Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 26 de maig del 2018

Fonda Espanya. Un lloc recomanable malgrat el nom :)


Fonda Espanya, és un excel·lent restaurant, ubicat en un edifici emblemàtic. Actualment la seva cuina, és de molt bon nivell i el lloc resulta ideal per a impressionar a qualsevol visitant de BCN..  


Fonda Espanya  


Carrer de Sant Pau, 9-11  
https://www.hotelespanya.com/ 
TEL.: 935 50 00 00  


Fonda Espanya

La Fonda Espanya, és molt coneguda degut a trobar-se ubicada en un espai emblemàtic que per si sol mereix la visita. Es tracta de l’hotel que porta el mateix nom.

Els seus orígens com a Fonda, estan datats cap l’any 1850 i es va convertir en hotel més endavant. El projecte de modernització, va ser a càrrec de l’arquitecte modernista, Lluís Domènech i Montaner, que va acabar el projecte el 1903.

Però en l’etapa actual, a més de l’interès de l’edifici, també destaca per la bona oferta gastronòmica, acompanyada d’un servei amable i professional.


Vam anar els de 3(o+)aTaula, a partir de la tria que va fer el Jordi. I en aquesta ocasió el post comú que llegiu aquí, ha estat a càrrec del Ricard, com sempre amb el consens del grup.

Tot i que ofereixen un menú de migdia, dels qualificats com executiu i a un preu de 28 euros, vam optar per anar a la carta, per poder analitzar més a fons l’oferta del lloc. Aprofitem per dir que el menú, que coneixem d’anteriors visites, és una molt bona opció i que inclou una copa de vi.

Que vam escollir...

Per anar fent boca, ens van sorprendre amb els appetizers que podeu veure a la foto. Van resultar molt agradables i fets amb imaginació.Vam començar l’àpat compartint com és habitual en nosaltres, alguns plats. Unes cocotxes a la brasa, amb emulsió d’ostres, nabius i sàlvia. També tres croquetes de cap i pota, anguila i poma, amb textura espectacular. I tres galetes de peu de porc amb txangurro i maonesa picant.
Les tres propostes, van resultar molt agradables i fins i tot sorprenents. Les tres com per a repetir.

Com plats principals i cada un de nosaltres, va demanar al seu aire. Uns lletons glacejats, amb carxofes i celeri. També un arròs de Fonda que era un arròs sec de muntanya i unes albergínies amb pesto d’espinacs i pinyons, per la secció menys càrnica del grup. Potser l’arròs, tot i ser molt correcte, va ser el plat que va sorprendre menys, però també s’ha de dir que potser anem amb el llistó una mica massa alt.

 Curiosament els tres plats que vam demanar, pertanyien a la secció denominada entrants i cap d’ells a la secció de plats principals, configurada per 4 plats de carn i 4 de peix. No va ser pas per cap motiu concret, sinó perquè ens va venir de gust així.

Com a postres, que només va tastar la secció femenina del grup, vam demanar una esfera de ratafia i llet merengada.


La carta de vins, és potser una mica justa, en comparació amb l’ampul·lositat del lloc. Però alguna cosa hi havia per triar i vam optar per un DO Montsant i en concret el Donyet 2015. Un típic cupatge de garnatxa, carinyena, merlot i Cabernet, del celler Venus la Universal.

 

I no oblideu la seva terrassa


La Fonda Espanya actualment, és un lloc recomanable i quasi imprescindible si volem impressionar a algú, amb el magnífic espai modernista on està ubicada. També en les èpoques de bon temps, val la pena acabar els àpats fent el cafè copa i puro a la terrassa superior de l’hotel. Com podeu veure és agradable i molt acollidora.

 
 
   

RESUM

  • Només per l’edifici i la sala que fa les funcions de restaurant, ja valdria la pena la visita
  • Però l’oferta de plats, també és actualment molt atractiva
  • Un lloc ideal per si volem impressionar a qualsevol visitant de BCN
  • L’agradable terrassa de l’hotel, permet magnífiques sobretaules
  • RQP correcta, atès l’ampul·lositat del lloc
  • Pels mitòmans, comentar que està sota el paraigües de Martin Berasategui