Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 5 d’agost de 2017

Shanghai. Diuen que és el millor xinès de BCN


Tothom el defineix com el millor xinès de BCN i de fet els plats estan tots molt ben aconseguits. Potser grinyola una mica, la imatge interior del restaurant, que no està gens actualitzada..  


Shanghai  


Bisbe Sivilla, 48  
shanghai-bcn.com/ 
TEL.: 932 118 791  
Shanghai-restaurant-entrada


Una nova trobada de 3(o+)aTaula i en aquesta ocasió ha estat en el mític Shanghai. La tria ha estat a càrrec del Jordi i el post li toca al Ricard, amb opinió consensuada amb el grup.

Quan parles amb la gent de quin és el millor xinès de BCN, sembla que hi hagi unanimitat en que és el Shanghai. I pel que fa al menjar, creiem que tenen raó i més quan ho diuen gent més viatjats en xinesos propers, que nosaltres.


Potser el que grinyola, és l’entorn que ofereix aquest lloc, amb una decoració interior, que poc deu haver variat de quan el van inaugurar els anys 70 en aquesta ubicació. Dóna la sensació de que han dedicat tots els recursos de disseny i decoratius, als dos restaurants, que han obert i que estan a càrrec de les filles: El Kao Dim Sum, just al costat i el Mr Kao a l’Hotel Claris al carrer València.

Shanghai-restaurant-entreteniments
D'entrada ens van servir aquests entreteniments... Ben elaborats...
Com sempre fem, vam demanar tres primers que fossin fàcils de compartir i aquí la secció dumplings o el nom que li vulgueu donar, ho va facilitar molt. Ens van arribar 3 nem vietnamites, 3 sao mai de gambes i 3 peces de wanton al vapor. Els dos primers com per repetir i el tercer menys sorprenent.

Shanghai-restaurant-nems
Shanghai-restaurant-gamba
Shanghai-restaurant-wanton

Com plats principals, vam demanar la costella , el “pato frito” i uns fideus cruixents. Les costelles molt, molt bones, l’ànec al nivell que s’espera i els fideus molt aconseguits.

Shanghai-restaurant-costella

Shanghai-restaurant-pato

Shanghai-restaurant-fideus

Vam demanar un parell de postres que vam compartir: un músic oriental i un gelat amb nous cantoneses.

Shanghai-restaurant-postres
Shanghai-restaurant-music

La carta de vins que ens van mostrar en una tablet, no semblava extensa, però tampoc vam mirar la totalitat de vins. No era una carta de les que es poden qualificar de nivell, però si molt correcte, atès que els restaurants orientals, no solen destacar en aquest aspecte. La tria va ser un DO Montsant, el Trossos Sants de Alfredo Arribas, una garnatxa blanca, que es va mostrar fresca i sedosa en boca.

Shanghai-restaurant-vi-trossos

Ens vam fixar que el servei estava molt centrat en el propietari, però com vam arribar puntualment a les 13:30, la nostra taula va quedar a càrrec de cambrers i també la comanda, que pel que vam escoltar en taules veïnes, el propietari ajudava més amb suggeriments, que els dos cambrers que ens van tocar, però ens defensem prou bé triant sols 😅😅😅. Inconvenients de ser massa puntuals 😇.

En el moment del compte, vam observar que en lloc de l’ànec fregit, ens havien facturat l’ànec Pekin. No tindria més importància, sinó fos perquè aquest darrer, té d’un cost de 14€ pel damunt. Vam avisar al nostre cambrer i ens van modificar la factura, però sense ni una mínima excusa. Tampoc som massa de comèdies, però els tres vam comentar que si ens hagués passat en les nostres respectives feines, a més de lamentar-ho, haguéssim intentat donar una explicació.

