Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 7 de gener del 2017

La Taverna de Can Roca. Cuina tradicional ben elaborada

Un lloc imprescindible a BCN, per tots aquells que els agradi la cuina catalana. En un local amb glamur i autenticitat. Servei molt amable, professional i eficient.

La Taverna de Can RocaGran de Sant Andreu 209
Pàgina Facebook
TEL.: 933 465 701


Per la darrera trobada de 3(o+)aTaula, vam triar La Taverna de Can Roca. Aquest cop la tria va a ser a càrrec del sector junior del subsector masculí que vam deduir volia anar sobre segur. De manera excepcional, en lloc de 3aTaula, vam ser 5aTaula, al venir algunes parelles dels components habituals.

La Taverna de Can Roca és ben coneguda de fa anys entre tots aquells que ens encanta la cuina casolana de tota la vida. Quan, a finals de 2012, va córrer la noticia que en Josep Maria Roca, el seu propietari i ànima del negoci, havia mort, molts vam témer que, a més d’una gran persona, es perdria també aquest lloc emblemàtic.


Després del luctuós fet, la família va prendre la decisió de continuar amb el negoci fins que recentment l’han traspassat, passant a mans de l’Albert Oltra i la Sandra que és qui s’encarregarà del dia a dia del local. L’Albert és prou conegut com cuiner i propietari de Can Piqué i per tant una garantia per la nova etapa de Can Roca.

La intenció dels nous propietaris, va ser mantenir l’esperit del local, els plats típics, la decoració i van aprofitar el darrer estiu per millorar les instal·lacions de la cuina i donar un rentat de cara al local, tot i que mantenint els trets que li donen caràcter.

Entre els punts forts cal destacar els esmorzars de forquilla i també que, a l’hora de dinar, ofereixen un carta, amb una dotzena de primers i uns vuit o deu segons que queda complementada amb els suggeriments del dia que van variant segons mercat i temporada. Molts plats per compartir i poder configurar l’àpat al nostre gust. També estan potenciant la tendència dels vermuts. En quan als vespres, ofereixen sopars en divendres i dissabtes.

Dels plats que ofereixen habitualment com a entrants, destacaríem els seus excel·lents canelons en diferents versions, i en aquesta ocasió vam tastar els de peu de porc i foie (tan bons com per demanar-los sols amb una barra de pa...). També vam demanar la sopa de ceba , la crema de carabassa amb ou poché i botifarra negra, i unes carxofes amb pernil ibèric que van ser la tria dos dels participants al dinar. Comentar també que en temporada de fred, ofereixen escudella els dijous, tot i que com vam anar divendres, el plat no estava a la carta.


Com a segons, destacarem plats com els peus de porc en els seves diferents preparacions, el bacallà amb espinacs, panses i pinyons, la cua de bou entre altres. La nostra elecció en aquesta visita va ser uns lletons guisats (bé),  una caldereta de xai (excel·lent), uns bons ronyons al xerès,  llom de tonyina amb verduretes (molt fresc i ració més que generosa), i pop a la brasa amb puré de patates (molt tendre, gustós i cruixent al punt).


També vam tastar una ració de “callos” amb cigrons, que vam compartir i que va resultar molt recomanable, però que vam oblidar la foto, fins que només quedava això.

Tots els plats van destacar pel seu excel·lent nivell i a més de la carta, cal prestar atenció als suggeriments que van variant en funció de la temporada i el mercat.

En l’apartat de postres, destaquen la crema catalana i el flam d’ou, d’elaboració pròpia, el pastís de formatge i el bavà entre d’altres, així com la seva apreciada coca de la taverna que vam demanar per a compartir, juntament amb un pastis de pastanaga (dels millors que hem tastat). En la foto teniu un tros de cada un...


La carta de vins, s’ha ampliat respecte a la que oferien en l’etapa anterior i amb moltes referències de proximitat. En aquesta visita vam prendre un DOQ Priorat i en concret Les Crestes elaborat a base de garnatxa, i amb petit percentatge de carinyena i Sirà, que va resultar molt agradable, mostrant sorprenent complexitat, destacant la fruita i la sensació de frescor.

Aquest va ser el compte, però hi han 3 (TRES) ampolles de vi , 5 'xupitos' de whisky, 3 canyes.... Vull dir amb això que el cost per càpita, eliminant alcohols, és d'uns 25€ per càpita....La Taverna de Can Roca és un d’aquells llocs que fa il·lusió recomanar, ja que, passant pel davant, difícilment podríem imaginar que darrera aquelles portes, s’amaga una troballa gastronòmica. En traspassar la porta, la imatge ja millora gràcies a la imponent barra de fusta, les neveres encastades clàssiques de bar de tota la vida, les seves rajoles cobrint els murs i l’estètica general que ens transporta a un agradable passat. I quan donem un cop d’ull a les taules i veiem com gaudeixen els clients, ja estem segurs que hem encertat en la tria.


RESUM

  • Un dels imprescindibles a BCN per qualsevol que li agradi la cuina catalana
  • Local amb glamur i autenticitat. Res de decoració "cartró -pedra" :)
  • Preus correctes i prou ajustats
  • Plats estrella com els canelons, el bacallà, etc.
  • Servei molt amable, professional i eficient
  • Molt recomanable