Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 14 d’octubre de 2017

SHUNKA. Un dels millors japonesos


Un dels millors japonesos de BCN, situat en zona cèntrica i amb producte de primer nivell. Imprescindible per tots els que ens agrada aquest tipus de cuina..  


SHUNKA  


Sagristans 5  
web bàsica 
TEL.: 934 124 991  

Restaurant japonès per aquesta nova trobada dels 3(o+) a Taula, triat per l’Esther i redactat pel Jordi. No era de justícia obviar aquest, i més després d’haver estat i escrit ja unes quantes experiències sobre aquest tipus de cuina (aquest serà el setè sobre un total de 50).

Tots hem llegit i escoltat les virtuts i meravelles del Koy Shunka que per moltes persones és aclamat com el millor restaurant japonès de la ciutat (i que de fet, ha estat reconegut a la Guia Michelin amb una estrella). Però no oblidem que l’origen d’aquest, va ser el Shunka. Una “modesta” taverna japonesa o izakaya, oberta des de fa més de deu anys al barri Gòtic de Barcelona, ben a prop de la Catedral. I que va ser a partir d’aquesta, que es van anar obrint la resta de locals del grup format per Shunka, Koy-Shunka, Kak-Koy i Majide.

A l’entrada ens trobarem amb una cortina japonesa, que tradicionalment al Japó són o eren utilitzades per netejar-se les mans al sortir de l’establiment (i que haurem de vigilar en entrar o sortir de no fer mal a la gent gran... ). Local amb forma de U, en el que veiem nomes entrar el més cotitzat a l’hora de fer una reserva, que és la gran barra a on es desenvolupa tot el moviment de la cuina. A part, una de les potes de la U està ben aprofitada amb senzilles taules de fusta, que va ser on amb gran amabilitat ens van atendre.

En veure que disposaven d’un menú degustació, vam decidir anar per ell davant el risc d’haver d’anar a menjar un entrepà de pernil en sortir si demanàvem a la carta (és complicat demanar diferents plats de la carta i trobar un equilibri en les quantitats en aquests restaurants japonesos). La carta de vins no donava gaires alternatives amb garanties del país, al menys pel que fa a l’apartat de vins blancs, i vam acabar demanant un D.O. Ribeira Sacra anomenat Lapola (amb una sola l) sense que serveixi de precedent. Prou bé i a un preu raonable.

I així, els plats que van anar arribant, van ser en ordre d’aparició: ostra amb salsa ponzu, carpaccio de moll amb salsa ponzu i fulla de wasabi, cocotxa de lluç en tempura amb salsa de prunes, nigiri de sardina fumada amb tomàquet ratllat, escopinyes al vapor amb sopa de sake (curiós que cap dels tres fes fotografia d’aquest plat...), sashimi variat (salmó, tonyina, toro, calamar i espardenya), sushi de toro i eriçó amb ous de salmó, gambes a la sal i, finalment, toro de tonyina amb salsa i shitake.


Sincerament, no ens veiem amb cor de fer un rànquing dels plats que vàrem tastar... Eren tots d’una qualitat de producte i d’una frescor increïble... Si algun ens va enamorar, potser van ser el carpaccio de moll i el sushi de toro i eriçó. (si veieu o penseu altres plats, vosaltres mateixos)

I com el menú consistia en 9 plats (ja descrits) i unes postres, et deixen la carta per que cadascú esculli el que més li agradi. Vam fer tres de diferents per poder tastar i porquejar una mica de cada... i que van ser: mousse de yuzu, biscuit de sake i mochi farcit d’anko (una pasta de mongetes vermelles).


I el compte, que amb els cafès i l’aigua de rigor es va enfilar fins al 75 € per cap (el preu del menú degustació és de 65 €). Un preu elevat, però més que raonable per la primeríssima qualitat dels seus productes.


RESUM

  • Zona cèntrica
  • Producte top
  • Servei amable i eficient
  • Imprescindible si us agrada aquesta cuina (pensem que està entre els 5 millors de Barcelona)
  • RQP raonable
  • Puntuació ponderada = 8,1 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")