Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 21 de gener de 2017

Hisop. Sempre sorprèn (per bé)


Un dels restaurants imprescindibles a BCN, amb un gran nivell de cuina i tracte proper i amable. Amb menú degustació molt recomanable i també amb menú de migdia per iniciar-se..  


Hisop  


Passatge Marimon, 9  
www.hisop.com 
TEL.: 93 241 32 33  


Nova trobada dels “3 (o+) a taula” en un dels restaurants imprescindibles de Barcelona, seguint la línia editorial que portem últimament (i que aviat trencarem, #prenent_més_riscos! Sector femení “dixit”)

El local és petit, acollidor i confortable, amb servei encantador i tracte exquisit. Ofereixen un interessant menú de degustació, que anomenen menú de tast, però també tenen carta i menú especial de migdia. A la foto podeu veure les dues primeres opcions.
La carta de vins és de les de llibre, amb moltes opcions interessants i ens vam decidir per un Gènesi de la DO Montsant, a base de carinyena, que alguns dels components ja coneixíem i que va resultar del gust de tots.

Vam decidir fer el menú degustació, tot i que degut a que el sector femení no és fan de la carn, ens van canviar algun plat i les fotografies no concordaràn amb el menú que veieu més amunt..

Entrants lleugers (que coincideixen amb carta i menú de migdia): ramen de galeres i roll de llagostí de Sant Carles (que fa pena que s’acabi tan aviat...).

Quan vam comentar  que un dels comensals era vegetarià , vam poder triar els plats a substituir de la carta, seguint les recomanacions de la cap de sala i amb èxit total. Un detall important a tenir en compte, perquè en molts llocs, et fan el canvi sense problemes, però sense poder triar l’alternativa.

Anem descrivint els principals... Camagrocs amb bou de mar i pi. Un plat que va resultar boníssim


Llengua de vedella amb sepions i cacauets, que van servir amb una textura increïble. I aquí cal felicitar al xef per l'atreviment, doncs no seria el primer que al dissenyar un menú degustació, evita les opcions de més risc, com pot ser la llengua, que és un plat amb infinitat de possibilitats, però amb risc de rebuig per part de tot un sector. I en substitució vegetal, van suggerir la truita de sorella i fines herbes. Excel·lent també.


Vam fer un afegit al menú, per expressa recomanació. Molls amb maionesa de mol·lusc on el mol·lusc eren cargols de mar. De 10! Un dels plats del menú. Sense paraules. La maionesa era de sucar-hi pa és poc!


Rajada a la carbonara. L’altre platàs del menú. Textura i sabors increïbles.


I acabant amb el Cérvol amb castanyes i llevat, mentre el sector vegetaria, gaudia amb dot amb rossinyols i tòfona. Brutal, fins el punt que el sector sénior, tastant del dot, es va penedir de no fer-se passar per vegetaria... 😅😅😅.


I per si no en teníem  prou (destacar que com podeu veure a les fotos, les racions són molt correctes, per ser un degustació), servei de formatges.En l'apartat de postres, ens van suggerir alternatives, doncs estaven just en el moment de canvi de carta i ens van arribar unes postres a base de granissat i ruibarbre , i la crema catalana amb tòfona,  que va completar el trio de tops del menú. Increïblement bona.


I fantàstics petit fours (diferents i lleugers que s'agraïen...)


Final. El compte. Preu del menú, 63 euros, més el vi a part. Gran RQP. Un imprescindible, sense cap mena de dubte.

RESUM

  • Zona upper, prou cèntrica
  • Menjar de nivell
  • Tracte exquisit
  • RQP molt bona
  • Un restaurant imprescindible a BCN
  • Puntuació ponderada = 9,3 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")