Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 3 de febrer de 2018

Rilke. Bona cuina i millor espai


En un espai molt elegant i ben aconseguit, ubicat en un entresòl a poca distància del Passeig de Gràcia i amb una cuina moderna i molt cuidada, té números per arribar a convertir-se en un referent a BCN.  


Rilke  


Mallorca, 275, entresòl  
www.rilkebcn.com 
Tel.: 937 64 89 52  

Nova visita de 3(o+)aTaula, mantenint el bon nivell culinari, però millorant ostensiblement la sala. Visitant una de les novetats del 2017, a l’espai on era l’antic Beltxenea, que és el primer cop que visitem de forma conjunta. Ja que dos dels membres ja hi hem estat un altre cop i amb ganes de repetir.

La tria ha estat a càrrec del Ricard i el post, escrit per l’Esther, en consens amb tot el grup

El Rilke és un restaurant situat a un pis preciós i molt elegant, amb una cuina tradicional modernitzada, i el·laborada amb productes de qualitat impecable, que el porten els xefs Jaime Tejedor i Rafa Peña, del Gresca.


Local ampli, amb deco clàssica, taules còmodes, separades (que no se senten converses alienes), molt bon servei i cuina clàssica actualitzada, d’alt nivell.


Carta curta, però molt desitjable sencera. Amb molts plats que venen de gust. Vam tenir seriosos problemes per triar. Ens van servir un petit aperitiu consistent en un tàrtar de tonyina sobre un full d’enciam, i ens van fer una juguesca amb una copa de vi blanc que va resultar un verdejo que no vàrem ser capaços de reconèixer. També s'ha de dir que cap dels tres prenem verdejos i per tant ho teníem difícil. El vi per dinar, va ser un Domaine de L'Horizon Mar I Muntanya, negre jove de la DO Côtes Catalanes, que va passar sense pena ni glòria...


D’entrants per compartir vam triar el trinxat de patata i mongeta del ganxet, el verat amb albergínia (millor fins i tot l’albergínia que el verat) i la parmentiere amb lletons de vedella, ostres i ceba (espectacular). I també vam acabar menjant “per error tècnic” la torrija d’escalivada i sardines, formidable. La van portar per error i quan els vam avisar, ens la van deixar per tastar-la.

I de segons, seguint a nivell altíssim uns boníssims calamars a la carbonara, ànec rostit amb salsifís i ou amb bolets. Tots tres plats, molt destacables, però potser per diferent, ens quedem amb els calamars a la carbonara.
I encara vam poder fer postres. Vam triar el flam de safrà i taronja. I ens van obsequiar amb el baba al rom. Els dos postres, boníssims.
Final. El compte. Previs petit fours (sí, bravo). Preu per cap, aprox 40 euros, sense beguda. Bona RQP.
RESUM

  • Bon nivell de producte
  • Espai molt elegant i ben aconseguit
  • Molt bon servei
  • Cuina creativa i també tradicional actualitzada
  • Bona RQP
  • Puntuació ponderada = 8,5 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")