Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 6 d’octubre del 2018

Martínez. Arrossos amb bones vistes


Martínez, és un lloc ben especial a BCN. A les seva privilegiada ubicació, cal afegir una cuina i un estil de servei, ben destacables..  

Martinez  


Carretera de Miramar, 38  
martinezbarcelona.com/ca/ 
Tel.: 931 066 052  

Martínez  


Nova trobada dels 3(o+)aTaula, amb tria a càrrec de l’Esther i redacció per part del Jordi.

Martínez és un restaurant situat a un indret privilegiat, al qual es poden gaudir d’unes impressionants vistes de la ciutat de Barcelona. Situat a la muntanya de Montjuïc, tot just davant del port, es pot accedir a peu, en funicular, amb taxi o amb cotxe particular. Si escolliu aquesta última manera, només podreu aparcar a la zona blava que haureu de pagar si o si, i també és bo saber que tenen servei d’aparcacotxes i de vigilància.Pel que fa al local, és una petita joia en quant a tranquil·litat i vistes de Barcelona, amb un servei atent, amable i eficient, dels que costa (malauradament) trobar. Aquell dia, tot i estar a la terrassa oberta, vam poder comprovar que era un lloc amb poca contaminació acústica, tret d’un helicòpter que només va escoltar el sènior del grup (perquè després diguin que la gent gran sordeja...). Les taules són vestides de forma impecable, amb un bon parament, i les altes i pesades cadires son molt còmodes.

Menció especial mereix el apartat dels banys, que estan al pis inferior i que tot i poder baixar per les escales, a les persones grans se’ls ofereix el servei d’ascensor perquè no prenguin mal. Tal i com va passar a algun component del nostre grup...

A la carta, figuren diferents apartats, com el “vermutillo” on hi ha platets per picar, llaunes i begudes, “la carta” pròpiament dita, o “les fórmules” amb un vermut, dinar, postres i beguda per un preu fet de 45 €. Tanmateix disposen d’un afegit amb els plats recomanats de temporada. Nosaltres, com habitualment fem, vam anar a la carta, escollint uns entrants, i compartint un arròs per a tres i unes postres.

Els plats escollits per picar, van ser una “Ensalada russa Bar El Manolo”, unes “Croquetes de pernil de gla”, un “Pa de coca de Folgueroles amb tomàquet”, una “Tomacada amb ventresca de tonyina feta a casa” i un de “Morralets saltats amb ou poché”. Tots molt ben resolts, però és de justícia destacar la qualitat de la tomacada, amb una ventresca de tonyina espectacular. Un plat TOP.


I com a plat principal, un Arròs “Señorito" que directament vàrem menjar de la paella col·locada al centre de la taula, a petició nostra. I amb unes culleres de fusta (tots, a excepció del sector femení, que per poder arreplegar tot el “socarraet” va fer servir la forquilla, tot i la desaprovació de la totalitat del sector masculí).


I unes postres “a compartir”, que van ser fulminades també pel sector femení, que aquell dia ens venia amb gana, i que van ser un excel·lent “Lemon Pie” que pels que no heu estudiat, vol dir pastis de llimona, però desconstruït...


El vi escollit per acompanyar l’àpat, va ser una correcte garnatxa negre del celler Vendrell Rivell, anomenat Eva, que cap de nosaltres havia tastat amb anterioritat.


El compte, a prop dels 50 € per cap, el vàrem trobar proporcionat i coherent amb el que ofereixen al lloc: cuina de nivell, bons arrossos amb vistes de Barcelona, i un servei impecable dels que donen gust.


RESUM de Martínez

  • Lloc amb molt bones vistes, on fer romàntiques escapades i fins i tot furtives :)
  • Bona cuina, amb especial atenció als seus arrossos
  • RQP ajustada en funció de la seva oferta global
  • Servei amable, atent i professional
  • Puntuació ponderada = 7,7 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")