Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 12 de gener de 2019

Sun Taka. Novetat destacable


Sun Taka, és un nou japonès a BCN, a càrrec de Mitsu Taka, fins no fa massa a la barra japonesa del Cercle. Tot una garantia..  


Sun Taka  


Bruc, 146  
Facebook: SunTakabarcelona 
Tel.: 932 50 23 49  

Sun Taka  


Sun Taka és una novetat molt recent, que té poques setmanes d'existència. Però que ja ha generat bones crítiques (creïbles) i que de seguida ens va venir de gust tastar. I sempre va bé un japonès per després dels àpats de festes de nadals.

Vam fer nova visita dels “3 (o+) a taula”, aquest cop sense el Jordi, que està “por ahi de parrandeo”, i com que no estaven els dos homenots, vam alleugerir el post anterior. La tria ha estat feta pel Ricard i escrit a càrrec de l’Esther, en consens amb tot el grup.

Visió global de Sun Taka


Sun Taka es tracta d’un local ben situat al barri de l’Eixample, molt a prop de la Diagonal. No és massa gran, dels allargats, senzill, amb deco “reaprofitada” del local anterior, però prou còmode i tranquil, amb llum, si seus prop de l’entrada, tot i que taules petites i alguna falta de calefacció.

La carta és prou llarga i amb diferents seccions, i ens va costar triar força els primers que sempre compartim, perquè hi havia molts plats que ens veien de gust i ens en sortien més de tres! O quatre!

També tenen opció de menú diari, en tenen sis de diferents, i tots a molt bon preu. Valdrà la pena anar algun dia de menú, per comprovar el nivell.

Per començar, ens van portar una tempura de porros de picoteig, que estava molt bona.

Sun Taka aperitiu

Per beure, vam demanar pel dinar un vi blanc, Xalera, una garnatxa blanca i macabeu 2017 dels cellers Bernavi a la DO Terra Alta. Un vi prou correcte.

Sun Taka xalera vi

Què vam menjar a Sun Taka?


Com a primers a compartir plats, excepte la sopa de miso, en que cadascú la seva, per suposat. Tot i que algun cop hem arribat a compartir gaspatxo 😅. Vam demanar una tempura de soft Shell crab amb salsa de gingebre i all (plat prou abundant i tempura molt ben feta) i nasu dengaku, albergínia fregida amb anguila llagostins i miso d’alfàbrega (no al nivell shunka, però sí destacable).

Cal fer esment que totes les salses dels plats estaven excel·lents. Totes molt ben pensades, molt diferents i especials. I de sucar-hi pa.

Sun Taka sopa miso

Sun Taka  alberginia

Sun Taka  tempura

I suposadament com si fos de de segon plat, que també vàrem compartir aquest cop, un sushi moriawase amb peces de 6 nigiris i quatre makis. Nigiris de tonyina, salmó, calamar, vieira, ventresca de tonyina. I makis de tempura de llagostins amb formatge recobert de tobiko.

Vam acabar tips i plat prou correcte.

Sun Taka  sushi

Al final, de fet, ens quedava molt poc espai per postres, però vam demanar un molt bon Kuro goma roll, perquè ens va cridar l’atenció, al ser una mica diferent a l’habitual: rollo suís de sèsam negre. I estava molt bo, Ricard dixit, que és una garantia, ja que no és gens de postres...

Sun Taka postres

Final. El compte. Preu per cap, aproximadament 30 euros, sense beguda. Molt bona RQP.



RESUM de Sun Taka

  • Bon nivell de cuina
  • Bon producte
  • Local molt bàsic
  • Bona RQP
  • Puntuació ponderada = 7,1 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")

13 comentaris:

  1. Curiós aquests postres, sempre vaig a pel mochi. :-)

    Ara que vindran caps de setmana que estaré per Barcelona el tindré en compte.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I mira els menús que no sé si en tenen en dissabte. Però tenien molt bona pinta. El que passa és que amb 3(o+)aTaula, quan pensem publicar, anem a carta.

      Salut!!

      Elimina
    2. sí, els menús feien bona pinta... jo hi aniré un dia a tastar-ne!! ja us diré... :-)

      Elimina
  2. Ostres per aquí surt un tal Manel Lapuerta aixo si es fa dir chef...había treballat al Suculent i el grup aquest el va posar al front de la cuina del Tapas y Cia. Mira que es difícil tancar un restaurant a la Avda Gaudi i aquets van durar el que un chupa chups a la porta del cole

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Tomàs... No t'hauràs equivocat de post'

      No sabem qui és el el tal Manuel, ni tampoc de quin lloc ens parles de Av Gaudi, ni quina relació pot tenir amb el japonés que publiquem...

      Elimina
  3. He buscat referencies i m,he trobat amb aquest cuiner que teoricament fa la cuina calenta havia estat en el entorn del Suculent, ara el que no se si era cap de partida, ajudant de cuina etc. El que se és que després va anar a Tapas i via i ara aquest Japó. Per cert el sommelier perquè representa que en tenen O igual només és assessor és un ex del Cercle, ex Espai Sucre. Pel que explicas a la teva visita que és un lloc amb poca capacitat no em quadran els números a no ser que pertany a una cadena ja que Mitsu Taka tambe es un ex Cercle que pertany al grup Olivé, La Clara etc. Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això ja és com l'«HOLA» versió gastro...😂

      En general no ens preocupem massa qui és el cuiner. En aquest cas hem fet una excepció degut a que per casualitat sabia que venia del Cercle. I al Cercle, sempre demano coses de la secció japonesa.

      Salut!!

      Elimina
    2. No es un tema de si es el Hola o el Sálvame, però és bo saber a quines mans et poses quan tens que introduir per la boca el que fa el desalmat de torn 🤣🤣

      Elimina
    3. jajaja... ben vist! però jo no puc fer #tietisme, que no conec ningú! i que duri! :-) que si no acabes fent webs de restus sense publicar cap tiquet.... #ynocuela #semprepaguem

      Elimina
    4. jaaa, sí! no ho deia per tu!!! :-)

      Elimina
  4. Un japo nou. Caldrà anar-hi a tastar-lo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està bé amb local justet, però el que arriba a taula val la pena...

      Elimina