Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 27 de maig de 2017

Gamba de la Costa. Peixos i arrossos sense tocar costa


Allunyat de la línia de la costa, trobem un dels llocs on el peix és impecable, en un local senzill i amb molt bon tracte. Com 'bonus plus', ofereixen arrossos individuals.


Gamba de la Costa  


Carrer de Roger de Flor, 252  
www.gambadelacosta.com 
TEL.: 934577793  



Trobada dels “3(o+)aTaula” a un restaurant poc anomenat, que se surt dels típics llocs de Barcelona per menjar bon peix o arrossos, però força recomanable. Vaja, per fugir de la Barceloneta.

El restaurant és de decoració senzilla, tot en fusta, una mica “taverna” i en un barri gens mariner, on en un principi no aniries a menjar peix o arròs, a la forma tradicional. Però el cert és que val la pena apropar-s’hi.

Amb carta força llarga i variada amb molts plats que venien de gust. Ens va costar triar només 3 entrants, perquè molt plat de peix “de la barca” que tenia molt bona pinta:



Pensem que és un bon lloc per anar amb grup o família (pel tipus de local també s’hi escau, perquè és força gran) i poder demanar diversos plats per compartir.

Vam demanar per beure vi blanc, una garnatxa blanca Blanc d’Orto de la D.O. Montsant. I al final de l'àpat, el sector masculí va afegir un parell de copes més, d'un dels vins de la casa, que tenen oberts per aquesta finalitat.

D’entrants per compartir, vam fer les croquetes de bacallà, que estaven excel·lents i ens van sorprendre de bones a tots tres. Unes puntes a l’andalusa, boníssimes, que venien com substitut dels xipirons, que aquell dia, no disposaven. No tenien més secret, que producte  ben fregit i que no embafaven gens. I una closcada: amb musclos, cloïsses i escopinyes i nivell molt destacable.


I de segons, dos arrossos i un plat fora de carta, el turbot amb pèsols (a instàncies del sector femení). El turbot estava a gran nivell. I també els pèsols. Els arrossos, molt bo el de rap i cloïsses, més normalet el negre de gamba, que es va quedar per sota de l'anterior, tot i que estava molt correcte. Important a tenir en compte: els arrossos poden ser individuals. El qual és perfecte. Molts llocs ho haurien de tenir en compte això.



i vam fer postres! I dos!! El sector femení va agafant força! Uns bunyols de poma boníssims. I les postres típiques de la casa, la mousse de galeta maria, que estava molt bé, però que no superava el nivellasso dels bunyols.

l.

El compte. Preu per cap, 43 euros. Bona RQP, atès la qualitat del producte.



RESUM

  • Zona raonablement cèntrica
  • Bon nivell de producte
  • Bon servei
  • Recomanable per sortir del circuit típic de llocs de peix i arrossos
  • RQP correcta
  • Puntuació ponderada = 7,4 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")

8 comentaris:

  1. Molt encertat arròs per una persona, no és gaire habitual i total, el suquet ja el tindran preparat. Entenc que pot ser un enrenou pels focs i paelles que es necessiten però per un altre plat també és així, no? bé, no sóc cuinera i parlo amb atreviment. :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo penso el mateix.... es qüestió de tenir prou focs, perquè les paelles costen poc....

      Salut!!

      Elimina
  2. Per una foto del Jordi vaig pensar que hi havieu anat. Jo el vaig trovar un pel irregular, les anxoves perfectes, el calamars planxa molt bó i els arrossos irregulars, el de rap el vaig trovar molt compacte i els caldosos de Gambes i el de llamantól els vaig trovar excesivament caldosos, els bunyols pues aixó son bunyols, una mica parat si vols al trovar la poma fora. Vam anar el migdia d'un divendres, mitja entrada. Segurament si no hagues demanat arrós segurament haguessim sortit més contents

    ResponElimina
  3. Disculpes no había vist lo de la puntuació, jo li poso un 7 molt just

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus... diferim en 4 dècimes... :)

      Els arrossos vaig observar que no els tenien "tecnificats", com els tenen en molts llocs moderns, on crec que ja la cosa va més de formula exacte que d'habilitat. Em refereixo a arrossos en que ja posen les quantitats exactes d'arròs, de brou i minuts concrets de forn... I he de reconéixer que queden bé i sempre uniformes.

      Aquí em dona la sensació, de que la cosa va més artesanal i d'això del venir una certa irregularitat, tal com havia estat sempre que l'arròs no sempre sortia igual... En tot cas el nostre de rap, va tenir el dia bo.

      Salut!!

      Elimina
    2. Estic d'acord Ricard... a mi els "tecnificats" ni fu ni fa... saben tots igual al final!!!!

      Elimina
  4. Avui hem dinat a Gamba i ens ha semblat extraordinari, tant per producte, com pel tracte com pel preu. Gran recomanació, amics!

    Frederic

    ResponElimina
    Respostes
    1. Content de llegir-ho Frederic.... !!.

      Quan el vam publicar, ens temíem algun comentari d'aquells de "uisss... es muy caro... ¿A veis ido a la Paradeta?.

      #quecabrósoc :)

      Elimina