Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 30 de setembre de 2017

Can Josep. Aniversaris amb dinarasso republicà


Prou cèntrica i per sobre la Diagonal, és un lloc entranyable, amb molt producte i bon servei. Una d'aquestes joies, no massa conegudes, que podeu descobrir a BCN, oferint cuina tradicional i excel·lent RQP..  


Can Josep  


Roger de Flor, 237  
Sense web ni facebook 
TEL.: 630 816 565  


50ena trobada dels “3 (o+) a taula”!! Tria feta pel Ricard i escrita per l’Esther, amb el consens de la resta del grup

No som massa donats a fer escarafalls ni celebracions ni res per l’estil. Però avui deixeu-me esplaiar-me una mica, abans de la crònica, perquè aquesta entrada al bloc és la 50!!!!

I la visita va coincidir amb el dia en que  en just feia dos anys que vam fer la primera entrada al bloc, amb la Bellvitja (ara ja tancat). Aquella visita ja augurava grans moments que viuríem plegats. Ens coneixíem poquíssim i vam haver de compartir un gaspatxo amb tres culleres!!!

I, ara parlo per mi, no sé a qui agrair (a Facebook, potser?) que m’enviés aquest parell d’homenots a la meva vida, amb els qui comparteixo la passió de visitar restaurants i que han fet que aquestes experiències siguin molt millors que mai! Essent tan diferents com som, compartim el millor del món, el sentit de l’humor. Per uns 5000 restus més amb vosaltres!

Acabat el moment llagrimeta, segueixo: Can Josep és una bodega familiar, oberta fa molts anys, prop del Passeig Sant Joan, de decoració senzilla, mítica bandera republicana a la paret i moltes fotos. I taula i parament de bodega, molt correcte.

Amb una atenció agradable i atenta, ofereixen una carta curta, però molt desitjable sencera, i amb alguns plats fora de carta. Amb molts plats que venien de gust. Ens va costar triar només 3 entrants.

Vam demanar per beure un “La Nit de les Garnatxes” 100% garnatxa de la D.O. Montsant, un vi que que presenten cada any la gent del Celler de Capçanes, amb motiu de la seva gran festa, la Nit de les Garnatxes i de la que en Ricard, va publicar un post a Nit_de_garnatxes_2017. on comenta les quatre granatxes, que presenten cada any, i que es diferencien un funció del terreny de conreu. Aquesta i com podeu veure a l'ampolla, procedeix  de terreny de licorella.


D’entrants per compartir vam fer combinació de ració sencera de croquetes de brandada de bacallà i de ceps, que estaven excel·lents, per textura de beixamel, sabor i cruixent. Un 10! Unes mongetes de Santa Pau amb botifarra negra, boníssimes. I la reina de la festa, una “morcilla de Lleó” absolutament increïble. Te la porten sencera i quan l’obre allà davant, un espectacle . Acord total en què és la millor que hem tastat mai, probablement.


I de segons, peus de porc planxa, tripa i cap i pota, i una amanida de verds amb sardina marinada molt bona. La sardina estava molt aconseguida de gust i textura, molt lleugera.


I no vam poder fer postres. Molt tips. Amb molt bon regust de dinar de cuina tradicional catalana i casolana.  El preu per cap, no va arribar a 30€, aproximadament 20 euros sense beguda. Excel·lent RQP.


RESUM

  • Zona raonablement cèntrica
  • Bon nivell de producte
  • Bon servei
  • Cuina tradicional
  • Excel·lent RQP
  • Puntuació ponderada = 7,2 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")