Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 20 d’octubre de 2018

Direkte Boqueria. Molt bona cuina a la Boqueria


Direkte Boqueria, és un restaurant minúscul, ubicat en un lateral del Mercat, amb plats de gran nivell i molta proximitat de tracte. Consulteu la seva web, per saber quins dies obre els vespres..  


Direkte Boqueria  


Carrer de les Cabres, 13  
www.direkte.cat/ 
Tel.: 931 14 69 39  


Nova trobada de 3(o+)aTaula, aquest cop amb tria de l’Esther i el post a càrrec del Ricard. En aquesta ocasió el Jordi no ens va poder acompanyar.

Direkte Boqueria és un lloc del que se sent parlar molt darrerament. I totes les cròniques que hem llegit del lloc, són en positiu. La foto que encapçala aquest post, ha estat cedida per l'Albert de Elcoladorchino, doncs nosaltres ens vam oblidar.


És un lloc peculiar, que ves a saber no estigui en el lloc equivocat. El trobem en un lateral de la Boqueria, en un passadís farcit d’altres llocs de menjar per a turistes, de dubtoses garanties, amb terrasses a l’aire lliure i algun cambrer que et convida a quedar-te a dinar. Pels que sabeu una mica de producte Boqueria, quasi en front d’Avinova.

I en mig de tot aquest «mercat» i mai millor emprada la paraula, et trobes Direkte Boqueria que destaca de l’entorn pel seu aire discret. No tenen terrassa i ocupen un local diminut, amb una barra i capacitat per a 8 persones.

Algunes reflexions no gastronòmiques a Direkte Boqueria: 

Segurament això és un ganivet de dos talls. El fet de tenir el (molt bon) cuiner a 3 pams de tu, veient com et configura els plats i fent-ho amb una entranyable proximitat, ajuda a augmentar el grau de satisfacció. I encara més amb comensals desitjosos d’aquesta proximitat, que de fet són la majoria (per no dir tots), dels que escriuen de restaurants.

Però com he dit, aquest minimalisme marca el sostre a les possibilitats del lloc. Amb 8 places i obrint només 2 vespres, no és difícil imaginar la rendibilitat de Direkte Boqueria. Potser el tema no importi al molts cronistes, però els tres components #tresomesataula, tenim clar el que és una empresa. I els tres, tenim clar que una empresa, fins i tot els restaurants , han de ser rendibles. O lo suficientment rendibles, per compensar l’esforç dedicat. I donem fe de que darrera l’oferta de Direkte Boqueria, hi ha molt d’esforç.

Què vam menjar a Direkte Boqueria:


Ofereixen un parell de menús, però també es poden triar plats del llistat. En el nostre cas, vam escollir el menú curt, també anomenat Menú Direkte.


Avisem, que al no oferir el menú per escrit i volent evitar nosaltres l’apuntar els components de cada plat, els noms han quedat una mica curts . Com diem sempre, la nostre manera anònima d’anar pels llocs, té aquests «inconvenients».

Va començar amb uns bols de sopa de trompetes i el platet de bolets i algues que veieu a continuació.Tot seguit va arribar el caneló mar i muntanya, amb sardina fumada, figues orella i formatge (molt suau de sabor i bona barreja de gustos) i la ostra tunejada amb carabassa. Amb el tema tunejar les ostres, esperem no passi com els gintònics, en que arriba un punt en que «més és menys» i la combinació amb carabassa, no passarà al top d’ostres tunejades.Després la sardina marinada i l’esqueixada de tonyina amb migas, que estava molt bona. Però no deixa de ser una sardina.La seva interpretació de la coca de recapte. Un dels plats top del menú. I del restaurant.


I el bacallà al pil pil amb bolets, que si va ser un plat espectacular.


I pel que fa a la secció postres, un escabetx de maduixots i el pastís de formatge a la brasa amb te verd, que va comportar divisió d'opinions. Mentre l'Esther va qualificar el pastís amb nota alta, jo no vaig apreciar-lo tant. Al ser dos aquest cop, no vam arribar a consens 😀

Tots els plats ben resolts i i també s’ha de dir que la proximitat amb el cuiner, que a més és una persona molt natural i afable, ajuden a que l’experiència sigui força positiva.

La carta de vins a Direkte Boqueria, és molt gràfica i didàctica. Tenen pocs vins, però el local dona pel que dona. Vam escollir l’opció vi a copes i aquí en teniu un exemple gràfic.RESUM de Direkte Boqueria

  • Igual agafa fama com el restaurant més petit de BCN
  • La seva ubicació, pensem que no li juga a favor
  • Els plats ben resolts
  • Amabilitat elevada. La podem definir sana complicitat
  • Cal veure com evoluciona
  • Puntuació ponderada = 6,5 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")