Can Saia, és un lloc que passa desapercebut fins i tot passant pel seu davant, amb bon nivell de cuina i cura pel producte. Sinó el coneixeu, val la pena descubrir-lo..
Can Saia
Nova visita dels 3 (o+)aTaula, a un restaurant poc conegut, poc anomenat, tot i que visitat per algun membre del grup prèviament.
La tria de Can Saia, ha estat feta pel Ricard i escrit li toca a l’Esther, en consens amb tot el grup.
Local ben situat a l’Eixample, però de forma pèl estranya, a l’estar en una cantonada. Petit, rústic, però amb un interior, certament acollidor.
Carta no massa llarga, però amb molts plats del dia que informen en directe a «viva voz» del xef, que et canta el que té o que ha cuinat aquell dia. Precisament ens va costar triar (estàvem espessits), perquè hi havia molts plats que veien de gust. També volíem evitar peix, tot i tenir clara la seva qualitat, i triar quelcom que no mengem tan habitualment. I aprofitem per insistir, que el tema peix, és un dels punts forts del lloc.
També tenen un menú diari, molt destacable, segons el què anàvem veient a les altres taules. A la imatge, podeu veure el que oferien aquell dia. I pel que vam veure, era l'opció majoritària en la sala.
Vam demanar pel dinar un vi de la DO Montsant i en concret el Fredi Torres & Antoine Touton. Creat a partir d'un projecte conjunt d'aquests dos vinicultors que va començar el 2013 amb l'objectiu d'elaborar vins artesans i procedents de vinyes cultivats de manera ecològica. Un vi que ja coneixíem, en el que predomina la garnatxa, que sempre resulta plaent i en el que predominen notes de fruites vermelles i florals..
Com a primers a compartir vam demanar rovellons (molt bons i al seu punt de brasa), calamarcets (de gran nivell) i platasso de tripa de bacallà a la brasa, espectacular, amb cansalada i mongeta de Santa Pau.
I de segon, a compartir, una paella per dos (però que vam acabar tips, per 3) d’arròs de popets. Estava fantàstica. Òbviament menjada directa de la paella. I ben rascadet el socarrat que hi havia. Havíem demanat un turbot, però com encara no l'havien posat al foc, vam demanar anular-lo.
Ens quedava molt poc espai per postres: unes trufes (moltes) amb el cafè.
El compte, amb un preu per cap, aproximat de 40 euros, sense beguda.
RESUM de Can Saia
- Bon nivell de cuina
- Molt bon producte
- Bona RQP
- Interessant menú de migdia econòmic
- Puntuació ponderada = 8,2 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")