Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 25 de novembre de 2017

L’Artesana. Massa soroll tot i les nous...


En ple barri del Poble Nou, un lloc agradable, amb plats molt ben resolts i amb servei jove i ben disposat. La RQP és molt bona i com punt negatiu, caldria millorar l'acústica. .  


L’Artesana Poblenou  


Sant Joan de Malta, 150  
Facebook 
TEL.: 930 022 039  


Nova trobada dels 3(o+) a Taula, en la que la tria va correspondre a l’Esther en un exercici de risc per la novetat, a l qual ja ens té acostumats, i el relat de l’experiència a càrrec del Jordi, en consens amb tot el grup.

Aquest cop i deixant de banda i ignorant els nostres habituals estàndards de confort, ens va fer desplaçar fins al barri de Poblenou, ben bé a la frontera barcelonina, en el qual conviuen en perfecta harmonia les empreses tecnològiques i de nova creació (22@)i les famílies de tota la vida.


El local, situat a una plaça, oasi de pau on s’ubiquen un “tranquil” col·legi i un parc de bombers, es contagia del nivell de decibels d’aquests, convertint el que hauria de ser un festival per a gaudir, en una experiència de la qual estàs desitjant fugir. Local petit i amb poc més de mitja dotzena de taules al seu interior, que tot i no estar ple quan començàvem a dinar feia complicat mantenir una conversa entre nosaltres, degut principalment a la pèssima insonorització del local, agreujat pel infame volum de les veus d’algun dels parroquians. Poques taules i despullades, sense estovalles i amb tovallons de paper, i fred a l’interior per la porta de vidre que no acabava de tancar. Tanmateix, disposa de taules a la plaça en les quals poder dinar més tranquil·lament (si no tens la “sort” de gaudir de la sortida del col·legi) o bé fer l’aperitiu o el cafè com vam poder fer nosaltres.

Tant l’equip de cuina com el servei, són extremadament joves i disposats i se’ls veu moltes ganes de fer bé les coses i agradar. Fins i tot cuiden detalls que no semblen propis dels que esperaries d’un restaurant com aquest, com el fet que la noia que ens servia el vi anés a buscar una copa (tot i que ja l’hauria d’haver portar abans...) per tastar ella primer el vi.

Encara que el divendres que vam anar només disposaven del menú de migdia (molt bé de preu i de qualitat pel que vam poder veure) vam poder fer carta doncs l’Esther així ho va demandar quan va fer la reserva. El format de la carta és el que podeu veure a continuació amb tot de plats de fàcil compartir. Pel que vam llegir abans d’anar, el cuiner va estar treballant abans al Gresca i es fa notar al disseny de la carta i l’acabat dels plats.


Carta de vins sorprenent de trobar a primera vista en un lloc tant de barri, amb bones referències, d’entre les quals vam escollir un excel·lent DOQ Priorat, el “S” de Saó del Coster .


Pel que fa als plats escollits, la nostre tria recomanats per la noia que ens va atendre, va ser la d’unes croquetes de carn rostida molt tops (bon arrebossat i picades a ma o poc picades en qualsevol cas, ja que els trossos que trobaves eren importants), una terrina de porc també de gran nivell d’elaboració, una molt bona ensaladilla servida a temperatura ambient, una albergínia en escabetx i pickles (envinagrats), un rosti de patata, bacallà i ou (plat especialment recomanat per ells com referent de la casa i que va ser precisament el que tots tres vam trobar més fluix de tots, ja que el cruixent de patata no estava precisament cruixent...), una papada amb navalles, uns lletons a la meunière amb taperes i porros i per acabar, uns “callos” (aquests tres últims plats, també de gran nivell i elaboració currada...).

0

I bon nivell també el de les postres, amb un suflé de xocolata (la preparen al moment i t’adverteixen que trigaran uns deu minuts en servir-te) de les quals va gaudir la part femenina ja a la terrassa, doncs vam fugir a l’exterior en quan vam tenir ocasió.


I el compte, de 32 € per cap amb begudes, que sense elles ens resultaria per uns 22-23 € i sense gaire marge d’error, doncs els preus de la carta que tenen són prou equilibrats com per no patir gaires oscil·lacions al compte final.


RESUM

  • Zona no gaire cèntrica, resultant un molt bon restaurant que desitjaries tenir al teu propi barri per anar a gaudir a la carta o simplement a fer el menú
  • Servei jove, agradable i disposat
  • Cuina molt ben elaborada amb plats que mai esperaries trobar en un lloc com aquest
  • Local molt sorollós al qual convindria buscar alguna solució eficient d’aïllament acústic
  • Molt bona RQP
  • Puntuació ponderada = 6,4 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")