosa puntual, i com ha canviat la política....

    ResponElimina