Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 2 de setembre del 2017

El Bar. Plats ben resolts


Un lloc amb bon nivell de producte i tècnica a la cuina, amb bon servei, professional i amable. Potser la carta de vins, està una mica esbiaixada, cap a vins de gamma alta..  


El Bar  


Calàbria, 118  
www.elbarbarcelona.com 
TEL.: 934 260 382  Primera trobada post vacacional dels 3(o+)aTaula i ara ja amb el grup al complert. Tria aquest cop a càrrec de l’Esther i redacció del post amb el consens del grup per part del Jordi, que va estar absent a l’última convocatòria. La foto està agafada del seu Facebook, ja que ens vam oblidar de fer la foto típica de l'entrada, que fem habitualment.

Tots tres el coneixíem El Bar, amb anterioritat amb diferents percepcions i resultats, però positives en general pel que ens feia gràcia repetir i tornar a fer un tast de la seva cuina. Local situat a la Nova Esquerra de l’Eixample, al xamfrà dels carrers Diputació i Calabria, amb una decoració atractiva que convida a entrar en contrast amb d’altres “bars” de la mateixa zona.

Interior elegant i amb no gaires taules, en el que es respecte prou bé la intimitat entre elles i en les quals destaca un parament de qualitat. Tanmateix disposen d’un menjador privat a la planta superior.

Mentre estudiàvem la carta, ens van portar uns aperitius amb unes excel·lents olives i una mena de boletes de fruits secs amb wasabi.

El-Bar-olives

Carta en la que ens trobem amb més una gran majoria dels plats en format tapes o racions, fredes o calentes, mentre que els plats principals no van més enllà de la mitja dotzena de referències (una pasta, un arròs, tres peixos i tres carns). Val a dir que encara que algunes de les referències que allà figuren, sense buscar jocs ni complicitats amb el nom del restaurant, són les habituals de qualsevol bar de barri, la majoria tenen un component de tècnica d’alta restauració en la seva elaboració.

Ens vam decantar per uns entrants (els tres primers de la part de mitges racions calentes), un pa de coca amb tomàquet, i unes croquetes casolanes de pollastre rostit, que no podem mai deixar de demanar, doncs a tots tres ens encanten, i que en aquest cas no ens van decebre gens. També seguim la teoria de que les croquetes, diuen molt de la cuina d'un restaurant..

El-Bar-pa-tomaquet
El-Bar-croquetes

I la resta d’entrants, tots tres de gran nivell, que van ser: una truiteta al moment de patata i ceba amb formatge Comté (bé i al seu punt de cocció), uns raviolis cruixents de gamba amb salsa ponzu (el millor dels entrants per unanimitat) i uns calamars andalusa amb maionesa de wasabi (excel·lent fregit i qualitat de producte però no gaire remarcat el punt de wasabi).

El-Bar-truita
El-Bar-raviolis
El-Bar-calamar

I com a principals, un ceviche de vieira amb “leche de tigre”, coriandre, magrana i aji groc per la part femenina del comando, el peix salvatge del Mediterrani que aquell dia consistia en un lluç de pinxo amb tirabecs, per la part sènior, i un magnífic garrí confitat amb orella de Judes amb cinc espècies i pruna.

El-Bar-ceviche
El-Bar-peix
El-Bar-garri

El vi escollit, d’entre una selecta i potser massa refinada i top carta de vins, va ser un Geol, un Costers del Segre del Celler Tomàs Cusiné.

El-Bar-vi-geol

I unes postres, que mai poden ser oblidades pel sector femení i que van consistir en uns daus de xocolata amb escuma de caramel salat i gelee d-aigua de roses.

El-Bar-postres

I el compte, que com podeu veure va pujar fins a uns 45 euros per cap i que veiem bé atesa la qualitat del seu producte i el acabat i la tècnica a la seva cuina.

El-Bar-compte


RESUM

  • Bon nivell de producte i tècnica a la cuina
  • Bon servei, professional i amable
  • Bona RQP
  • Carta de vins amb referencies potser massa exclusives
  • Puntuació ponderada = 7,3 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")