Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 28 d’octubre del 2017

Bartolí. Cuina de barri per homenots (i alguna princesa...)


Un lloc senzill i tradicional, amb cuina casolana de les de veritat. Servei proper i amable, en un local que quan s'omple, sol ser sorollós. Recomanable si sou amants d'aquests tipus de cuina..  


Bar Bodega Bartolí  


Vallespir, 41  
Facebook 
TEL.: 933 391 021  


Canvi radical en la tria de restaurant... . Aquest cop, un restaurant clàssic de barri de tota la vida (data de 1939), més aviat Bar Bodega, triat pel Jordi i escrit per ell mateix en un canvi d’ordre acordat, amb el consens del grup, com sempre ho fem.

Situat al barri de Sants, ens trobem al carrer Vallespir amb el típic bar de barri dels que no et convida precisament a entrar, a menys que te l’hagin recomanat. Local estret a la seva entrada, amb una llarga barra clàssica de fusta i marbre en la que es situen les vitrines amb les tapes del dia. En finalitzar la barra, ens trobem ja amb un espai més diàfan on es situen una dotzena de taules i deixa a la vista la cuina, oberta per les delícies del comensals. Tanmateix, disposa d’un agradable pati interior amb poques taules, que serà una opció segura per a properes visites.

No tenen carta, i les opcions que tenen (a banda que facis tapes a la barra on són impreses a una pissarra) són el menú de migdia a un preu molt digne de 12,95 € o la carta que és cantada en un prodigiós exercici de memòria per part del personal de la bodega, i en la que és materialment impossible no trobar res que no et vingui de gust. És cuina casolana de tota la vida amb un ampli receptari de la nostra terra. Pel que fa als vins, tenen una carta prou arreglada per un lloc d’aquests. La nostra tria va ser un excel·lent Porrera Vi de Vila (D.O. Priorat) a un ajustat preu, tot i que a la carta el tenen anunciat com un Cims de Porrera (que no és ben bé el mateix...).


Com sempre, vam compartir els entrants, escollint uns rovellons (són boletaires actius dels que surten cada diumenge a caçar-ne), una ensaladilla russa (un clàssic a les nostres trobades, quasi tant com les croquetes...) i un remenat de trompetes de la mort i botifarra negra. Difícil escollir entre un d’ells... Els rovellons, fresquíssims, l’ensaladilla, dit per l’experta del grup, entre les TOP TEN de la ciutat i el remenat, també a un gran nivell.


I com a plats principals, un llobarro a la planxa de generoses dimensions pel sector femení, un bacallà que feina va tenir en acabar el que escriu, i un plat de tripa pel sector sènior que va ser del seu grat.

I unes soles postres per no dir que no les havíem tastat i que van consistir en un pastis de formatge amb xocolata calenta. Molt ben aconseguit!.


I el compte, d’uns 35 € per cap i que traient les begudes sortiria per uns 24 €. Sense cafès, doncs tot i que vàrem començar en un ambient força agradable, a mida que anaven passant els minuts la sonoritat del local es veia ressentida per la cridòria d’alguns del seus comensals.


RESUM

  • Cuina casolana de les autèntiques i de les quals en pocs llocs mantenen aquest nivell
  • Producte de qualitat
  • Servei proper, amable i eficient. I amb una memòria prodigiosa...
  • Local sorollós quan s’omple (i més quan la parròquia s’omple...)
  • Imprescindible si sou amants d’aquesta mena de productes de cuina contundent
  • Bona RQP
  • Puntuació ponderada = 6,8 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")