Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 4 de març del 2017

Unplugged Alkimia. Absolutament endollats (en el bon sentit)


Excel·lent opció dins l'Alkimia, compartint espais, que permet una cuina més simplificada, que dona més protagonisme al producte. Menjar de molt nivell i tracte exquisit..  


Unplugged Alkimia  


Ronda Sant Antoni 41 Principal  
www.alkimia.cat 
TEL.: 93 207 61 15  

De nou trobada dels 3(o+)Ataula a un dels imperdibles de Barcelona, en la seva versió més “casolana”.

L’Alkimia està situat a un pis principal (això el fa especial), maquíssim, amb una llum increïble, molt ben rehabilitat, amb una barreja eclèctica que ha quedat molt aconseguida. Servei encantadori tracte exquisit.

La sala queda dividida en dues parts: entrant a la dreta trobem l’Alkimia, a prop de la cuina, que queda a la vista i a l’esquerra queda l’Unplugged, que podeu apreciar a l'imatge superior (vam arribar a primera hora i vam poder fer la foto de la zona, encara buida i amb total discreció). Vaja que no vam anar amb el rollo de "hola chicos, os vamos a hacer un reportaje 😂😂😂"


La carta no molt llarga, però força variada i amb diversos plats que venen de gust. Tot i que, per mida que vam veure després, els plats i platillos, poden ser perfectament segons i no primers.


Com ja és habitual en les nostres trobades, vam demanar entrants per a compartir. Van ser les croquetes de pollastre rostit i parmesà (que van passar al nostre top 5 de les de Barcelona, sense cap mena de dubte), les carxofes fregides amb romesco de garotes, la truita de ceba rostida i els calamars a la romana  (versionats de manera molt refinada). Estaven tots a molt bon nivell i la maionesa que acompanyava els calamars, com per sucar-hi pa, en el sentit més estricte de la paraula.


I de segons van arribar els trons del dinar: un arròs de nyores amb escamarlà (de traca i mocador), uns lletons excel·lents i dels millors que hem tastat mai i el tercer plat va arribar com conseqüència d'una errada: El sector sènior, va demanar el plat de la carta, "llom baix d'ovella ecològica", demanant simplement llom baix i la persona que va prendre la comanda, va interpretar que demanava vedella i li va arribar l'entrecot. Però ja vam dir que no calia el canvi i que no passava res. Ho comentem més que res perquè cap troll aparegui per aquí, criticant, que anem a Alkimia a menjar txuleton, que tot i estar molt tendre i gustós, no deixa de ser txuleton 😓😓😓. Destacar, que de la secció side dish, vam demanar les patates mal tallades i ben fregides que com ja esperàvem, van resultar molt bones.


No vam fer postres, tot i que pintaven bé, perquè estàvem força plens. Cafès. Però no petit fours, que va comportar una petita decepció, a la part femenina del grup, que sempre deleix pels petits fours.

La carta de vins és de les que mereixen nota alta, pel seu nivell de selecció, així com per la seva amplitud. Per un dia vam sortir del guió, de les nostres DO's habituals, per demanar un vi dels que podem anomenar curiosos.Va ser un Vinel·lo, sense DO, però sortit del Penedès i dels que solen posar molt exciteds als fans dels vins naturals.

Destacar aquí el treball de la persona que feia de sommelier, que es va limitar a preguntar "el coneixeu ja?" i vam respondre afirmativament, doncs era la realitat. I destaquem en positiu, la tasca del sommelier, en contraposició a sommeliers de "via estreta", que en lloc de tenir la prudència de fer la pregunta d'aquesta manera, van directe a un "escolti... aquest vi és una mica diferent... no sé si els agradarà", donant per suposat que el client és #burro i demana a "pito pito colorito". Per tant, un 10 per la sommelier d'Alkimia

El Vinel·lo es tracta d'un vi del celler Partida de Creus, que porta "de tot "  😆😆😆 (Garnatxa, Ull de Perdiu, Sumoll, Queixal de Llop, Samsó, Garrut i Trepat), fermentat amb llevats autòctons, sense sulfurós afegit i amb 7 mesos de criança en dipòsits d'acer inoxidable. Que com ens va semblar?... Doncs bevible, i curiós, tal com ja esperàvem 😎😎😎.


El preu per cap, va ser de 53 euros. Molt bona RQP, considerant la qualitat del menjar, l'espai i el servei. Que no és el mateix cost el m2 d'aquest entresòl, que el d'un local al Raval... i aquí tens bastant d'espai entre taula i taula.RESUM

  • Zona cèntrica
  • Menjar de nivell
  • Tracte exquisit
  • RQP bona, considerant la qualitat del menjar, l'espai i el servei
  • Més econòmic i informal que l'Alkimia amb qui comparteix espai
  • Puntuació ponderada = 8,7 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")