Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 24 de juny de 2017

Tunateca Balfegó. Correcte, però...


Local de nivell en plena Diagonal, tot i que una mica impersonal. Actualment lloc de "ver y ser visto", amb bon producte Balfegó. Preus correctes, atès tot l’entorn.  


Tunateca Balfegó  


Avinguda Diagonal, 439  
http://www.tunatecabalfego.com/ 
TEL.: 937 97 64 60  


En aquesta ocasió, vam visitar un dels llocs “cools” de BCN, amb la tria del lloc a càrrec del Jordi i el post escrit pel Ricard, i com sempre amb el consens del grup.

Ja algun des components del grup, havia anat a la Tunateca abans, sortint-ne satisfet, però no excited. I ens va venir de gust tornar-hi els tres, una mica per observar la realitat de manera conjunta i poder compartir-ho en aquesta plataforma, després d’haver llegit les opinions, moltes d’elles tunejades, a partir dels “actes inaugurals”.


Mentiríem si diguéssim que el projecte, no està bé... Local de gran nivell, servei ben ensinistrat i producte bo. Un lloc “de moda”, dels de “ver y ser visto”, amb públic “variopinto” que diuen per els espanyes i amb risc de que en alguna taula propera, et caigui algun fantasma tipus “Borjamari”, cosa que en les dues vistes que fetes, sempre ens ha passat. Però són els riscos que tenen els locals cool, i de fet ells tampoc en tenen la culpa.

Tal com ja mostra el nom del local, tot gira al voltant de la tonyina i de la prestigiosa marca Balfegó, que produeix i comercialitza tonyina de “granja”, per la zona de l’Ametlla de Mar. Bona tonyina, sense cap mena de dubte, però just a la sobre taula, els tres vam coincidir que havíem gaudit, més amb alguns dels ronqueos, de l’Adelf al Topik, ubicat en un local molt més senzill a unes poques illes de distància I els tres tenim el paladars ben ensinistrats, de fer-nos des de fa d’anys, 2 o 3 restaurants cada setmana, pel que fa a cada un de nosaltres (i amb visites anònimes i pagant!).

La tria va anar a nivell de compartir tots els plats. Tampoc vam demanar massa cosa, doncs el sector masculí, venia d’un bon esmorzar i no ens venia de gust cremar massa la Visa, atès que no hi entràvem amb massa il·lusió, fet que curiosament ens va portar a un compte final, molt baix, que pot portar a enganys. Més que dinar, vam anar a fer el vermut.

Vam començar amb un sashimi de toro, uns uramaki flamejats i una ensaladilla russa, que ja vam demanar per la nostra conya habitual de fer una comparativa d’aquest plat. I no va aconseguir pòdium, igual que cap dels altres dos.


Tot seguit, parpatana glacejada, morrillo en escabetx i llom amb romesco. Bons correctes, però hem menjat peces millors.


Les postres, escollides per la secció femenina, van anar d’una mousse a partir del clàssic “Pa, oli, xocolata i sal”


La carta de vins, prou correcta, tot i que bastant heterogènia i pel que vam observar, amb influències de Freixenet. Per sort vam localitzar un Coma Alta del celler Mas d’en Gil, fet a base de garnatxa blanca i viognier, que ens va deixar prou satisfets. I en positiu dir que a preus sorprenentment bons. El vi que vam prendre, estava a preu de botiga i no deixa de ser curiós... si és així amb tota la carta, chapeau... esperem no es tracti d’una errada...


I tornant a la tonyina Balfegó, atès que actualment la distribueixen en restaurants autoritzats, resulta que si vas a algun d’aquests, trobes exactament el mateix producte... I per tant, un motiu més per no posar-se “excited”, en front de la Tunateca.

Com resum, i pels que voldrien llegir el que no hem escrit, reiterar que La Tunateca, és un bon lloc, amb bon producte i servei ben ensinistrat... Que els desitgem molta sort en l’expansió que anuncien i tenen prevista, que no trobaríem cap factor a criticar, però del que surts i a la pregunta clau de “ganes de tornar?”, dius un “no” alt i clar, atès que per menjar el tipus de producte que allà ofereixen, tenim un bon ventall, tot i que no molt nombrós, de japonesos i derivats, en la ciutat de BCN, en que pots gaudir de bona tonyina i sense caure en el monogràfic, de tonyina a tuti plenti..


RESUM

  • Local de gran nivell i en plena Diagonal, tot i que una mica impersonal
  • Producte Balfegó
  • Preus correctes, atès tot l’entorn
  • Servei ben ensinistrat
  • No provoca addició

7 comentaris:

  1. no provoca adicció!! no cal tornar... esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi el que més em va agradar és el fantasma aquell que per impressionar la cambrera, va i li diu que és amic dels Balfegó i que quan va allà "aparca el barco al lado de ellos".... I qui té uns mínims de coneixements nàutics, mai utilitza la paraula aparcar quan parla de vaixells.... Sempre atracar, amarrar...

      Ni la gent de zodiac "aparca"....

      I quan es va fer ensenyar no sé quan caves, per acabar triant el de menys preu.....

      Ja veus... és el que em va agrada més, a més de la vostra companyia.....

      Elimina
    2. hoome, va ser esplèndid el cutre aquell!! va donar per molt tietisme!! �������� es volia lligar la garrula jove? la dona estava enfadada??? calia dur jersei al coll?? esther

      Elimina
    3. Moltes preguntes van quedar en el aire.... :)

      Elimina
    4. jajaja..... va ser momentasso dinar!!!

      Elimina
  2. :-DDDD Aquest nen, d'atracar ho farà a la butxaca del papi.

    Està de moda això dels llocs temàtics però, o t'agrada molt el producte o acaba cansant. A Madrid, recordo els meus temps de joveneta, quan anàvem per tota la Cava San Miguel i Cuchilleros recorrent el mesón de la tortilla, el del champiñón, el del boquerón...

    Tú que no mires la TV3, l'altre dia el "Joc de cartes" anava d'ous, de croquetes, de pop i com dim sum va dortir el Kao. Això del monotema està bé però no per repetir gaire. Si pots menjar-te una bona truita de patata acompanyada d'un pop a feira, per què te l'has de menjar amb un ous farcits???

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja era granat el "nen".... Quaranta no els tornarà a fer... :)

      Amb el tema mono temàtic, totalment d'acord amb tu...

      No veig TV3, però de tanta gent que em comenta, pregunta, etc, quasi és que si veies el programa.... El tema pop el tinc controlat, doncs no fa massa vaig fer un article de portada, que anava d'on menjar pop a BCN... I no em vaig atrevir a saltar-me el Pulpin.. :)

      En tot cas per menjar pop a BCN, jo soc de Gudiña o Can Lampazas... I per dim sum, vaig al Nanit....

      Salut!!.

      Elimina