Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 6 de gener del 2018

Alkimia. De lo milloret de BCN


Ubicat en un elegant principal, que havia estat residència de la família Moritz, trobem un dels restaurants més recomanables de BCN. Alt nivell de cuina i amb gran respecte pel producte, a càrrec del Jordi Vilà...  


Alkimia  


Ronda Sant Antoni , 41 Principal  
www.alkimia.cat 
Tel.: 932 07 61 15  


Situat just a sobre de l’antiga fàbrica Moritz i concretament en la que fou l’antiga residència de la família propietària de la mateixa, al principal d’una senyorial finca al que accedirem a través del portal de la mateixa, tot fent us de l’intèrfon de l’escala, ens trobem amb aquest espai gastronòmic ideat i dirigit per Jordi Vilà.

En entrar, trobarem dos espais junts però diferenciats alhora, com són els dos restaurants que composen l’oferta de cuina, anomenats Alkimia i Al Kostat (abans anomenat Unplugged i del que també podreu llegir la crònica aquí) en un indret guanyador de diferents premis de disseny.

Del que avui parlem, és del restaurant Alkimia, tria de l’Esther i redacció a càrrec del Jordi amb el consens de tot el grup. Com li tocava decidir a ella l’última convocatòria de restaurant del 2017, li vàrem demanar que escollis un dels tops de Barcelona, com així va fer, fent-nos especial il·lusió a tots els components.

La sala, que queda vista amb la del restaurant amb el qual comparteix espai, està composta per sis taules rodones (quin plaer trobar taules rodones a on poder veure la cara de tots els comensals...) impecablement vestides i equipades amb còmodes butaques a on fer llargues sobretaules, i té unes impressionants vistes al sostre pintat del que podeu veure un detall a la fotografia següent. A l’altre banda, té la cuina oberta on podrem observar i seguir els moviments i preparacions dels plats a càrrec del mateix Jordi Vilà i de la resta del seu equip.


Disposen de carta amb poc més de mitja dotzena de plats i de dos menús de degustació: El Menú Jordi Vilà i el Menú Alkimia que va ser el que vàrem escollir. S’ha de dir que en funció dels productes, aquests menús poden tenir alguna variació, així com improvisacions varies a les que pot arribar el seu xef.

Pel que fa a la impressionant carta de vins, ens vam deixar assessorar per la somelier, després que, com acostuma a passar quan demana vi el Ricard, no tinguessin el vi sol·licitat. I així ens va arribar aquest vi negre jove de la D.O. Montsant, que ens va acompanyar al llarg del menú, fins gairebé al final, en la que ens van portar unes copes d'un Bourgogne, produït per un petit vinicultor, que treballa els vins, de la manera més natural possible. Un bon pinot noir, per acabar l'any.


I així que vam començar el menú amb una interpretació lliure del vermut...


Continuant amb el que va ser per unànime aclamació el plat més aconseguit: Plat de Verdura. Bledes saltades a l’allet amb carxofes, romesco d’ostres i ostra a la brasa.


Seguit per una altre ostra de considerables dimensions, amb caviar, llimona curada i suc de tellerines.


I un reguitzell de plats espectaculars en preparació i en sabor i dels quals no ens atreviríem a destacar un per sobre d’altres (aquí cadascú tenia les seves preferències...). Així van anar desfilant una tatin de porros amb raifort i crema de formatge, un ravioli de vedella amb garotes i capipota a la meunière, dos plats de peix (un llenguado i un moll a la brasa amb puré albergina), un llamàntol amb suquet sec , picada i escalivada i, per acabar l’àpat, uns lleugers lletons rostits amb cogombre encurtit a la mostassa i “patates fregides” (que tenen molta fama en quest lloc...).


I ja per acabar, les postres, compostes per un pre-postre consistent en un menjar blanc amb fruita fresca i gelée de cava i un pastis de xocolata amb gelat de prunes escabetxades.


I el compte, que amb les begudes i els cafès es va enfilar fins els quasi 120€ per cap, que tot i no ser econòmic i haver-nos allunyat una mica del estàndard que intentem seguir, creiem que és bona tant per sala, com per cuina i servei.RESUM

  • Zona cèntrica
  • Cuina molt elaborada i d’un alt nivell i producte top
  • Sala de les més confortables que es poden arribar a desitjar
  • Servei professional i impecable
  • Bona RQP
  • Puntuació ponderada = 9,3 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")