Bisavis és un petit restaurant amb 12 tamborets, amb un servei molt proper i un producte ben molt ben tractat. Un lloc que cal conèixer.
Bisavis
Bisavis és una novetat molt recent, que només té uns mesos d'existència. I que ens venia de gust tastar, sobretot tenint en compte les bones referències personals del xef, que és qui porta el restaurant. Hem de dir també, que el coneixem de fa anys en altres facetes de la seva vida.
Així doncs, vam fer nova visita dels “3 (o+) a taula”, aquest cop per fi els tres plegats, i a una barra, tot i que els homenots del grup, són anti barra, aquesta és prou còmoda i té vàries possibilitats, per dos persones, tres o inclús grups de 4, si es posen a la cantonera!
Aquest cop la tria va ser feta pel Ricard i l'escrit per l’Esther, en consens amb tot el grup.
Bisavis està ubicat on abans estava “La Taverna dels 11”, ben situat upper Diagonal, amb moltes opcions per fer cafè post dinar, si no us quedeu a la mini terrasseta del propi restaurant. El local és molt petit, molt ben aprofitat, com un tetris, i ha estat ben reformat. Tot és barra i té cabuda màxima per 12 persones. Però en cap cas tens sensació d’estretor amb els veïns de barra, per exemple.
Que trobarem a Bisavis?
La carta és curteta, varia molt, segons productes del dia, i hi ha algun plat fora de carta, que et canta el mateix Eduard. Passa una mica el mateix amb la carta de vins, que és molt variable, segons ens van explicar i entren i surten referències tot sovint. El qual és molt d’agrair en restaurants que t’agraden, per poder anar-hi sovint!Ens va costar triar força els primers que sempre compartim, perquè hi havia varis plats que ens veien de gust i ens en sortien més de tres! O quatre!
Per beure, vam demanar un vi negre, Artigas, una garnatxa del Priorat, que ja coneixíem i ens agrada força. I també vam fer algun vi a copes (de fora territori CAT, que el sector sènior volia boicotejar): un Garum (vi de Cadis), El Esquilon (del Valle de la Orotava) i La del Terreno (DOP Bullas), que estaven correctes però nos ens van pas entusiasmar.
Què vam menjar a Bisavis?
Com a primers a compartir vam demanar croquetes (tradicions que cal respectar) de botifarra del perol, pera i tòfona (magnífiques), sardina fumada amb cítrics i burrata amb botarga. I ens van recomanar no deixar-nos perdre les anxoves i vam fer cas, obvi, i sort, perquè és un mos increïble. Amb un pa del forn “La Biblioteca”, anisat, tremendo.A destacar el pa que fan servir al Bisavis. Quasi mai en parlem. Però és que és d’una categoria molt remarcable. És viciós.
I com a segons plats vam demanar Galta de vedella feta en un xup, xup clàssic i que ens van recomanar. I va resultar de es millors que hem tastat. La Rajada amb patates (afrancesada amb mantega i tàperes) i potser millor plat dels tres. I també el plat “raw”, que aquest cop era com un sashimi/tàrtar de vieira amb garotes i mascarpone (espectacular).
Al final, de fet, ens quedava molt poc espai per postres, però vam demanar un molt bon i casolà tiramisú.
Final. El compte. Preu per cap, aproximadament 33 euros, sense beguda. Molt bona RQP.
Resum del Bisavis:
- Bon nivell de cuina
- Tracte molt proper i agradable
- Bon producte
- Bona RQP
- Puntuació ponderada = 6,8 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")