Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 17 de febrer de 2018

Bicnic. Dos espais amb cuina de nivell


Una de les novetats del passat 2017 i que resulta un dels llocs a destacar. Amb bon nivell de cuina i producte, així com servei professional i proper.


Bicnic  


Girona, 68  
www.bicnic.com 
Tel.: 690 904 614  


Al costat mateix del ja consolidat i restaurant Betlem, els mateixos propietaris d'aquest han inaugurat fa uns mesos, el Bicnic, del qual podríem dir d'entrada que són dos conceptes de restauració ben diferenciats en un sol espai. En un local en forma de U, ens trobem per una banda l'espai FAST a l'entrada, amb una llarga barra i tamborets on poder gaudir d'entrepans o mitges racions, i, a l'altra banda de la U, l'espai SLOW, amb taules de pícnic, en les que ja podrem degustar la seva oferta gastronòmica a partir de la carta. Val a dir que només admeten reserves a aquest últim, a l'SLOW, mentre que al FAST, també tens l'opció de portar-t'ho.
Taules despullades amb tovallons de paper, com ja imagines trobar en un lloc informal d'aquestes característiques, amb parament, això si, de qualitat. Il·luminació ben trobada amb focus damunt mateix de cada taula, que en algun cas i segons a qui, fins i tot poden arribar a donar una mica massa d'escalfor.

La carta està pensada en més d'un 50% en plats per a compartir, mentre que la resta, que són els segons, ja juguen en una altra lliga i ens trobem amb plats molt elaborats de carn i peix, amb fins i tot alguna concessió a la cuina vegetal. La carta de vins està molt treballada amb referències importants i predomini de les del país, i d'entre les quals vam triar un Masia Carreras, un vi negre de la D.O. Empordà, que ja havíem tastat tots tres en alguna anterior ocasió i que ens havia agradat molt. I pel que fa al servei, val a dir que és d'aquell professional i proper que sempre tenen un somriure que fa que et sentis a gust.


Com habitualment acostumem a fer, vàrem demanar coses fàcils d’entrants per a compartir, i que van ser, en ordre d’arribada, uns rotllets x-nem de xai de llet i hortalisses a l’estil vietnamita amb vinagreta de mango (un dels seus plats més representatius...), una fusta de porchetta farcida de bolets i rostida al forn, que anava acompanyada d’un bol d’amanida i maionesa de mel amb mostassa, i la pell cruixent del porc, i per acabar, una coca de molls frescos marinats, amb tomàquet, kombu i fulla fresca.
De segons cadascú es va demanar els seus, que van ser un tronc de rap planxat, amb variat de cebes tendres a la graella i un brou emulsionat de llimona, un calamar farcit de bou de mar, panxeta, gingebre, saltejat de col i una emulsió de bacallà, i per últim i fora de carta, un espectacular cap-roig (o escórpora, gallineta o polla de mar, nom aquest últim que va donar una mica de joc per a acudits de nivell...baix...) en suquet amb quinoa, que anava servit i presentat en dos plats: un pel peix, i un altre pel cap del peix.
Finalment, pel que fa a les postres tampoc és que tinguin un munt de referències, tot i que les que tenen són de les que vénen totes de gust. A més, sempre tenen alguna de fora de carta, com va ser aquell dia en el que vam compartir un recuit amb fruites confitades.


El compte, que sense les begudes ens quedaria per uns 40 € per cap, té una bona relació qualitat preu pel seu alt nivell tant de cuina com de servei.RESUM

  • Bon nivell de producte, servei i cuina
  • Espai amb possibilitat de fer àpats entaulats o bé més informals a la barra
  • Cuina creativa amb productes selectes
  • Bona RQP
  • Puntuació ponderada = 8,4 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")