Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 10 de desembre de 2016

La Mar Salada. Molt recomanable a la Barceloneta


Un dels llocs recomanables que queden a la Barceloneta, amb bona cuina marinera actualitzada, així com bons arrossos. Disposen d'una agradable terrassa i menjadors interiors molt còmodes  


La Mar Salada 


Passeig Joan de Borbó, 58 
www.lamarsalada.cat/ 
TEL.: 932 21 10 15 


Una nova visita a aquest lloc i en aquesta ocasió feta com 3(o+)aTaula i amb la tria a càrrec del sector sènior del grup.

Vam arribar a La Mar Salada, un divendres de finals de novembre, en un dia de sol agradable i després d’escapolir-nos de les envestides dels “voluntariosos” cambrers d’altres locals, que pretenien assaltar-nos amb els seus “paellita, paellita”.

I fa il·lusió arribar a la Mar Salada i observar com sent dia feiner, el local està en ple funcionament, en les seves diferents zones: terrassa en la que els més atrevits dinaven, planta baixa i un ampli menjador al primer pis, que és el lloc en que ens vam acomodar.

Suposem que gran part de l’èxit dels migdies feiners, és degut al seu impecable menú de migdia de 18€, que més que un menú sembla realment una carta curta. I agrair que el Sergi, cap de sala d’allà i conegut per part d’alguns dels components del grup, ens suggerís que el menú tenia plats molt interessants i de fet, tot i que veníem amb intenció carta, vam acabar fent un mix de plats, d’una i altre opció.

Vam començar amb quatre ostres del Delta, que van resultar extraordinàries (en aquest àpat va faltar la part femenina del grup i per tant 4, feien de ben repartir). I també un dels entrants de sardina de la costa, fumada amb melmelada de ceba, foie i poma, així com un altre primer, el sablée de parmesà amb albergínies, pebrot i escalivada, i encenalls de foie, i en aquest cas triat del menú, per recomanació del Sergi:


I com plat principal, anàvem ja amb idea d’un arròs i vam optar pel que oferia el menú amb un petit suplement, a base de galeres, que a més arribaven sense closca. El podeu observar a les fotos, abans de servir i també emplatat.


Com final d'àpat i vam compartir una de les postres del menú, les textures de xocolata.


La carta de vins no és amplia i al nostre punt de vista un pel curta. Vam començar amb un parell de copes d’un vi novell que ens van suggerir, però ja ràpidament vam demanar una ampolla de DO Terra Alta, l’Hereus, una garnatxa blanca que va acompanyar millor el dinar.


La Mar Salada és un dels pocs llocs que queden recomanables a la Barceloneta i molt agradables pel públic local, que el darrer dia omplia majoritàriament les taules. També s’ha de dir que el menú de feiners, és un molt bon encert i permet un dinar en un ambient agradable i en taules prou separades.

És un d’aquells llocs –i cada cop en queden menys- en que quan surts et dius... “com és que no vinc més sovint?”.

Aquest va ser el tiquet. Recordem que només vam dinar dos components dels tres habituals i al triar alguns plats del menú, podria resultar complicat d’entendre, sense aquest aclariment.RESUM

  • Un dels pocs llocs recomanables que queden a la Barceloneta
  • Bona cuina marinera actualitzada i molt bons arrossos
  • A més de la agradable terrassa, disposen de còmodes menjadors interiors
  • Menú de gran nivell els dies feiners
  • Servei agradable i de molt nivell
  • En caps de setmana, reserva quasi imprescindible
  • Puntuació ponderada = 8,6 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")