Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 22 de setembre de 2018

Can Saia. Grata sorpresa


Can Saia, és un lloc que passa desapercebut fins i tot passant pel seu davant, amb bon nivell de cuina i cura pel producte. Sinó el coneixeu, val la pena descubrir-lo..  


Can Saia  


Bruc, 157  
El seu Facebbok 
Tel.: 931 62 36 61  

Can Saia  


Nova visita dels 3 (o+)aTaula, a un restaurant poc conegut, poc anomenat, tot i que visitat per algun membre del grup prèviament.

La tria de Can Saia, ha estat feta pel Ricard i escrit li toca a  l’Esther, en consens amb tot el grup.

Local ben situat a l’Eixample, però de forma pèl estranya, a l’estar en una cantonada. Petit, rústic, però amb un interior, certament acollidor.Carta no massa llarga, però amb molts plats del dia que informen  en directe a «viva voz» del xef, que et canta el que té o que ha cuinat aquell dia. Precisament ens va costar triar (estàvem espessits), perquè hi havia molts plats que veien de gust. També volíem evitar peix, tot i tenir clara la seva qualitat, i triar quelcom que no mengem tan habitualment. I aprofitem per insistir, que el tema peix, és un dels punts forts del lloc.

També tenen un menú diari, molt destacable, segons el què anàvem veient a les altres taules. A la imatge, podeu veure el que oferien aquell dia. I pel que vam veure, era l'opció majoritària en la sala.Vam demanar pel dinar un vi de la DO Montsant i en concret el Fredi Torres & Antoine Touton. Creat a partir d'un projecte conjunt d'aquests dos vinicultors que va començar el 2013 amb l'objectiu d'elaborar vins artesans i procedents de vinyes cultivats de manera ecològica. Un vi que ja coneixíem, en el que predomina la garnatxa, que sempre resulta plaent i en el que predominen notes de fruites vermelles i florals..


Com a primers a compartir vam demanar rovellons (molt bons i al seu punt de brasa), calamarcets (de gran nivell) i platasso de tripa de bacallà a la brasa, espectacular, amb cansalada i mongeta de Santa Pau.
I de segon, a compartir, una paella per dos (però que vam acabar tips, per 3) d’arròs de popets. Estava fantàstica. Òbviament  menjada directa de la paella. I ben rascadet el socarrat que hi havia. Havíem demanat un turbot, però com encara no l'havien posat al foc, vam demanar anular-lo.


Ens quedava molt poc espai per postres: unes trufes (moltes) amb el cafè.


El compte, amb un preu per cap, aproximat de  40 euros, sense beguda.


RESUM de Can Saia

  • Bon nivell de cuina
  • Molt bon producte
  • Bona RQP
  • Interessant menú de migdia econòmic
  • Puntuació ponderada = 8,2 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")