Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 9 de febrer de 2019

130 Restaurant. Carns de qualitat i més


130 Restaurant és un lloc que llueix de carns prèmium, però en que la seva oferta, no queda pas restringida al sector carnívor, com podreu comprovar en aquesta crònica.  


130 Restaurant  


Laforja, 130,  
El seu Facebook 
Tel.: 937977570  

130 Restaurant  


Nova trobada de 3(o+)aTaula i en aquesta ocasió la tria ha estat feta pel Jordi, mentre que la redacció de la crònica, és a càrrec del Ricard.

Està ubicat en un local que ja ha estat ocupat per altres restaurants. Just abans d’aquest, un japonès que tot i no tenir durada, era prou recomanable. El nom era CanNick i hi havíem estat 2 dels 3 components.

El local de 130 Restaurant, és senzill i sense masses sofisticacions decoratives. I un dels seus punts forts, són les carns de qualitat. Però entre que dos dels components veníem d’àpats complicats i el tercer, no pren carns vermelles, vam optar per opcions més generalistes. Tot i això un dels components d'una visita anterior, pot donar fe de que és recomanable per a carnívors.

I tant a l’entrada com a la sortida, vam mirar de reüll, la nevera de maduració, que tenen just entrant a ma dreta. I realment els productes que contenia, eren prou temptadors.

Que vam demanar a 130 Restaurant


Com primers vam compartir unes croquetes de pernil ibèric realment bones i cremoses, una truita catalana amb mongetes i botifarra, tot i que preparada amb un estri anomenat Vermicular, que estan provant, segons ens van dir. i una ensaladilla amb tonyina i remolatxa, que és plat obligar de tastar, quan es va amb l’Esther. Tots els plats prou bé i sense cap comentari negatiu a fer.
Ja com segons, cada un amb el seu plat, la tria va ser un carpaccio de gambes d’Arenys, que qui el va demanar, el va elogiar molt. I també un tàrtar de tonyina i advocat amb molt bon nivell i un tàrtar de black Angus “maître d’hotel”. 


El tàrtar de carn,  va ser el plat que ens va agradar menys del conjunt. O potser el “maître d’hotel”, no tenia el dia :)

I no pas perquè tingués alguns deficiència, sinó perquè aquest plat s’ha popularitzat tant, que cada cuiner, vol donar-hi el seu toc diferencial. I no sempre convergeixen aquests tocs, amb els gustos de qui el demana. Però no diem res més que l’amaniment del tàrtar, no coincidia amb els gustos dels dos que el vam tastar. Cap crítica concreta.

Com reflexió, recordar aquells temps en que el tàrtar era un plat quasi exòtic a BCN i te’l preparaven a la taula, negociant quins amaniments volies incorporar i fins i tot el grau de picant. Clar que avui en dia, amb la varietat de condiments que s’han arribat a incorporar, caldria venir amb un arsenal.

Postres i vins...


Com a postres a 130 Restaurant, vam compartir un New York cheese cake amb fruits vermells i llima i un pastis de xocolata Valrhona 66% caraïbe . Postres correctes que ens van donar la sensació de preparats externament, però tampoc és cap crítica ni ho podem assegurar. I de fet millor unes postres elaborades externament per un obrador de nivell, que no pas uns que presumeixin d’artesanals, però no donin la talla.La carta de vins no ens va convèncer gaire, però tampoc res greu. Pocs vins de proximitat, que és un aspecte que valorem. Vam escollir un DO Montsant que ja coneixíem. El veïnat, elaborat a base de garnatxa. Un vi senzill i agradable, que es mostra fresc en boca.Conclusions a 130 Restaurant


Els plats estan molt cuidats i es veu ben gestionat. I tots els plats que vam tastar, excepte el tàrtar de carn, van resultar satisfactoris. I insistim que tampoc fem cap crítica concreta al tàrtar. Vam anar un migdia i al no oferir menú, les taules ocupades eren poques. El servei correcte i agradable.

Caldrà veure l’evolució de 130 Restaurant i fins a quin punt es pot convertit en un lloc recomanat per les seves carns. Tot i que s’ha de dir que a BCN tenen competències de nivell en aquesta àrea.


Resum de 130 Restaurant

  • Local ubicat en zona Turo Park
  • Oferta de carns de nivell
  • Oferta variada amb plats ben elaborats
  • Servei amable i eficient
  • Bona RQP
  • Puntuació ponderada = 6,8 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")