Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 19 d’agost de 2017

Mako. Un bon nou japo, que ja és molt dir!


Un petit restaurant d'estil japonès, molt cèntric, amb bon producte i bon servei. Una alternativa a tenir en compte, quan no volem tirar dels típics..  


Mako  


Consell de Cent, 255  
www.makobcn.com 
TEL.: 932 69 62 07  


Trobada dels “3 (o+) a taula”, sense un dels membres habituals, i amb un convidat especial, a un restaurant japonès estil taverna, obert fa poc a l’Eixample, que ja tenia (que mantenen) un petit local prop d’Arc de Triomf. Local ja visitat anteriorment per algun membre dels “3(o+)Taula”, fent menú de migdia (unes bento box molt recomanables també) i també el local original a menú i a carta.

Aquest cop la tria va ser a càrrec del Ricard i el post, està escrit per l'Esther, com sempre amb el consens del grup. El local és petit i senzill, de decoració de taverna japonesa, amb barra/cuina a la vista.


Vam demanar per beure vi blanc, de la Conca de Barberà i en concret el Cara Nord, a base de macabeu, chardonnay i albarinyo. Criat en inox i sense passar per fusta, ofereix frescor, notes cítriques i acidesa ben integrada.


La carta no és gaire llarga, però força diversa, i amb interessants suggeriments fora de carta, que quasi tots venien molt de gust tastar i que van acabar configurant el nostre àpat, excepte un plat que vam escollir de la carta.

Vam demanar unes gyozas planxa de papada de porc i bolets (únic plat de la carta), que estaven a molt bon nivell i un molt diferent i especial arròs, que ens va encantar als tres, yakimeshi amb secret ibèric.


I una tanda de niguiris, tots ells excel·lents: els de toro soasado (ja tastat mil cops, però aquí molt bo), el d’anguila i spicy tuna, que podem dir el mateix que el de toro. Un de menys habitual ara, i que sempre ens produeixi prevenció, el de foie caramel·litzat, però que estava molt aconseguit. També el guncan de tonyina i la joia de la corona, el de gamba vermella. Amb una presentació diferent i et posen el cap a banda. De 10!


Tenen postres típics japonesos i alguna especialitat i vam tastar-ne tres diferents. Molt bons els tres. Mochi i trufes de te verd. I el Makoblondie (pastís de xocolata blanca, matcha, farina d’ametlles i nous), que se sortia de l’habitual, especial i molt aconseguit.


I final. El compte. Preu per cap, 40 euros, amb beguda inclosa. Bona RQP.


I volem fer un afegit especial, perquè aquest dia, en la sobretaula que habitualment fem en alguna terrasseta propera, i que estava sent molt agradable, ens vam assabentar de l’atemptat a Barcelona. Terrible. Commocionats i molt tristos. Però tornem a la normalitat. És el més contundent que podem fer contra la barbàrie indigna, la tragèdia i l’horror que ara ens trastorna... 😪😪😪RESUM

  • Zona Eixample, prou cèntrica
  • Bon nivell de producte
  • Bon servei i molt amable
  • Un japonés a tenir en compte, quan no vols tirar de típics
  • Bona RQP
  • Puntuació ponderada = 7,5 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")