Tres(o+) a Taula

Amb periodicitat quinzenal, fem vistes a restaurants, dels que publiquem una breu ressenya als nostres respectius blocs i amb un enllaç aquí, on fem una crònica amb el punt de vista conjunt.

dissabte, 18 de maig de 2019

Cruix Grata sorpresa

Cruix és un restaurant que ja porta més d'un any obert i és manté recomanable.  Amb plats molt curiosos i preus molt continguts.

Cruix  


Entença, 57  
www.cruixrestaurant.com 
Tel.: 935 25 23 18  


Cruix és un restaurant que va obrir el passat any, amb força soroll mediàtic, però alhora algunes bones crítiques creïbles i li teníem ganes feia temps. Però no havíem aconseguit trobar encara dia, per A o per B, i havent estat ja visitat pel Ricard feia uns mesos, estava bé fer una revisió de la jugada.

Així doncs, finalment vam decidir anar-hi, i vam fer bé, ja us ho avancem, i vam fer nova visita dels “3 (o+) a taula”. Aquest cop la tria va ser feta per l’Esther i escrit per l’Esther, en consens amb tot el grup.

El restaurant Cruix es tracta d’un local allargat, pèl estret, amb decoració senzilla, amb molta fusta, prou lluminós, amb moltes taules però força juntes (massa pel nostre gust, ja que de fet vam interactuar amb les veïnes de taula, que demanaven tenir el nostre postre!) amb una sala que funciona força bé, i amb bon servei, però amb nivell de soroll alt.


Tenen un menú degustació a molt bon preu, de 28 euros, amb 8 plats i 2 postres i una carta no molt llarga, però amb molts plats que venen de gust tastar, i dividida en quatre apartats: barra calenta i freda, arrossos i dolços.

La carta de vins és força senzilla i vam demanar un Perlat, vi DO Montsant, garnatxa, anyada 2016. Correcte.


Ens venien de gust força plats i, de fet, com són petits, en vam poder tastar varis, però vam dir de tornar a tastar la resta i els arrossos, que feien molt bona pinta!

Què vam menjar a Restaurant Cruix?


Com a primers a compartir (en teoria, perquè finalment ho vam acabar compartint tot ...), vam demanar Hummus de remolatxa amb bolets i tartufo, xurros de bacallà amb allioli (platasso del dia! Ens van encantar!), nigiri rus d’ou de tonyina vermella (el més fluix de tots) i croquetes d’ànec pekin (molt bones).






I com a suposats segons plats vam demanar taco daurat de ratjada amb mole d’all negre i lletons de vedella amb cremós de carbassa i chimichurri. Tots dos plats estaven a molt bon nivell. Ens van agradar molt, tot i la sorpresa del taco, que pensàvem ens vindria un tac de peix. Però era taco mexicano. I per repetir ara mateix.



Al final, de fet, ens quedava molt poc espai per postres, però havíem dinat tan bé, que en vam voler demanar, per tastar alguna cosa diferent, que ens imaginàvem podia arribar. Ja pels noms... la carta era bastant cridanera. Ens en venien de gust varis d’ells, i al final en vam demanar un, el Curryoset, que ens va recomanar el cambrer, un gelat de curry verd thai (picant) i mango. I és molt recomanable. Molt diferent i sabors molt ben trobats.



El compte a Cruix


Recordeu que només anàvem dos aquest dia. Preu per cap, aproximadament 30 euros, sense beguda.



RESUM de Cruix

  • Bon nivell de cuina
  • Bon servei
  • Massa soroll
  • Bona RQP
  • Puntuació ponderada = 7,2 (d'acord amb els 12 paràmetres que comentem a la pestanya "Els nostres principis")