Un dels llocs top de BCN, que sembla funcionar en paral·lel a les mogudes gastronòmiques. Un lloc d'èxit amb cuina de molt nivell, servei molt professional i amb un preu més que raonable..
Nova visita dels “3 (o+) a taula”, amb un nou tomb. Visitant un dels clàssics de Barcelona, que és el primer que visitem de forma conjunta. Ja que tots hi hem estat altres cops i sempre amb bon record.
Tria feta pel Ricard i escrita per l’Esther, en consens amb tot el grup.
El Racó d’en Cesc és un restaurant dels de renom a Barcelona, que sempre surt a totes les “llistes” imaginables sobre bons restaurants a Barcelona. Dels que saps que sempre en surts content i que tenen molt bon nivell de cuina. Local ampli, deco clàssica, taules còmodes, separades (que no se senten converses alienes), molt bon servei i cuina clàssica actualitzada, d’alt nivell.
Carta curta, però molt desitjable sencera. Amb molts plats que venen de gust. Vam tenir problemes per triar, fins i tot. I alguns plats fora de carta.
Vam començar amb un aperitiu, i en quant al vi, ens van aconsellar aquest de Vega Aixalà, celler que fa molt bona feina a Vilanova de Prades. I com que Racó d'en Cesc, és un d'aquells llocs en que pots deixar-te aconsellar pel sommelier, sense risc de que t'arruïni, ni et foti un vi natural guai, d'aquells amb defectes "perdonables", vam acceptar el suggeriment i va resultar un èxit. Es tracta d'un vi natural, que si són bons, ens sembla una tendència encertada, d'una línia nova, fet a base de cabernet i garnatxa, amb 7 mesos d'àmfora.
D’entrants vam fer com sempre, demanant tres coses per a compartir: l’ensaladilla russa (refinada, que diríem i boníssima), els cigrons amb gambes que estaven de 10 i el tàrtar de verat fumat, tomàquet i pebrot del piquillo, que passa directament a plat dels imprescindibles a Barcelona. Estava increïble.
I de segons, seguint a nivell altíssim uns espectaculars espaguetis de calamar amb ou, parmesà i tòfona, espatlla de cabrit mini, de les que et recordes encara que hagin passat mesos i peus de porc farcits d’espinacs a la catalana.
I encara vam fer unes postres a les que per cert ens van convidar. Un encert tupí de cervesa amb tòfona. Boníssim, tot i que no vam saber trobar el toc de la tòfona.
Final. El compte. Preu per cap, aprox 35 euros, sense beguda i amb unes postres per la foto, que ens van convidar. Molt bona RQP.
RESUM
- Bon nivell de producte
- Molt bon servei
- Cuina tradicional actualitzada
- Bona RQP
- Puntuació ponderada = 9,2 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")