Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 9 de desembre del 2017

Oaxaca. Mexicà padrísimo


Un restaurant de cuina mexicana, de bon nivell, elegant i amb bon servei. Recomanable si sou fans de la cuina d'aquest país, més enllà dels plats típics i tòpics.  


Oaxaca  


Pla de Palau, 19  
adreça web 
TEL.: 933 190 064  Nova visita dels 3(o+)aTaula, amb un canvi de registre important. Visitant un restaurant de cuina mexicana. És el primer que visitem de forma conjunta en el nostre projecte. La tria ha estat feta pel Jordi i escrita per l’Esther, en consens amb el grup.

L’Oaxaca és un restaurant que podem considerar allunyat dels típics mexicans a Barcelona. No és un mexicà tex mex i no ho diem pas en sentit pejoratiu,  doncs no tenim res contra els tex mex.

Va obrir fa uns pocs anys i ha pujat el nivell gastronòmic de cuina mexicana a la ciutat, sumant-se a altres ofertes com per exemple Hoja Santa i Mextizo. El local resulta maco, ampli, amb llum, ben decorat i amb una cocteleria al costat, amb unes terrasses molt agradables.


Carta curta, però molt desitjable sencera. Amb molts plats que venien de gust. Vam demanar per començar (imprescindible) un parell de mezcalitasque fan amb molt d'encert.


D’entrants per compartir vam fer (també imprescindible) el guacamole (El fan al moment i és un tro de bo. El Millor de Barcelona, probablement) amb totopos i chicharrón, i uns tacos al pastor (porc ibèric). Els tacos vam decidir de manera unànime, que preferíem els de Mextizo.
I de segons, esquites de elote cacahuzintle amb huitlacoche i epazote (el seu blat típc, cuinat de forma molt diferent i amb el fongs..), que estava molt bo i amb sabors ben diferents als acostumats; poblano farcit de txangurro en caldillo de jitomate i chipotle meco (també a bon nivell i amb sabors molt especials) i el plat més costós de fer, dels més coneguts i dels més bons (tot i que és de gust fort), el mole negre d’Oaxaca amb pollastre. Amb més de 50 ingredients. Estava de traca.
El vi va ser el Perafita de la DO Empordà que en l'anyada 2015, està elaborat a base de garnatxa negra. Està elaborat per la gent del Celler Martín Faixó, ubicat a la zona Cadaqués-Cap de Creus. La carta de vins, estava prou bé.


I encara vam poder fer postres. Ruta de la xocolata de Oaxaca. Gran nivell.


Finalment el compte: Preu per cap, aproximat 35 euros, sense beguda. Bona RQP. Tot i que és un restaurant que amb la beguda acabes pagant 50 euros. I no és una cuina que arribi/agradi a tothom.RESUM

  • Zona Born
  • Bon nivell de producte
  • Bon servei
  • Cuina tradicional mexicana
  • Bona RQP
  • Puntuació ponderada = 7,2 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")