Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 29 d’abril del 2017

Can Vilaró. No us el podeu perdre


Al costat del mercat de Sant Antoni, resulta un lloc imprescindible pels amants de la cuina dels menuts i de la bona gastronomia catalana en general. Servei molt amable i familiar.  


Can Vilaró  


Comte Borrell, 61  
Facebook 
TEL.: 933 250 578  


Ja tornant a la normalitat després del parèntesis de les vacances de setmana santa, ens vàrem tornar a ajuntar els de 3(o+)aTaula per gaudir d’un dinar especial a aquest restaurant que tan bé coneixíem alguns de nosaltres i que tantes satisfaccions ens ha donat al llarg dels últims anys. La tria va ser a càrrec de l'Esther, en una mostra de generositat  😇 i la redacció del post ha estat a càrrec del Jordi i com sempre amb el consens del grup.


Aquest cop, vam anar a un restaurant / taverna / bar al costat mateix del mercat de Sant Antoni. És Can Vilaró una casa de menjars de les de tota la vida, a on obren molt d’hora, molt d’hora per servir a la gent que matina servint esmorzar d’aquells calòrics que als que som de taula i cadira no ens caldria però que tan de gust ens ve de tant en tant... Per tant, no obren per sopar i el seu servei acaba quan els últims comensals acaben el dinar.

No disposen de menú del dia ni falta que els fa. De fet, el component femení del grup que era qui menys coneixia el lloc, va al·lucinar al veure que el cost del seu dinar (la seva tria, doncs encara no és prou tot terreny per aquesta mena d’àpats, tot i que progressa adequadament... ), era de només 9 euros... Els plats són més o menys fixes, als quals s’afegeixen els plats del dia cantats per l’alma mater de la casa (l’encantador pater familias) elaborats pels seus hereus i servits per ell mateix i la seva muller.


El target de públic del local, encara que està situat al bell mig del cor hipster de Barcelona, no és pas el de joves amb barbes, ulleres de pasta i camises de quadres... Més aviat, no... Són majoria els d’avançada edat i veïns de tota la vida, que han trobat en aquesta casa de menjars a una família que els alimenta amb un molt bon producte i a un preu excepcional (i que pel que vàrem intuir al visor de la seva caixa registradora, són dels que encara tenen compte i possiblement liquidin a final de mes...).

L’especialitat de la casa, per aquells que encara no coneguin a aquest temple barceloní, és la cuina dels menuts, en el que prenen protagonisme, cervells, lletons, peus de porc, tripa, cap i pota, turmes i un llarg etcètera de productes d’aquesta mena de cuina. Sense oblidar, per suposat, plats típics i força econòmics de la gastronomia catalana.

La nostra tria (la dels berros...) va ser un monogràfic de menuts, començants pels espectaculars cervells arrebossats, que són d’imprescindible tria, cua de vedella que venia recomanada pel “jefe” i uns lletons amb mongetes.


Mentre que el component més fashion del grup 😎, va escollir una amanida russa (#nosinmiensaladilla) i unes sardines en escabetx, gènere que tot i que aquest cop no vaig tenir el plaer de tastar, sé que el toquen molt bé.


I com el sector masculí, ens vàrem quedar amb ganes de més, vam continuar amb uns peus de porc, un cap i pota, i unes mandonguilles , també recomanació directa d’ells. Tots d’un gran nivell i amb una elaboració, molt al nostre gust.


I com a postres i per demanar alguna cosa per omplir forats, un parell de flams d’ou a compartir, que a la foto, només en mostrem un.


El tema vins, tot i no ser el seu fort (vi de la casa de Gandesa i nevera amb algun cava i vi excessivament fred), el vàrem resoldre bé amb un parell d’ampolles de Gotim Bru de la D.O. Costers del Segre amb el qual van tenir el detall de cobrar només una i mitja, doncs un cop acabada la primera, vam demanar un parell de copes de vi del que tinguessin i generosament van obrir una segona del mateix vi.


I el compte... que no arribava a 30 € per cap i sense mirar prim a l'hora de demanar.RESUM

  • Al costat del mercat de Sant Antoni, en plena zona hipster, tot i que el seu públic s’allunya considerablement d’aquesta imatge
  • Imprescindible pels amant de la cuina dels menuts i de la bona gastronomia catalana en general
  • Servei més que amable... familiar. Del que et fa sentir com al menjador de casa seva
  • RQP immillorable
  • Puntuació ponderada = 7,6 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")