Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 23 de desembre del 2017

Racó d'en Cesc. Cuina clàssica actualitzada


Un dels llocs top de BCN, que sembla funcionar en paral·lel a les mogudes gastronòmiques. Un lloc d'èxit amb cuina de molt nivell, servei molt professional i amb un preu més que raonable..  


Racó d'en Cesc  


Diputació, 201  
www.elracodencesc.com 
TEL.: 934 53 23 52  


Nova visita dels “3 (o+) a taula”, amb un nou tomb. Visitant un dels clàssics de Barcelona, que és el primer que visitem de forma conjunta. Ja que tots hi hem estat altres cops i sempre amb bon record.

Tria feta pel Ricard i escrita per l’Esther, en consens amb tot el grup.

El Racó d’en Cesc és un restaurant dels de renom a Barcelona, que sempre surt a totes les “llistes” imaginables sobre bons restaurants a Barcelona. Dels que saps que sempre en surts content i que tenen molt bon nivell de cuina. Local ampli, deco clàssica, taules còmodes, separades (que no se senten converses alienes), molt bon servei i cuina clàssica actualitzada, d’alt nivell.


Carta curta, però molt desitjable sencera. Amb molts plats que venen de gust. Vam tenir problemes per triar, fins i tot. I alguns plats fora de carta.

Vam començar amb un aperitiu, i en quant al vi, ens van aconsellar aquest de Vega Aixalà, celler que fa molt bona feina a Vilanova de Prades. I com que Racó d'en Cesc, és un d'aquells llocs en que pots deixar-te aconsellar pel sommelier, sense risc de que t'arruïni, ni et foti un vi natural guai, d'aquells amb defectes "perdonables", vam acceptar el suggeriment i va resultar un èxit. Es tracta d'un vi natural, que si són bons, ens sembla una tendència encertada, d'una línia nova, fet a base de cabernet i garnatxa, amb 7 mesos d'àmfora.
D’entrants vam fer com sempre, demanant tres coses per a compartir: l’ensaladilla russa (refinada, que diríem i boníssima), els cigrons amb gambes que estaven de 10 i el tàrtar de verat fumat, tomàquet i pebrot del piquillo, que passa directament a plat dels imprescindibles a Barcelona. Estava increïble.


I de segons, seguint a nivell altíssim uns espectaculars espaguetis de calamar amb ou, parmesà i tòfona, espatlla de cabrit mini, de les que et recordes encara que hagin passat mesos i peus de porc farcits d’espinacs a la catalana.

I encara vam fer unes postres a les que per cert ens van convidar. Un encert tupí de cervesa amb tòfona. Boníssim, tot i que no vam saber trobar el toc de la tòfona.


Final. El compte. Preu per cap, aprox 35 euros, sense beguda i amb unes postres per la foto, que ens van convidar. Molt bona RQP.

RESUM

  • Bon nivell de producte
  • Molt bon servei
  • Cuina tradicional actualitzada
  • Bona RQP
  • Puntuació ponderada = 9,2 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")