Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 13 de maig del 2017

La Taverna dels 11. Sorprenent


Un lloc que quasi dona imatge de lloc street-food, degut a la seva poca capacitat, però que sorprén amb cuina de molt nivell i amb un menú de migdia recomanable, de dilluns a dijous.  


La Taverna dels 11  


Carrer de Tavern, 11  
Facebook 
TEL.: 699 89 16 48  


Un cop més els de 3(o+)aTaula, vam quedar per fer un dinar/ trobada i aquesta vegada amb la tria a càrrec del Jordi i la redacció del post és del Ricard, com sempre amb el consens del grup.

La Taverna del 11, és un lloc insòlit, en que contrasta el molt bon nivell de la cuina, amb la senzillesa extrema del local, que rep el nom de “11”, perquè aquesta és la seva capacitat. De fet el local és una cuina, envoltada d’una barra amb els 11 tamborets que degut a les seves limitacions, ni tant sols fan reserves. Disposen també al carrer, de dues tauletes per a dos persones a manera de terrassa.
Només obren els matins a partir de les 8 i fins les 17h. Els dies de cada dia, excepte els divendres, fan un menú econòmic i ràpid, que tot i no haver tastat , sabem de bones fonts que té molt d’èxit. I els divendres, deixen de fer menú i ofereixen uns pocs plats del dia, que mostren en aquesta curiosa llibreta, que si passem fulls, ens assabentem dels menús de les setmanes anteriors.


També tenen una carta fixa amb no masses coses  com per exemple les croquetes o les “ortiguilles” que vam compartir per obrir boca.


I de la llibreta, vam demanar-ho quasi tot, tal com mostrem a continuació. El plat de tripa de bacallà amb fesolets, va ser per la secció no càrnica del grup, mentre que els altres dos compartíem el roast beef de fetge especiat amb vinagreta de mostassa, els niguiri de vaca vella amb maonesa de piparras i la cua de bou estofada al lemongrass, amb patates. Ens va sorprendre molt el roast beef, fet a partir de fetge de vedella, que ni ens havia passat pel cap, aquesta possibilitat de roast beef.


Com postres, tots vam anar cap al Chesscake de Stilton sense dubtar i en vam demanar inicialment, dues racions a compartir entre els 3, però a la que el vam tastar, vam decidir demanar una tercera, fet insòlit en nosaltres, doncs el sector ‘homenots’, sol passar de postres. Molt bon pastís de formatge i amb la personalitat que li donava el stilton. Diria que és la primera vegada que demanem tres postres!.


La carta de vins és molt curta, amb alguns vins a copes, però és que el local, dona pel que dona per poder allotjar un estoc de vins. Vam triar el Cupatge 2014, de la DOQ Priorat, del celler Devinssi a Gratallops, fet bàsicament de carinyena i garnatxa, però també amb petites aportacions de cabernet, sirà i merlot, que va resultar fresc i agradable, amb bona persistència en boca. Un vi que no havíem tastat mai cap dels tres i que va resultar una agradable sorpresa.


Com balanç del lloc, reiterar el sorprenent contrast entre un local molt bàsic i el bon nivell dels plats. És un d’aquells llocs que voldries tenir a sota de casa, per anar a dinar ràpid i algun divendres, donar-te un caprici amb algun dels plats sorpresa que ofereixen. I com fet molt destacable, la gran amabilitat amb que tracten als clients.

Aquest va ser el cost, al voltant dels 25 per cap si descomptem l'ampolla de vi.


RESUM

  • Ubicat just tocant Via Augusta, pel costat mar
  • Local molt, molt bàsic amb 11 places en tamboret
  • Però just aquesta senzillesa, li dona un encant especial
  • Els plats que ofereixen són de nivell
  • A explorar el menú de dilluns a dijous, amb gran RQP
  • L’amabilitat és extrema i realment ets sents com a casa
  • Puntuació ponderada = 7,1 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")