Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 8 de juliol de 2017

La estrella. Cuina estel·lar al Born


En la zona Born, tenim aquest restaurant entranyable, amb producte, qualitat i nivell de servei, que sobresurt de la mitjana. Molt recomanable.  


La Estrella  


Carrer Ocata, 6  
Facebook 
TEL.: 933 10 27 68  



Trobada dels “3 (o+) a taula” a un restaurant molt anomenat, però poc reconegut mediàticament (malauradament), i que se surt dels típics llocs tops de Barcelona però MOLT recomanable. I, a més, estranyament, a una zona amb molt moviment, com és el Born, tot i fora del cor del barri, en un carrer petit més amagat, just en un lateral de l'estació de França.

Aquest cop, la tria ha estat a càrrec del Ricard i el post l'ha escrit l'Esther, amb el consens del grup.

Sobrepassa els 90 anys d’existència (aquest abril celebrarà el 91è aniversari) i del qual resulta xocant que no gaudeixi de més ressò mediàtic, tenint en compte el nivell de qualitat que ofereix, amb molts plats que duen firma pròpia.
Potser en són culpables els mateixos responsables del local, que s’han preocupat més de mantenir una clientela fidel i d’oferir una imatge i una cuina que ells defineixen com a familiar, que no pas d’obrir-se a noves aventures.

Dóna la sensació que ja els agrada estar amagats en la zona no turística del Born perquè així poden complaure amb tranquil·litat el seu públic. Afirmen que el seu objectiu és gaudir fent gaudir el client, oferint-li el millor producte i, si pot ser, sense presses. És ben clar que ho aconsegueixen.

El restaurant és de decoració clàssica, amb força llum, taules prou separades i tot força estil tradicional.

El tema vins, de sempre l'han cuidat força i en aquesta ocasió, vam demanar el blanc Il·lusió, una garnatxa blanca de del DO Terra Alta, del celler Xavier Clua, que es va mostrar aromàtic i equilibrat en boca, fresc i agradable, que va convidar a demanar una segona ampolla.

Uns enteniments:  Muffins de morcilla de wagyu



Carta no gaire llarga i molts plats fora de carta, com a suggeriment, que el seu propietari i maître canta amb una passió encomiable, i que fa que els vulguis tastar tots, mentre que als fogons la seva dona és l’artífex de l’excel·lent oferta gastronòmica.

Ens va costar triar només 3 entrants (aquest cop érem 4): tots estaven a altíssim nivell (producte del Delta) i cuinats sense masses escarafalls. Tots tres excel·lents. Canyuts del Delta, Musclos al vapor(vam oblidar de fer la foto(!!) i llagostins de Sant Carles.


La picada dels canyuts va quasi produir conflicte internacional de sucar-hi pa. I de segons, seguint amb peix tots, excepte sector sènior carnívor, tonyina soassada, bacallà a l’all negre, pop amb parmentier de patata trufada i presa de wagyu.

Vam tastar tots de tots els plats i donem fe que estaven tots els plats a altíssim nivell. A destacar la tonyina i el bacallà. I el parmentier també va apassionar.


Però encara faltava la traca final, que fa l’àpat de 10, ja que tenen una secció de postres increïble, dividida per seccions (i segons estacions, per producte que utilitzen, ja que són totes casolanes) de postres tradicionals i arriscats. I com arrisquen i quins postres més fantàstics. Estàvem entusiasmats i això amb els “3(o+)aTaula” és prou (molt) difícil.

Vam demanar el ja clàssic de la casa gelat de wasabi (molt aconseguit de sabor i textura), les migas de nous i festucs amb dues xocolates, xocolata blanca i festucs i el postre nou (festival de sabors i textures amb xocolata blanca).


I final. El compte. Preu per cap, 44,5 euros, beguda a part. Bona RQP.

Recordem que aquest cop vam anar 4 i vam demanar dues ampolles de vi i 4 postres


RESUM

  • Zona Born
  • Molt bon nivell de producte
  • Molt bon servei
  • Un dels descacables de la ciutat per qualitat de la seva cuina
  • Bona RQP
  • Puntuació ponderada = 8,5 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")

10 comentaris:

  1. Morcilla de Wagyu??? no he tastat morcilles que no siguin de porc. Ara ja m'has deixat amb la curiositat!!!
    Aquest restuaruant segueix al meu llistat de per visitar a Barcelona però el Santi diu que fa molts anys hi havia anat i encara te un bon record, o sigui, que bo ha de ser. :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara ja tot es barreja.... No recordo el lloc en que em van oferir sobrassada de vedella o vaca.....

      Com deia la meva mare... "coses d'ara..!"

      :)

      Elimina
  2. D'aquest no en tenia ni idea. No sé si són les fotos, però tot fa una pinta... Sembla un bon lloc per a un bon àpat.

    Joan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No en tinguis cap mena de dubte... els que coneixen el lloc en són fans incondicionals, però com mai fan accions publicitàries ni tan sols tenen web, doncs a no ser per boca orella, no arriba a la gent....

      Si vas, ja ens diràs.... i sense por per la carta cantada, que no tindràs sorpreses...

      Elimina
  3. M'ha agradat molt! De fet, m'ha agradat molt la proposta grastronòmica i la situació (des que va marxar el xef del Ten's a la Platillería, poca cosa més tinc per la zona...).

    Hi aniré, de segur!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A més sembla un oasis en mig del Born.... A 200 metres tens el bullici característics i aquest sembla que estigui a 2 km... :)

      I tal com dic en l'anterior resposta, no tinguis por a la carta cantada, que ja veus els preus al tiquet...

      Elimina
    2. la carta cantada és una meravella! :-)

      Elimina
  4. Benvolguts, quan hi torneu no us oblideu de dos plats estrella: Els cigrons, excepcionals, i (en temporada de primavera) el gelat de violetes fet amb els pètals. Mentre arriba la primavera..gelat de formatge de cabra. Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per la meva part soc addicte al de wasabi.... Ja entro pensant en aquest gelat i mira que al 80% de llocs, passo de postres... Conec els plats que dius, de tastar-los de gent que m'ha acompanyat... Ahhh... i també el bacallà... :)

      Elimina
    2. tothom em parla del gelat de liles! i tornaré a tastar-lo! :- el de wasabi era espectacular! i ja n'havia tastat, però com aquest, no...

      Elimina