Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 17 de novembre de 2018

El Cercle Restaurant. Amb dues cartes i dos xefs


El Cercle Restaurant, tot i que pot donar la imatge de restaurant orientat al turisme, és molt recomanable i val la pena provar-lo.  


El Cercle Restaurant  


Carrer dels Arcs, 5  
www.elcerclerestaurant.com/ 
Tel.: 936 24 48 10  

El Cercle Restaurant  


L’edifici del Reial Cercle Artístic de Barcelona, que presideix el Portal de l’Angel, és una joia de la qual la ciutat ha de sentir-se orgullosa. Des de fa temps allotja el Restaurant del Cercle, que compta amb tres espais diferenciats: la terrassa, amb aire més informal; la part noble, que anomenen biblioteca; i la barra japonesa. El podríem definir com a restaurant amb dues cartes i dos xefs, i allunyat del concepte ‘cuina de fusió’.
Les tres ofertes són de nivell i cadascuna té el seu públic, però, en aquesta ocasió, vam fer un mix, començant compartint plats de la barra japonesa, que a més de barra, ofereix tot un conjunt de taules, per als no amants de menjar en tamboret. I demanant plats principals de la carta clàssica.

Aquesta està pensada per als qui prefereixen la cuina mediterrània en comptes de la japonesa. Es tracta d’una carta de tall clàssic -que compta també amb un apartat de platets, més pensats per a la terrassa i de cara a un sopar més informal-, on es pot escollir entre tapes típiques, com unes braves, unes croquetes o una amanida russa, així com la secció que anomenen d’entrepans i en la què es poden trobar els típics molletes o algun bikini Premium.

La barra japonesa, ofereix un producte que pot competir dins del Top 5 dels restaurants japonesos de Barcelona. Segurament, per no ser un local a peu de carrer i quedar difuminat dins de la triple oferta del Cercle, no hi ha aglomeracions. I els seus plats es poden degustar igualment a les zones de la terrassa i de la biblioteca. Per als amants del producte japonès hauria de ser un lloc de referència. La seva carta es divideix en tota una sèrie de seccions: tempures, arrossos i fideus, carns i peixos, sashimis, nigiris, makis, uramakis i els assortiments moriawases.

En aquesta ocasió vam començar amb Naau dengaku, a base d’albergínia fregida, anguila, llagostí, miso i alfàbrega. També tres unitats de Ankoh no kimo maki, a base de foie de rap i shiso verd, i uns toro makis.
I ja com plats principals i cada un amb la seva elecció, dos d’arròs de cloïsses de Carril amb carxofes, de la secció de suggeriments del dia, per la secció masculina i unes rilletes de verat, en escabetx i torrades, per la secció femenina, tot i que tots vam tastar de tot.La secció de postres, es presentava prou atractiva, però només l’Esther en va demanar. Van ser unes textures de xocolata, de les que vam fer un mini tast els altres dos, i realment unes postres bones.


Pel que fa al vins, el gran avantatge és que independentment de quina zona estem, podem escollir de la carta del restaurant, que ofereix qualitat i variació. Ens vam decidir per un Riu de Trio infernal, de la DOQ Priorat.


En definitiva, un altre japonès a Barcelona dels que juguen a la lliga superior, ubicat en un edifici cèntric i emblemàtic i en el què es poden combinar els plats japonesos amb opcions de la carta mediterrània. Això resulta molt adient quan es va amb acompanyants que no tenen la cuina d’aquest país com a prioritat. I si s’aconsegueix taula a la terrassa amb vistes al Portal de l’Àngel, la festa ja és total.


RESUM de El Cercle Restaurant

  • Un restaurant que ofereix dos tipus de cuina
  • La secció japonesa, ofereix producte de primer nivell
  • La secció de cuina mediterrània, ofereix plats de tall clàssic
  • Cèntric i en un edifici històric amb encant
  • Servei professional i agradable
  • Puntuació ponderada = 7,7 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")