Shanghai-restaurant-compte

Com conclusió i sense dubtar que sigui el millor xinés de BCN, ni que els plats estiguin molt ben aconseguits, podríem dir que Barcelona, no llueix pas com ciutat amb restaurants de menjar xinés, tal com ho fa amb altres cuines remotes, en que hi han restaurants insígnies


RESUM

  • Els plats eren de molt bon nivell
  • El local és trist i antiquat, cosa que contrasta amb l’anomenada del lloc
  • El servei, tret de les taules que atén el propietari, és fluix
  • La RQP, no seria una qualitat a destacar
  • Puntuació ponderada: 6,7 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")

23 comentaris:

  1. Darrerament el Sr. Kao i la seva prole ha sortit molt a la TV, entre "Master Chef" i el "Joc de cartes" han tingut molta visibilitat i si algú no coneixia l'històric Shanghai, ja està solucionat :-DDDD

    No dubto que sigui una cuina de qualitat però el meu xinés preferit és el Royal Cantonés en Madrid. El local també necessitaria una redecoració però el menjar és fantàstic i per 40€ tens "el pato" sencer. Llàstima que estigui tan lluny.
    A Cambrils també hi ha un xinés dels anys 70 (Casa Shanghai) amb preus lleugerament inferiors al Shanghai que també té una cuina molt acurada. Per si us animeu...

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo saps que no miro TV i tot el que sé, és degut a les xarxes, però a travès d'un article de la Mònica Planas, al diari Ara, em vaig assabentar del tema...

      I de que el tristament famós Torito, després de que el xinès no quedés en primer lloc, li va preguntar.... (abans l'havia presentar com el primer xinès nascut a Catalunya !!!):

      "El teu restaurant com es diu?

      I l'home va respondre "Kao Dim"

      i el Torito el remata:

      "Doncs ara et diràs 'Me Han Dao Bien', perquè t'han fotut un bon 'canyo'...."

      En fi.... només de pensar que em van trucar per anar a les tertúlies d'aquest programa, em venen calfreds...

      Mal per mal, la de los tacones... :)

      Salut!!

      Elimina
    2. Pepa, el Josep Mª tenía un germà (ja difunt) que va estar molts anys a Tarragona capital a la Rambla Nova regentan un restaurant del mateix nóm

      Elimina
    3. No sé si ho veurà la Pepa, perquè està pels fiords de vacances .... :)

      El que ella diu, està a Cambrils, en primera línia, en direcció Salou, i sinó recordo malament, és d'aquells que tenen estàtues de lleons com decoració....

      A veure si té algun moment de wifi i ens diu alguna cosa....

      Elimina
  2. Bon restaurant, el coneixo bé fa anys que som amics per temes que no venen al cas. Es menja molt bé, no diré el mateix del Kao Dim Sum lloc que no m'agrada, el dumpings i els dim sun sobrevalorats i Mr. Kao no hi he anat. En quan a la carta de vins el seu germà Lluis te una de les millors bodegues de Bcn. dins de l'ambient dels vins està molt reconegut, aixó no vol dir que tingui els vins que a tu t'agraden, la bodega transparent climatitzada es digna de visitar. Bones vacances

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Tomàs... Totalment d'acord amb els dumplings sobrevalorats del Kao Dim Sum i a Mr. Kao tampoc he anat. Ja amb el Kao Dim Sum, en vaig tenir prou.

      Pel que fa als nins, la veritat és que vaig mirar la llista de la tablet i tampoc vaig passar pàgina al trobar el que vam demanar... Potser aquí he opinat per opinar (aquest post, em va tocar a mi).

      Pel que fa al menjar, el Jordi sempre en parlava en positiu... (jo feia anys que no anava i ja ni em recordo). Però dedueixo que una de les gràcies, pot ser els consells que et puguin donar, pressuposant que són de confiança...

      Potser el fet de que d'entrada, ja ens va tocar un cambrer i no massa destre, va provocar que triéssim nosaltres... Però també t'he de dir que no ens agrada massa que ens triïn... :)

      Igual amb l'ajuda del tal Kao, la cosa hagués anat millor, però curiosament, es va apropar a totes les taules menys la nostra. I és curiós doncs no és el primer cop que ens passa en algun restaurant... Igual semblem antipàtics, però ben bé que riem i es nota que ho passem bé... :)

      Bones vacances també per tu!

