Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 12 de maig del 2018

Dos Pebrots. Original cuina al Raval


Un lloc ben curiós, amb una cuina original, de qualitat i ben resolta. Servei disposat i eficient, que complementa les seves funcions,  amb lliçons d'història de cada plat. En conjunt va resultar molt agradable..  

Dos Pebrots  


Doctor Dou, 19  
www.dospebrots.com 
TEL.: 938 539 598  


Dos Pebrots


Nova trobada dels 3(o+) a Taula, en que la tria ha estat feta per l’Esther, i la redacció del post per part del Jordi, amb el consens del grup, com és habitual.

En aquesta ocasió, també vam tenir convidat d’excepció, en Manel Xicota, que ens va acompanyar al dinar i va ser còmplice d’històries i rialles. Volíem agraïr al Manel, la seva ajuda en el tema d'edició de la nostra Guia

Els components masculins de 3(o+)aTaula, anàvem una mica amb la mosca al nas, doncs esperàvem un lloc de postureo total... I finalment, no va anar pas tan malament...

Situat al barri del Raval i a escassos metres del seu germà gran (el Dos Palillos), és un local de caire informal on es barregen taules normals amb tamborets alts en qualsevol de les barres de les que disposa (una d’elles, dona directament a la cuina).

La seva carta és ja tota una declaració d’intencions i et deixa intuir per on anirà el tema i el tipus de plats que arribaran, amb indicació d’elaboració final, productes de la preparació i una breu descripció de l’origen i història del plat, que després s’encarreguen d’ampliar amb tot luxe de detalls a mida que et van servint els plats demandats. Això sí, amb la millor de les intencions, però que a nosaltres que aquestes coses ens van una mica grans, no ens va acabar de fer gaire el pes. Encara sort, que el sector femení sempre té un somriure i procura prestar atenció a les indicacions in ens fa quedar prou bé (un dia li farem un examen en sortir del restaurant...).

Que vam demanar...


Seguint les recomanacions de l’amable noia que ens va atendre, vam demanar tres plats cadascun, que com són pensats per compartir, d’algun d’ells ja ens el va prendre nota directament en dues racions. Així van anar arribant en ordre, i amb el nom que indiquen ells mateixos a la carta, els següents plats: una “tortilla de camarones”, dues racions de carxofes a la romana, dues truites unilaterals de pinyons (molt bones i que preparen davant dels comensals en una paella de ferro colat calenta, afegint des de l’ou fins la resta d’ingredients), i un arròs vidu amb moll de l’os i que aquell dia van completar amb moixernons de primavera o “perrechicos” de fora de carta i que també acaben a la taula.

I continuant amb un parell de racions de mugrons de truja (plat imprescindible de postureo total, que es va a negar a tastar el sènior de l’equip) que anaven acompanyades d’un fabulós brou d’ibèric, un parell de racions també de bacallà al pil pil, que el fan amb el cap del bacallà i que un cop servit, aboquen unes patates a la cassola per alegria i delit dels comensals, un parell de ronyons de conill (de fora de carta) i una de careta de garrí ibèric a la brasa.

I els vins?

I pel que fa als vins, original carta en la que tenen cabuda fins i tot vi amb porró, però que seguint l’habitual costum de demanar vins del país, vam demanar i consumir un parell d’ampolles de Montsant, començant per un Comunica i acabant per un Dido, que no per coneguts van resultar menys satisfactoris .I pel que fa al tema postres, per no dir que no els tastàvem, el sector femení i el convidat van demanar un parell que van resultar d’allò més sorprenents per originals i ben resolts: una tatin de dàtils i una pastanaga moruna.El compte, prou bé tenint en compte que va ser per a quatre persones, va sortir per 40 € per cap sense begudes amb tot el festival que heu pogut veure.

El descompte de 100€, no és cap suborn 😂😂, sinó el retorn de la paga per reserva que obliguen per a taules de + de 3

RESUM

  • Un lloc de postureo, però amb una cuina original, de qualitat i ben resolta
  • De dies feiners, només obren els migdies de divendres. No estava gaire ple al migdia, tot i que imaginem que als vespres ha d’omplir
  • Zona cèntrica de Barcelona, amb molta oferta de qualitat als voltants
  • Servei disposat i eficient, que tret del tema d’haver d’escoltar les lliçons d'història de cada plat, va resultar molt agradable
  • Puntuació ponderada = 7,5 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")