Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 18 de febrer de 2017

Suculent. Molt bona cuina en un espai incòmode


Ubicat en la Rambla del Raval amb plats d’excel·lent elaboració i servei correcte, però amb espai reduït i certament incòmode. No econòmic amb RQP discutible.  


Suculent  


Rambla del Raval, 43  
http://suculent.com/ 
TEL.: 934 43 65 79  


Nova trobada de 3(o+)aTaula i aquest cop a Suculent, que ja era conegut per dos dels components del grup, amb percepcions diferents i per tant era una bona oportunitat per arribar a consens.

No hi ha cap mena de dubte, en que els plats que arriben a les taules de Suculent, són d’excel·lent factura i fan gaudir al comensal. Però el local és incòmode, petit i amb sensació d’estar en una llauna de sardines, tocant-te esquena contra esquena amb el que tens al darrera.


Llavors és quan s’ha de posar a la balança, en un costat la qualitat del producte i en l’altre factor subjectius com el confort i la comoditat. I sense perdre de vista, si la valoració subjectiva de cada un dels plats, no pot quedar augmentada, pel contrast amb l’austeritat de l’entorn.

Estem plantejant una equació difícil on la dificultat creix per la variabilitat dels conceptes subjectius i els efectes laterals que els poden influir. I a partir d’aquí cada un pot treure les seves conclusions, en funció de quins paràmetres, li puguin afectar més o menys.

Els plats que vam demanar i com sempre compartint els 3 primers, van ser: tres ostres a la brasa amb cansalada ibèrica i crema de festucs, 3 croquetes de llamàntol, sépia i gamba i unes carxofes que estaven fora carta, amb picada catalana.


Tots 3 entrants, oferien molt bon nivell, on seria difícil decantar-se per un guanyador.

Com segons i cada un el seu plat, un arròs d’ànec i anguila (que va aparèixer també amb cargols), llom de tonyina vermella a la brasa amb emulsió de pinyons i uns pèsols del maresme, acompanyats de calamars.


Igual que hem comentat en els primers, els tres plats d’excel·lent factura, amb volums no molt compensats, on destacava el d’arròs, en comparació a la mida dels altres dos plats, que també entenem que era degut als diferents preus de les matèries primeres.

La carta de vins correcta, amb vins de diferents procedències, de la qual ens vam decantar per un DOQ Priorat i en concret el vi de vila Bellmunt.


En la secció postres, vam demanar unes que anomenaven xarrup de mango i unes altres que ens van suggerir a base de formatge cusié, amb tòfona, que vam gaudir al plat, però patir al compte com era d’esperar.


Com resum i seguint el fil que dèiem al principi, un lloc al que sense discutir-li el nivell dels plats, genera el dubte de si tornes o no. I en això també hi van haver divisió d’opinions, tot i que vam estar d’acord en que, es pot recomanar advertint de les possibles incomoditats.RESUM

 • Ubicat en la Rambla del Raval (no ho diem ni en positiu, ni en negatiu)
 • Plats d’excel·lent elaboració
 • Servei correcte
 • Espai reduït i certament incòmode
 • No econòmic amb RQP discutible
 • Puntuació ponderada = 7,3 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")😅😅😅😅

10 comentaris:

 1. jo sóc de les que el recomana, advertint de les incomoditats... sempre hi jalo molt bé! esther

  ResponElimina
  Respostes
  1. A mi la incomoditat i sensació d'aclaparement el deixa bloquejat i amb ganes de fugir... No em compensa... Però igual q em passa a Granja Elena, Mundana, Bar del Pla, ja a menys nivell... I reconeixent q la cuina està de conya... Però per iniciativa pròpia, no tornaré pas.... Però tampoc em negaria si algú hi vol anar....

   Elimina
 2. Jo també sóc de l'opinió de comoditat a taula. No es pot apreciar gaire la mida dels plats (per això faig servir la Pepa-Pink ;-) ) però una croqueta de 3 € deu ser pràcticament "orgàsmica".
  A mi del Raval m'agradava el Mam i Teca. Ara sense l'Alfons al davant ja no sé...

  Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. La croqueta era molt, molt bona.... però sense arribar a contraccions de cap tipus....

   Però hi ha una cosa que marca... i és quan tens ganes fortes de marxar.... Estàs a les postres i només tens ganes de sortir... I no teníem pas pressa, doncs vam anar a una terrassa a continuar la tertulia... I això ho diu tot....

   I lo de Mam i Teca em va saber greu.... L'Afons em va dir que ho traspassava, però no em va dir qui continuava... I per defecte vaig imaginar una family xinita...

   Salut!!

   Elimina
  2. Racions més aviat ridícules, sense entrar en tema preus (com podràs llegir amb el plat de tataki, o catalanitzat, llom de tonyina a la brasa). A banda del plat d'arròs, la resta eren una mica escandalosos.

   Les croquetes, de mida normal, molt bones, al igual que les carxofes de fora de carta, que tot i semblar que cauen gràcies al poc savoir faire de l'editor, estaven de conya... ;-)

   Salut!!

   Elimina
 3. Per mi apart de la incomoditat crec que las cantitats son masa petites per el preu , estic d'acord plats molt bons pero una mica mes cuantitat estaria millor .

  Salut ,

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si... també. Són molt petites.

   La RQP, no és cap fet a destacar allà.

   Però tenen pressupost per agència de comunicació i contínuament un degoteig de post /articles exciteds... Mentre escrivia la meva versió, em va arribar un post d'un bloc d'aquests cuquis, en que "todo habia estado de maravilla".

   Avui en dia la gastronomia és un ecosistema de mentides que es retroalimenta... I nosaltres anem per lliure...

   Salut!!

   Elimina
 4. seeempre x lliure!!! racions petites. per mi estan bé, però x la gent normal, no ;-) esthee

  ResponElimina
 5. Estic d'acord amb vosaltres. RQP juntament amb la taula o aforament que et toqui, fa que dubtis de si tornar o no. Els platos força bons, tot i que tinc pendent la part de peix i marisc...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Exacte Albert,

   Plats força bons, en un entorn no òptim.... Uns valoraran més el menjar, mentre que altres valorem el binomi menjar-entorn...

   I cada un que trii, lliurement.... :)

   Elimina