Bodega Amposta, és un espai remodelat, però respectant l'essència del local. amb bon nivell de producte i cuina..
Bodega Amposta
Novament un 3o+ sense un dels integrants... Aquest cop l’Esther, que amb una mica de grip no va poder assistir a la trobada quinzenal. L’elecció del lloc va ser de la mateixa Esther, i la redacció del post, a càrrec del Jordi.
La Bodega Amposta està situada al barri de Sants-Montjuïc, al costat de la Fira de Barcelona (concretament a la banda contraria a la zona gastro de moda...).
Exteriorment, te l’aspecte d’un modern bar de barri, però un cop a l’interior t’adones que és només un bon facelift d’una bodega clàssica: taules de marbre, llarga barra amb taules altes i altres elements típics i tòpics.
A part de la planta baixa, més de batalla amb la barra i els seus tamborets i unes quantes taules, disposa d’un menjador més tranquil a la part de dalt on de ben segur el nivell de confort és sensiblement superior i a on reservaríem si tornéssim algun dia.
La carta de Bodega Amposta, està estructurada en els següents apartats: xarcuteria i pesca salada, tapes, amanides i verdures, platets i brasa. I tot això amb uns preus ben variats, que van des dels 5-7€ de les tapes, fins els 13-18€ de la brasa.
Que vam menjar a Bodega Amposta
Com sempre fem, vàrem compartir els primers plats, que van ser una selecció de pesca salada i fumats (d’un gran nivell i que ens va agradar molt a tots dos), unes croquetes de pernil ibèric (molt bones) i l’ensaladilla de l’Amposta (una amanida russa de gran nivell també).
I de principals, cadascú el seu amb diferents percepcions. Pel Ricard, un bacallà amb samfaina de l’apartat “brasa”, correcte però un pel just per la qualitat a la qual estem habituats, i servit en un recipient que, tot i la “modernor” d’aquest, feia complicada la seva ingesta sense que es sortís la samfaina.
I per qui escriu, una tripa amb capipota i cigrons de molt bona elaboració i amb un punt equilibrat i encertat de picant.
I com a postres, un bon recuit de fonteta amb mel i nous.
La carta de vins de Bodega Amposta, prou correcta pel lloc, vam escollir el DOQ Priorat, Ritme elaborat pel celler del mateix nom. Un vi que va acompanyar bé el finar i que és un cupatge de Carinyena i Garnatxa, predominant la primera varietat.
El servei, que va ser un dels punts positius del dinar, es va mostrar en tot moment atent i molt amable. Potser per això vam evitar cap comentari quan ens va ploure per sobre una closca d’algun crustaci quan recollien els plats d’una taula de dalt (estàvem situats just a sota l’escala que dóna accés a la planta superior).
I el preu, que és el que mostrem (recordeu que #semprepaguem) va quedar en quasi 45€ per cap (30€ pel que fa al menjar...).
RESUM de Bodega Amposta
- Bon nivell de cuina
- En general, producte de qualitat
- Racions potser una mica escasses, segons quin plat
- Servei amable i atent
- RQP correcte
- Puntuació ponderada = 6,7 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")