Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 3 de març de 2018

Dos Palillos. Manté el bon nivell, però sense sorprendre


Ja quasi un clàssic a BCN, i amb un estil molt personal. Molt bon nivell de producte i cuina, amb un servei atent.  

Dos Palillos  


Elisabets, 9  
www.dospalillos.com 
Tel.: 933 04 05 13  


Nova visita dels 3(o+)aTaula, amb un canvi d’estil, visitant un restaurant gastronòmic, de platets i on només hi ha barra.

La tria ha estat feta pel Jordi i escrita per l’Esther, en consens amb tot el grup.

El Dos Palillos és un dels establiments ja consolidats (estan celebrant el 10è aniversari) a Barcelona, amb una estrella Michelin i on saps que sempre menjaràs bé.

Amb un estil de cuina molt definit. Mediterrani-asiàtic, es podria dir? Local petit, estil “ravalero”, amb una única barra quadrada amb la cuina al mig, que veus treballar els cuiners i que fa goig, decorat en vermell.Disposa de vàries opcions per triar, la qual cosa està molt bé: carta, dos menús degustació (un curt i un llarg, i un d’ells més dedicat a la història d’aquests 10 anys) i un degustació de migdia, més curt i a bon preu, per la seva qualitat. Per alguns, es queda curt a nivell de quantitat, ja sabent què tries, però pel sector femení és perfecte, per exemple.

Per començar ens van oferir “gimono”, que és com una espècie de moixama, de salmó macerada amb yuzu i sake.


Com a primera part del menú: “camarones” amb sisho i caviar, ous de salmó salvatge amb gelat de sisho i gingebre, “nare sushi” de llobarro (el primer sushi d’Àsia, que es deixava macerar amb arròs i sediment de sake, si ho vam entendre bé.. 😉, pèsols amb gelat de coco, dunplings de llagostí i cansalada (pels homenots) i per la vegeta, de flor de loto i espinacs. Tots els tastos estaven molt bons, però a destacar el nivell molt alt, els pèsols i el “nare sushi” de llobarro.


I com a segona part del menú: burger de sisho vermell i també papada de porc ibèric a l’estil cantonés (16 hores de cocció) pels homenots i per la vegeta nigiris d’anguila fumada i verdures al wok (tot i que vaig indicar que no menjava carn vermella, per tant no em van portar la cansalada i vaig patir bastant al tastar-la, enlloc del wok!!). Els nigiris, en canvi, molt millor que la burger.

De postres, excel·lent mochi de maracuià, que la secció especialista en postres del grup, va qualificar com "potser el millor mochi que havia tastat mai". Però aquí, no hi ha consens de grup 😇


Com vi, vam escollir un Morgon, vi negre provinent de França i de la AOC d'aquest mateix nom, produit al departament du Rhône i en concret a  Villié-Morgon, que pertany a la 'vignoble du Beaujolais'. Va resultar molt agradable i gens intrusiu amb els plats que va acompanyar.


El compte: 45 euros, sense beguda. Molt bona RQP, tenint en compte que estàs dinant en un estrella Michelin a Barcelona.


RESUM

  • Molt bon nivell de producte
  • Molt bon nivel de cuina
  • Servei atent
  • Bona RQP
  • Puntuació ponderada = 7,5 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")