      Elimina
    2. buenas! jo he estat al mr kao i emva agradar!!! esther

      Elimina
  3. El Shanghai que diu la Pepa és el de les estatuetes i és dels primers o primer que es va obrir per les terres del Baix Camp i Tarragonès. Tinc de dir que no té res a veure amb el d'aquí. Les vegades que hi he estat, he sortit cabrejat.
    El Shangai pijo, per la zona i per altres coses, és un bon xinès, car però bo. L'ànec Pekin és excel·lent i és segurament els que us hagués recomanat l'amo i cuiner. Per a mi és un bon referent de la cuina xinesa a Barcelona però ara no és l'únic. Certament, la cuina de Shanghai és de molta qualitat i ben clàssica encara que a vegades et fan Dims d'aquests amb tòfona i coses molt europees, ideal per fotre't una clatellada però també ideal per a gran part de la seva clientela. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones i aprofitant que passes per aquí... Com que cap dels 3, som massa experts en "cuina xinesa barcelonina" i en el meu cas particular, feia bastant de temps que no en trepitjava cap, excepte una incursió que vaig fer per morbo, al "famós" de l'arc de Triomf i algun àpat ràpid al Nanit, tens algun suggeriment per BCN...?

      T'ho dic per la teva frase "però ara no és l'únic"... :)

      Salutacions i abraçada!!

      Elimina
  4. Tampoc sóc un expert però sí vaig tenir una temporada que anava a xinesos sensa ús de glutamato. Un d'ells és el "morbós" de l'Arc del Triomf, suposo que et refereixes al "Dim Sum Cantonesas" i després un clàssic també que és el "Rio Azul" de Balmes, encara que fa temps que no hi he anat,el seu ànec Pekín és molt bo, amb altres preus. Com a cuina jove "Out of China" està molt correcte amb un servei molt simpàtic i culte, menú correcte però per disfrutar-lo cal anar a la carta i que t'aconsellin. Recordo algún més però no tinc retingut el nom, en aquest moment, segur que algú o altre m'obrirà la memòria.
    Salutacions!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci...!!!.

      No recordo si el que vaig anar a l'aventura a l'Arc del Triomf, era aquest que dius... Però agraït pels suggeriments!.

      Salutacions!

      Elimina
    2. el xino "morbós" és el d'ali bei, no? esther

      Elimina
    3. Crec que si Esther.... A veure quan tornes.... Et trobem a faltar...!!

      Elimina
    4. jaja... queda poquet!!!!

      Elimina
  5. A vosaltres que us molen els menuts, heu anat alguna vegada a La olla de Sichuan? És una mica lleig, amb un servei a vegades un xic marcial, però es menja molt bé, amb una carta que va plena de plats no aptes per a vegans i similars.

    ResponElimina
  6. Respostes
    1. Hola Frederic,

      Vaig contestant jo, perquè la resta de components del grup, estan o a Sri Lanka o ves a saber si festejant .... :)

      La olla de Sichuan, és d'aquells llocs que tinc pendent de temps i en tinc molt bones referències per part del meu fill, que és de confiança en el tema gastro...

      El faig pujar a la llista... :)

      Merci!!

      Elimina
    2. jo també sempre pendent... però deu ser apte per mi??? ;-) esther

      Elimina
    3. Segur que hi trobem uns rollito primavera per tu .... ;-)

      Elimina
  7. ��������

    ResponElimina
  8. Segur que tot estava molt bo, però em sembla caríssim. Crec que l'ésser dels primers a Barcelona i la fama per MASTERCHEF confon i dispara els preus de plats que no tenen ingredients cars. Hi ha restaurants xinesos a Barcelona amb un nivell de qualitat més que acceptable amb uns preus més raonables. salutacions i sempre un plaer llegir-te.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Conchy, aquesta és la fama que té i comprovat que és així.... Perquè fer una costella de porc bona, no té massa mèrit i el cost, és el que té...

      Però aquesta fama de car, la té d'abans que s'inventessin aquestes "reallitys"... A través de les xarxes, m'he assabentat de que aquest home, va sortir en representació del restaurant "del costat", que en teoria porta la filla (vaig llegir un article a l'Ara, de la Mònica Planas, en que explicava les misèries del debat generat amb un tal Torito), en un programa de TV3... i allà dinant, em van explicar els companys de taula, les misèries d'un dels gendres al Masterchef que dius....

      Ja fa anys vaig abandonar la TV de forma total (però total, total, fins al punt de no tenir antena). Potser si hagués vist aquests programes, m'hagués negat a anar-hi, doncs amb la tria que fem de manera rotativa, els de 3(o+)aTaula, tenim dret a "veto"... :)

      Salutacions i també un plaer, veure't per aquí....
      PS... Vaig llegir el teu post de Materchef d'ahir i em va semblar molt encertat, però no vaig opinar degut a ignorar l'argument d'aquest reallity.

      Elimina