Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 7 de juliol de 2018

Agut. continua donant guerra


Agut és un restaurant que ha estat capaç de sobreviure a la pressió turística i manté un bon nivell.  


Agut  


Carrer d'en Gignàs, 16  
No tenen web 
TEL.: 933 15 17 09  


Nova trobada de 3(o+)aTaula, amb tria feta pel Jordi i post a càrrec del Ricard.

Entrar a l’Agut, és com fer un viatge nostàlgic al passat. I no pas perquè no estigui conservat, sinó perquè fan venir a la memòria, records viscuts de fa anys. I amb el mèrit d’haver sobreviscut a la pressió turística de la zona.

Potser el fet d’anar-hi sense masses expectatives, va provocar que el resultat final fos prou positiu. Ofereixen una carta prou àmplia, amb alguns plats que ja estaven el segle passat i amb racions gens escasses. I amb el mèrit afegit, d’oferir en bastants plats l’opció de demanar mitges racions.


La nostra tria i seguint els paràmetres habituals, va anar en el sentit de compartir 3 primers i com plats principals, cada un el seu.

Que vam escollir......


Vam decidir compartir uns cervellets a la romana, unes croquetes de calamars, i unes cuixes de granota.
Els tres plats estaven més que correctes, tot i que vam comentar que l’arrebossat dels cervellets, l’haguéssim preferit menys voluminós, com el dels cervellets de cal Vilaró. També pel que fa a les cuixes de granota, som partidaris de mida una mica inferior. Però en cap cas és una crítica, sinó una reflexió. I s’agraeix trobar aquests productes, que semblen en fase d’extinció, mentre patim arreu, una aclaparadora plaga de cebiches i pops de misterioses procedències....

Com segons, vam demanar uns peus de porc desossats, farcits amb botifarra negra i de perol pel Jordi. I de la secció de peixos, corball a la planxa i turbot a la brasa. Comentar que vam utilitzar les possibilitats de mitges racions, incitats pel sènior que tenia un sopar al mateix dia i volia anar de healthy. I a l’Esther no li costa massa, apuntar-se al carro de les mitges racions. Tot i això, observeu les imatges i veureu que les mitges racions són prou voluminoses.
A la carta de postres, tenen moltes possibilitats interessants i que surten de l’avorrida llista que trobem habitualment. Però no ens vam llençar i vam optar per compartir, una versió modernitzada del pa amb oli i xocolata, per acompanyar els cafès....


La carta de vins estava prou bé i amb referències properes i ben seleccionades. Vam escollir un Alcor 2011, que pel que tenim entès, procedeix d’un projecte iniciat a Hostalets de Pierola, no lluny de Montserrat, a càrrec dels mateixos propietaris del restaurant. Es tracta d’un cupatge en el que predominen, garnatxa i monestrell. Un vi molt agradable i que ja coneixíem.


En resum, podem dir que es tracta d’un lloc prou interessant, amb bona oferta gastronòmica i bon servei que no s’entreté i va per feina. I a tenir molt en compte, si busqueu dinar per aquesta zona, que és una mica de risc, pel que fa a trobar llocs correctes i tranquils com aquest.

RESUM

  • Cuina correcta amb prou varietat de plats
  • Servei amable i professional
  • Imprescindible per a nostàlgics dels que hi anaven fa 30/40 anys
  • Ha estat capaç de sobreviure a la pressió turística de la zona
  • RQP correcta
  • Puntuació ponderada = 6,4 d’acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya “Els nostres principis”