Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 26 de gener del 2019

Bodega Amposta. Bon lloc de barri.


Bodega Amposta, és un espai remodelat, però respectant l'essència del local. amb bon nivell de producte i cuina..  

Bodega Amposta  


Amposta 1  
www.bodegaamposta.com/ 
Tel.: 936 73 83 46  

Bodega Amposta  


Novament un 3o+ sense un dels integrants... Aquest cop l’Esther, que amb una mica de grip no va poder assistir a la trobada quinzenal. L’elecció del lloc va ser de la mateixa Esther, i la redacció del post, a càrrec del Jordi.

La Bodega Amposta està situada al barri de Sants-Montjuïc, al costat de la Fira de Barcelona (concretament a la banda contraria a la zona gastro de moda...).
Exteriorment, te l’aspecte d’un modern bar de barri, però un cop a l’interior t’adones que és només un bon facelift d’una bodega clàssica: taules de marbre, llarga barra amb taules altes i altres elements típics i tòpics.


A part de la planta baixa, més de batalla amb la barra i els seus tamborets i unes quantes taules, disposa d’un menjador més tranquil a la part de dalt on de ben segur el nivell de confort és sensiblement superior i a on reservaríem si tornéssim algun dia.

La carta de Bodega Amposta, està estructurada en els següents apartats: xarcuteria i pesca salada, tapes, amanides i verdures, platets i brasa. I tot això amb uns preus ben variats, que van des dels 5-7€ de les tapes, fins els 13-18€ de la brasa.

Que vam menjar a Bodega Amposta


Com sempre fem, vàrem compartir els primers plats, que van ser una selecció de pesca salada i fumats (d’un gran nivell i que ens va agradar molt a tots dos), unes croquetes de pernil ibèric (molt bones) i l’ensaladilla de l’Amposta (una amanida russa de gran nivell també).
I de principals, cadascú el seu amb diferents percepcions. Pel Ricard, un bacallà amb samfaina de l’apartat “brasa”, correcte però un pel just per la qualitat a la qual estem habituats, i servit en un recipient que, tot i la “modernor” d’aquest, feia complicada la seva ingesta sense que es sortís la samfaina.


I per qui escriu, una tripa amb capipota i cigrons de molt bona elaboració i amb un punt equilibrat i encertat de picant.


I com a postres, un bon recuit de fonteta amb mel i nous.


La carta de vins de Bodega Amposta, prou correcta pel lloc, vam escollir el DOQ Priorat,  Ritme elaborat pel celler del mateix nom. Un vi que va acompanyar bé el finar i que és un cupatge de Carinyena i Garnatxa, predominant la primera varietat.


El servei, que va ser un dels punts positius del dinar, es va mostrar en tot moment atent i molt amable. Potser per això vam evitar cap comentari quan ens va ploure per sobre una closca d’algun crustaci quan recollien els plats d’una taula de dalt (estàvem situats just a sota l’escala que dóna accés a la planta superior).

I el preu, que és el que mostrem (recordeu que #semprepaguem) va quedar en quasi 45€ per cap (30€ pel que fa al menjar...).


RESUM de Bodega Amposta

  • Bon nivell de cuina
  • En general, producte de qualitat
  • Racions potser una mica escasses, segons quin plat
  • Servei amable i atent
  • RQP correcte
  • Puntuació ponderada = 6,7 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")