Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 4 d’agost del 2018

MARIMORENA BCN. El nou local a Barcelona


MARIMORENA BCN, és un nou local a Barcelona, del reconegut Marimorena de Sant Boi de Llobregat. Amb cuina i bon servei, que el fa recomanable.  


MARIMORENA BCN  


Loreto, 24-26  
Web del lloc 
Tel.: 931 19 09 47  

MARIMORENA BCN  


Després de l’última i pèssima experiència al Pur que tan mal gust ens va deixar a tots tres, vam afrontar amb una mica de recel la nova experiència, amb la seguretat de que a pitjor no podia anar... I, ja m’avanço al final del post, va resultar prou satisfactòria.

Tria feta per l’Esther i redacció a càrrec del Jordi, a la recentment inaugurada segona casa o sucursal a Barcelona, de l’anomenat Marimorena de Sant Boi de Llobregat, amb l’Albert Mendiola (escollit Millor Cuiner de l’any al 2017) al davant.

Com dèiem a l’inici, anàvem amb una mica de recel, tant per ser una segona casa, com per les cròniques positives dels dies inicials a la inauguració (#semosasinderaros...).


El local està ubicat molt a prop de la Plaça de Francesc Macià, per sota la Diagonal. En entrar, el primer que et crida l’atenció es el botó vermell que hi ha per accedir, i que dona pas a un llarg passadís amb un jardí amb aromàtiques i un celler vist. Un cop dins, ens trobem amb una ampla sala amb una decoració càlida de fusta i bona il·luminació i taules amples, i ben separades. Es a dir, tot el que valorem com a lloc on estar tranquil i gaudir del que realment importa, que és la cuina. A mes, el servei era prou atent i correcte sense arribar a embafar.


A part de la carta, disposen de diferents opcions de menú tancats als migdies laborables, entre els quals ens va cridar l’atenció el poc ganxo que tenia el menú de degustació, quan precisament és un dels que més et crida l’atenció en una cuina nova. Descartat aquest i el vegetarià doncs ens el prohibeix la nostra religió, vam triar el executiu per 25 € (IVA i copa de vi o aigua inclosa) que era el que més be ens anava, doncs tenien algun plat que venia de gust i no figurava a la carta.

Com fem habitualment, vam decidir compartir els primers plats, que van ser un full de verdures confitades, mozzarella fresca, alfàbrega i sardina fumada (molt equilibrat i refrescant), uns cigronets saltats amb tripeta i kokotxa de bacallà (contundent i ben trobat), i una truita d’ous de corral amb patates i ceps (que no ens va acabar de fer el pes per excés de cocció, a excepció del sector sènior que li agraden el ous ben fets).
I els principals, cadascú el seu i que van ser uns calamarsets amb botifarra del perol i shitake per qui escriu (extraordinàriament tendres i quantitat de campió), una entrama ample amb ruca i pecorino trufat pel sènior del grup (de la qual va comentar que era de les millors que havia tastat últimament), i per la part femenina, un peix del dia a la brasa que va resultar ser un turbot de dimensions estratosfèriques, servit amb patates i pebrots verds (penso que ni al País Basc et posen una ració similar...).
I unes postres que vam decidir agafar una de cada i porquejar del mig de la taula: una broqueta de fruites a la brasa amb salsa de xocolata, un gelat de iogurt i mores, i un tiramisú de te Matcha. Tot i no ser gaire sensibles a aquesta part del menú (bàsicament la part masculina), hem de dir que ens van agradar molt i que pràcticament es van acabar tots tres, el qual ja és una molt bona senyal de la qualitat i elaboració d’aquests.


Tot i estar inclosa la beguda (de fet, ja van incloure al menú les aigües que prèviament havíem demanat), vam triar un vi negre de la D.O. Montsant que ja coneixíem i que ens agrada: el Jaspi del celler Coca i Fitó. Carta de vins justa, però amb referències conegudes i representatives.


En resum, una cuina d’alt nivell amb productes frescos i de qualitat i un bon servei a una sala molt agradable, que si pot patir per alguna banda, potser serà per la seva ubicació. Aquell dia, només tres taules estaven ocupades, que amb la relació qualitat preu que vàrem gaudir i us mostrem al tiquet, fa difícil veure la rendibilitat del negoci.RESUM

  • Cuina de molt nivell amb plats tradicionals, però també innovadora
  • Diferents opcions de menú
  • Producte fresc i de qualitat
  • Servei amable i atent
  • RQP molt bona (en especial el menú executiu de migdies)
  • Puntuació ponderada = 8,0 d’acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya “Els nostres principis”